Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MinecraftSP grzeje kompa

puma7007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam laptopa z prockiem i7, 12gb ram, karta 2gb (dwie karty)

Chciałem sobie pograć w minecraftaSP, lecz grzeje on strasznie laptopa. Temperatury dochodzą do 75stopni czasem 80.

Inne gry typu Metin2, jakiś NFS spokojnie 60st i laptop na wolnych obrotach sobie pracuje. Czy jest jakaś wersja, która ma mniejsze wymagania? Albo jest lepiej zoptymalizowana? Bardzo proszę o pomoc. System win8. W oknie czy na full i tak się grzeje, zmieniam formę renderowania, mgły chmury ale to nic nie daje.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Wątpię, żeby to wiele pomogło, ale możesz spróbować Optifine'a zainstalować. Ja też gram na laptopie. Nieco słabszym od Twojego, ale do najgorszych nie należy. Mc mi bardzo grzeje komputer do ilu stopni to nie wiem, bo nie sprawdzałam. Na allegro można kupić podkładki chłodzące do laptopów. ;p

Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK  <----

Opublikowano

Ogółem pirat więcej też "pożera". Możesz spróbować podkręcić wentylator w laptopie.

67qtMtN.png

Opublikowano

Jezus zrób lepsze chłodzenie bo mi by się w takiej temperaturze procesor spalił...

Najlepiej do minecrafta kup komputer z dobrym chłodzeniem (Wodne,zwykłe + obudowa z siatki, dobry wentrylator) i spróbuj tak, bo strasznie się grzeje... U mnie części na max obrotach 35^C

Pomogłem? Postaw: "✔ Lubie To"

Opublikowano

Po pierwsze miałem to samo co ty więc zrób to samo co ja [w moim kompie to pomogło] a więc tak:

Po pierwsze przeczyść komputer

Po drugie patrz często na wentylator mój komp był tak gorący że jeszcze troche to by mi spaliło karte ;/

Po trzecie zainstaluj sobie nowego AVG [antiwirus] i Game`a Boostera

Mam nadzieje że pomogłem ;DD

Opublikowano

A jak to zrobić?

Programem Speed Fan spróbuj :mellow:

Laptopy ogółem też nie są do grania... chyba, że taki za 10tys PLN+ :mellow:

67qtMtN.png

Opublikowano

@Up nawet taki się nie nada do gry, bo będzie się grzał jak smok.

Po prostu nie ważne jak dobry będziesz miał procesor, po prostu laptopy nie są do gry, bo się grzeją co bardzo obciąża system, przez to i gry.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Nie! Ta gra jest napisana w javie, która jest bardzo zasobożerna. A swoją drogą jakiś kiczowaty masz ten laptop jeżeli osiąga 80^C Jedyne wytlumaczenie to kurz w srodku, nic innego nie tlumaczy takiej temperatury sprzetu.

35353.png

18703.png

32266.png

Opublikowano

Trzeba było kupić normalny komputer a nie, upchane gówno w jednym.

San jesteś gowno niektórzy wyjeżdzaja gdzies poza miasto czy cos i chca sobie pograć w innym dogodnym im miejscu

Poprostu wina jest tego ze to pirat sproboj mineshaftera uzyć może pomoże

nie regulaminowa sygnatura

Opublikowano

Chciałem PC, jako że rodzice nie mieli mi z czego dołożyć to postanowili nowy lepszy laptop ale na raty. Fakt faktem wyjeżdżam i jest do dla mnie praktyczniejsze.

Jak już mówiłem nie ma mowy o kurzu ponieważ laptop jest nowy, i ma funkcje z autousuwaniem kurzu i nawet jak to włączę to ani 1 pyłek nie wyleciał jeszcze.

W różne gry grałem, need for speedy, cs, metin itp. na nich max jest 60st i spokojnie można grać. A minecraft.. tak jak wyżej. Na starszym laptopie nie miałem takiego problemu. Może pogrzebać coś w ustawieniach karty?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

MinecraftSP strasznie grzeje kompa.

Jednak jeśli masz oryginalną wersję minecrafta - w ogóle nie grzeje.

Mam premium, chciałem zobaczyć, czy SP jest dobry. Nie, nie jest.

Nie dziw się.

Proszę, droga administracjo o zdjęcie kilku %. Bardzo się staram :)

Opublikowano

Coś około 100zł (zależy od kursu euro) .

Granie na laptopie w bardziej wymagające gry jest głupotą , zadbaj aby wiatraki miały miejsce do wylotu , nie były zasłonięte i tyle chyba mogę poradzić , nic poza tym z tym na laptopie nie zrobisz ;p

polaczeniej.png

Pomogłem ? Daj lajka . ; )

Wiadomości bez koloru są pisane z telefonu. :)

Wiadomości z kolorem z komputera.

Opublikowano
Coś około 100zł (zależy od kursu euro) .

Granie na laptopie w bardziej wymagające gry jest głupotą , zadbaj aby wiatraki miały miejsce do wylotu , nie były zasłonięte i tyle chyba mogę poradzić , nic poza tym z tym na laptopie nie zrobisz ;p

Wal się, puma ma i7, ja mam podobnego laptopa i gram w BF3, więc nie pie*dol, że laptopy nie nadają się do grania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...