Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk do nagrywania

Tomekwro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Już od dłuższego czasu bawię się z Youtube i nagrywam filmy ale potrzebuję dysku zewnętrznego do nagrywania, czy moglibyście mi polecić jakiś? Cena do 400zł. Mam 1 dysk i kiedy nagrywam oraz odtwarzam z 1 dysku to wszystko wolniej chodzi, a gdy będę miał 2 dyski to powinno wszystko chodzić płynnie.

Co powiecie o tym?

http://allegro.pl/okazja-dysk-adata-1tb-3-5-usb-3-0-nh03-color-box-i3050728708.html

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Jeśli łaska daj Plusika!

Opublikowano

a jakie to ma znaczenie co kupisz, zewnętrzny dysk będzie zawsze wolniejszy i tak od wewnętrznego. gdzie ty tu widzisz poprawę w nagrywaniu kupując taki dysk ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

a jakie to ma znaczenie co kupisz, zewnętrzny dysk będzie zawsze wolniejszy i tak od wewnętrznego. gdzie ty tu widzisz poprawę w nagrywaniu kupując taki dysk ?

Jeśli mam jeden dysk, to podczas nagrywania ten dysk odtwarza gre, odtwarza program do nagyrwania i zarazem nagrywa to co program nagrywa, jeśli będę miał 2 dyski i na jednym będę odtwarzał grę a na drugim nagrywał to powinno być szybciej, prawda? Jeśli nie to mnie poprawcie :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Jeśli łaska daj Plusika!

Opublikowano

nie nie będziesz bo dysk USB jet wolniejszy w transferach niz normalny dysk wpięty do płyty

nie myśl więcej nad tym bo źle całkiem myślisz , zamiast wzrostu wydajności będzie większy spadek

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Zalezy w jakiej rozdzielczosci nagrywasz, jak w HD (720p) to wystarczy obojetnie jaki, mysle ze ten co podales na USB 3.0 powinien wystarczyc, mozesz szukac lepszego z szybszym zapisem.

Jak nagrywasz w FullHD potrzebujesz szybkiego dysku, tym razem koniecznie na USB 3.0. Mozesz kupic sama obudowe na dysk 2.5" z usb 3.0 i dokupic osobno dysk SSD np. 128GB z zapisem min. 200MB/s.

Oczywscie zakladam, ze masz kontroler USB 3.0 w komputerze.

Opublikowano

nadal nie będzie jak należy, to co że odczyt dysku jest duży kiedy i tak ZAPIS dysku będzie o wiele wolniejszy niż dysku wewnętrznego

nie traktujcie dysku zewnętrznego jako osobnego i niezależnego urządzenia, zasoby systemu i tak zostaną przyznane na jego obsługę i będą o wiele większe niz zapis na obecnym dysku czy na innym wewnętrznym

SSD na USB nawet 3 to juz całkiem bezsens bo juz ogranicza sie zapis dysku do granicy 70 Mb/s

tak przy okazji, wydajności i szybkości na USB 3 w zapisie to tylko 50% różnicy czyli nadal jest wolniejszy zapis niż dla dysku zamontowanego w komputerze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Dobra ;) Zostaję przy swoim dysku :) Mam USB 3.0 nowy pc itp, dzięki, za pomoc wszystkim i poprawienie moich pomyłek :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Jeśli łaska daj Plusika!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...