Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sugestia] 2 tygodniowy konkurs w dziale DarkOrbit

Gość Stim

Konkurs  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wzi??by? udzia? w konkursie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Chcielibyśmy poznać Wasze zdanie odnośnie konkursu w tym dziale. Nie wiemy czy warto go organizować więc weźcie udział w powyższej ankiecie.

Konkurs przedstawiałby się następująco:

Temat konkursu: Największa aktywność w dziale Dark Orbit.

Zasady są bardzo proste.

Przez 2 tygodnie jego trwania, użytkownicy muszą mieć jak największą aktywność w dziale.

W jej skład wchodzą:

• Pomoc

• Raporty

• Przestrzeganie regulaminu

Oczywiście każdy kto chciałby wziąć udział w konkursie, musiałby się zgłosić w osobnym temacie.

Nagrody:

• specjalne rangi gold/blue member

• usunięcie % z paska

Jury:

Λnonymous

Stim

Paradisia

Czekamy na wasze opinie !

Głosujcie i piszcie!

Jeżeli macie też swoje propozycje to przedstawcie nam je tutaj.

Opublikowano

Nie.Dlaczego? Jest taki konkurs w dziale NosTale i tam jest straszny spam i jeśli tutaj zrobicie tutaj taki konkurs też będzie spam.

No to ja usuwam głos na nie i daje tak :)

@edit

I od kiedy i do kiedy będzie trwać? i może nie miesiąc tylko tydzień albo do końca lutego ;)

@edit

No w sumie racja xD ale kiedy się zaczyna?

kbotuserbar9ni9.png

|| PL3 || StreFaCieNi ||

|| BlackSpace || Szchachcic ||

Zapraszam na serwer cs jb !!! :) A tu lapcie smiszny film ;D

Opublikowano

Wreszcie konkurs w dziale darkorbit :) Pewnie że na tak

Nie.Dlaczego? Jest taki konkurs w dziale NosTale i tam jest straszny spam i jeśli tutaj zrobicie tutaj taki konkurs też będzie spam.

tu jest DO i jak byś nie zauważył spam= dyskwalifikacja i tyle, przynajmniej się jakieś konkretne posty nabije ;)

@edit

I od kiedy i do kiedy będzie trwać? i może nie miesiąc tylko tydzień albo do końca lutego ;)

Zasady są bardzo proste.

Przez 2 tygodnie jego trwania, użytkownicy muszą mieć jak największą aktywność w dziale.

czytanie ze zrozumieniem

Ok, fajnie że będzie konkurs w darkorbit. Dziwi mnie tylko dlaczego skoro mamy 3 moderatorów z działu do jur zalicza się moderator z innego działu.

Weź też pod uwagę że mod z naszego działu został globalm modem i nie jest on w jury ... masz rację nad tym też się właśnie zacząłem zastanawiać ;)

1371988330-U644589.jpg

Mentor | Moderator DarkOrbit | Postwriter | exModerator

Opublikowano

O spam będę martwić się już ja i Paradisia, spokojnie ;)

@edit

Po nazwie tematu i treści można wywnioskować, że planowany jest okres 2 tygodni.

Wacek_21, dnia 23 Lut 2013 - 17:46, napisał:

Ok, fajnie że będzie konkurs w darkorbit. Dziwi mnie tylko dlaczego skoro mamy 3 moderatorów z działu do jur zalicza się moderator z innego działu.

Paradisia od wczoraj jest również pomocnym moderatorem działu DarkOrbit.

#down:

NIe jest, ponieważ nie jest online i nie miałem możliwości z nim tego przedyskutować.

Muszę się dowiedzieć czy mająć dużo roboty jako GM będzie mieć czas na zajmowanie się również konkursem.

Jeżeli tak to lista zostanie zaktualizowana.

#nie offtopujmy już ;)

#edit:

Po rozmowie z Comingiem dowiedziałem się, że nie jest on wstanie być w Jury konkursu jako GM.

Opublikowano

// Ok, kwestia wyjaśniona ;)
@CzerwonyMurzyn człowieku znasz takie słowo jak sugestia?! Tzn że się zacznie(lub nie) w zależności od reakcji społeczności. Swoją droga dziwie się że jeszcze nie masz setki na tym koncie, na tamto poszedł banik może teraz na to, np. za idiotyzm? ;) Szkoda że nie ma takiego punktu.

7yo9.png

Opublikowano

ponieważ ten 3 mod jest teraz modem darka :)

takie małe pytanie, poradniki też są zaliczane jako pomoc?

Opublikowano

Jestem za, może w tym konkursie będzie więcej chętnych

@edit

@edit

No w sumie racja xD ale kiedy się zaczyna?

Wypierdalaj do nostale... Nie podoba się, to nie pisz...

Opublikowano

ponieważ ten 3 mod jest teraz modem darka :)

takie małe pytanie, poradniki też są zaliczane jako pomoc?

Jak najbardziej ;)

Będziemy patrzeć na ilość napisanych postów i określać ile z nich niesie pomoc.

Spamerskie posty do nabijania "rankingu" w konkursie będą karalne.

Opublikowano

Ostatni Konkurs Darka był juz dawno dawno temu wiec jestem na Tak ;)

Co do samego konkursu to watpie ze beda jakies TuTy bo nie ma o czym pisac chyba ze specjalnie dla Nas BP cos zepsuje :D

Opublikowano

Jak najbardziej ;)

Będziemy patrzeć na ilość napisanych postów i określać ile z nich niesie pomoc.

