Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z włączeniem komputera

SkipperPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem otóż gdy podłanczam do zasilacza kabel zasilający to komputer sie sam uruchamia ale i tak nic sie nie dzieje nonstop jest czarny ekran nawet gdy przytrzymuje włącznik komputer i tak nie reaguje.

Sprawdzalem inny zasilacz podpiołem i znów to samo sprawdzałem każdy element z osbna oprócz płyty bo naniej to wszstko robiłem sprawdzałem na innym kompie dysk nie pokazuje ze jest na pri.slave tylko pisze non ze poprostu go nie ma najwidzoczniej sie spalil. Mam jeszcze na płycie taką diodę która sygnalizuje zasilanie płyty i gdy odpinam kabel zasilający to ta dioda cały czas miga choć nie wiem w jaki sposub jest ona zasilana.

Mój komp to:

Płyta Główna:Intel D865GLC

Procesor: Intel Celeron 2,80 Ghz

Karta graficzna:(zintegrowana)

Zasilacz:CODEGEN 400 W

Dysk Twardy: Maxtor 120 Gb

Proszę o jak najszybszą pomoc

Opublikowano

Z tyłu zasilacza masz taki przycisk (ON/OFF) wyłącz odłącz kabel włącz poczekaj chwilę i podłącz kabel.

Mi kiedyś takie coś pomogło.

Opublikowano

N płycie głównej jest taka mała bateryjka. To ona ją zasila nawet po odłączeniu kabla. Wyjmij ją na około godzinę, powinno pomóc. Prawdopodobnie grzebałeś coś w sprzęcie, a płyta ma zapamiętane poprzednie ustawienie, po odłączeniu na jakiś czas tej bateryjki, pamięć płyty się zresetuje i powinno wszystko działać.

Opublikowano

zresetuj biosa płyty zworką na płycie głównej, jeżeli masz książeczkę z opisem płyty będzie pisać która to a jeżeli nie masz to poszukaj po necie z innego kompa. reset powinien pomóc. jeżeli masz czarne tło i nic więcej zapewne system się nie może załadować albo jest problem z połączeniem między którymś podzespołem a płytą.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

ten zasilacz jest naprawde stary ale sprawdzalem inny i tak samo sie robi a w biosie nic nie grzbałem

wrazie czego powiem ze nic mi sie nie odpala

podepne tylko kabel on sie sam wlancza i czarny ekran jest

Opublikowano

Hmm, a sprawdź czy dobrze masz podłączony panel przedni, jeżeli komputer sam się włącza to może łącznik jest źle przypięty do płyty głównej, i/lub zablokował się w pozycji wciśniętej. Jeśli to nie to sprawdź czy dysk jest dobrze podłączony, a następnie odepnij procesor i sprawdź czy nie wygięły się piny (jeżeli nie wiesz jak to zrobić to zobacz jakiś poradnik w internecie to nie jest aż takie trudne).

Opublikowano

wiem ze to nie jest trude :D panel przedni jest dobrze podpięty wszystko sprawdzałem nawet na wszelki wypadek przud obudowy ściągłem wszystko jest wporządku piny sa tez proste a dysk podpinalem pod inne kable i tez nic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...