Spamerskie posty do nabijania "rankingu" w konkursie będą karalne.

A spamerskie, które nie będą wliczane do konkursu, bo user się nie zgłosi nie będą karane? :>

Gra- DarkOrbit

Serwer- PL1

Bot- Tak

Opublikowano

A spamerskie, które nie będą wliczane do konkursu, bo user się nie zgłosi nie będą karane? :>

Spam jest karany ogólnie po 5%.

W przypadku konkursu posty spamerskie za pierwszym razem będą "nagrodzone" 5% a jeśli to nie poskutkuje - dyskwalifikacja.

Ostatni Konkurs Darka był juz dawno dawno temu wiec jestem na Tak ;)

Co do samego konkursu to watpie ze beda jakies TuTy bo nie ma o czym pisac chyba ze specjalnie dla Nas BP cos zepsuje :D

Przecież nie muszą być tutoriale.

Dziennie powstaje masa tematów, które oczekują na odpowiedź.

Opublikowano

jestem zdecydowanie na tak :D

i mam pytanie czy miejsca 2 oraz 3 będą nagradzane ?

PS. Stim ustaw lepsze konfy na leonka bo padasz jak mucha :D

Oczywiście, że miejsca 2 i 3 będą nagradzane.

Dla wszystkich co się zgłoszą do konkursu na koniec będzie dodatkowo czekać miła niespodzianka ;)

P.S. Nie chce mi się ^^

#Miszczu

Pozostawię twój post bez komentarza.

Warn słuszny, prowokujesz flamewar w sugestii do konkursu.

Opublikowano

Konkurs strasznie gówniany. Zacznie się spam i multum powielania odpowiedzi.

Opublikowano

Konkurs strasznie gówniany. Zacznie się spam i multum powielania odpowiedzi, ale ty coś o tym wiesz, nie st1m?

@Edit

Takie dawanie warnów pozbawi Cię moderatora

można spróbować dzień lub dwa jak będzie aż tak tragicznie ze spamem to zrezygnujemy z konkursu ;)

killalllogo.jpg

Opublikowano

Ja jestem na tak. Jeżeli moderatorzy chcą taki konkurs to automatycznie zobowiązujemy się do zwalczania spamu. To nie jest tak, że my będziemy stali i się patrzyli jak spamują. Przy takim konkursie my mamy jeszcze więcej pracy niż użytkownicy. Dzięki temu dział po takim konkursie jest bardzo zadbany i zwiększony o nową wiedzę. A jak wiecie użytkownicy trafiają do nas w większości dzięki Google i przydatnych tematów na naszym forum które ich interesują.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Ja jestem na tak. Jeżeli moderatorzy chcą taki konkurs to automatycznie zobowiązujemy się do zwalczania spamu. To nie jest tak, że my będziemy stali i się patrzyli jak spamują. Przy takim konkursie my mamy jeszcze więcej pracy niż użytkownicy. Dzięki temu dział po takim konkursie jest bardzo zadbany i zwiększony o nową wiedzę. A jak wiecie użytkownicy trafiają do nas w większości dzięki Google i przydatnych tematów na naszym forum które ich interesują.

Jesteś w Jury i głosujesz. Trochę dziwne.

Jestem na tak, konkurs możliwe że zwiększy aktywność w dziale ;-)

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Opublikowano

Też mam prawo wyrazić swoje zdanie na ten temat dlaczego tak, a nie inaczej.

Może jako jurorzy zrobimy coś takiego na zasadzie Modlogsu. Za rozwinięcie ciekawego tematu: 5 punkty, za raport: 3 punkty, za pomocną odpowiedź: 2 punkty, za odpisanie odpowiedź która nie jest spamem: 1 punkt. Przeglądamy całą aktywność i sumujemy. Może zrobimy zapisy do konkursu i każdy z nas będzie miał przydzieloną grupę ludzi, bo będzie trudno przeglądnąć aktywność wszystkich użytkowników. Myślę, że to będzie najbardziej sprawiedliwe.

Za rozwinięcie ciekawego tematu będzie wysoka liczba punktów (5) dlatego, że jak wspominałem ludzie trafiają do nas dzięki nim za pośrednictwem Google. Dzięki nim jest nas tutaj coraz więcej :)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Dokładnie.

Gdy zostanie utworzony temat z konkursem zostaną tam opublikowane informacje za co będzie ile punktów.

Zobaczymy ile ludzi się zgłosi, jeżeli będzie to duża ilość to zostaniecie podzieleni na grupy.

Każdy moderator będzie posiadać swoją grupę użytkowników bo chyba nie sądzicie, że sam ogarnę wszystkich ;)

Dodatkowo będzie możliwość podglądu kto danego dnia na którym jest miejscu.

Codziennie o godzinie 20 przez okres trwania konkursu będzie publikowany ranking.

Ze wszystkich zostaną wyłonione 3 osoby i opublikowane.

Opublikowano

Myślę że to fajny pomysł gdyż jak ktoś jest sympatyczny i chce pomagać to jak dostanie nagrodę to na pewno będzie więcej pomagać bo to jest motywacja :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...