Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego dropka na pustynie?

xPatryk2011x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, postanowiłem zrobić ciekawego dropa na pustynie.

Myślę cały czas nad

- WP (ostrze , strach/zbroja ?)

- Mental (Silne Duchowe)

- Body

Po ostatnim evencie ze szkatami stwierdziłem że warto tam dropić po za eventem z wielu powodów:

- dużoo metków

- fajnie się tam czuje xD

- nawet niezły drop KD/NL+/KU itp

Miałem dropa body 50 lvl skile m1 xD i nawet przy meku 45 dedałem xD

Więc chciałbym coś z sporą ilością deffa.

Moje EQ:

Kozaki +9 5B 2k (reszta do expa nieistotna)

Srebrna +9 5B 20% ORKI (reszta do expa nieistotna)

EBO+9 5B (tutaj abs/lud więć takjakby czyse)

Okrągła +6 15%blok/5kątna +4 NNO (tu lipa bo mam tarcze klasowe na 61)

Wisior 1,5k hp na 28 lvl/amesyt+9 2k na 50;/

Żelak +7/Wyzywka +6

FMS +9 ŚR 28 (TUTAJ MYŚLĘ NAD 30+)

ZBR SURA NA 26 +9 2K/WOJO ŚMIERTA +4 2K

I DO TEGO MAM DZIKA WOJENNEGO ;)

EQ mam z głównej postaci.

Nie chce nic więcej inwestować po za FMSem +9 śr 30+.

Co polecacie żebym bez buffa/ dedów ubijał metki 45/50 w miare szybko.

WP/MENTAL/BODY z eq wyżej + build i jaki lvl 42 ? Będę robił dropa dzisiaj ;)

MOBO: Asus Pro Gamer z97

CPU: Intel CORE i5-4690K                                                             CPU cooling: Arctic 7 Pro Rev.2

RAM: Corsair Vengeance Pro Red DDR3, 2x4GB, 2400MHz, CL11  GPU: nVdia GeForce 980Ti Matrix Platinum 6GB

SSD: Kingston SSD Now 2,5'' 120GB                                               HDD: Samsung 1TB

PSU: Corsair CX750                                                                                                  TOWER: IN WIN GRone Full Tower (black)

Monitor: Acer 24' K242HLABID + LG L1918S

Opublikowano

Dużo metków.. no tak.

Jeżeli dobrze się tam czujesz i masz zarobek to znaczy, że czerpiesz wiele przyjemności z gry.

Ja swego czasu dropiłem na pustyi bodziakiem 45 z 2x drop i drop był wyśmienity, na Bo też ładnie idzie.

Bodziak to raczej najlepsza postać do dropa.

Jeżeli masz zamiar z 35lv chodzić na pustynie.. to wbij 36, aby wirem wybijać resp z metków.

Pozdrawiam i nie zapomnij o Buffie.

Opublikowano

Ja bym Ci polecil grac wpkiem ostrze->strach->zbroja lub ostrze->strach->wir , z takim eq bez zbroi utrzymasz respy na luzie, a z wirem szybciej je wybijesz :)
FMS'a jedynie moznaby wymienic, ale reszta ok, mowie WPk sie idealnie sprawdzi na dropa, sam podobnego mialem ale z wiele slabszym eq i na luzie dawalem rade :)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

@ Zarax pisałem że chcę ustać bez buffa i bez odjeżdżania a na 50 lvl rady nie dawałem. nie mam zamiaru kupować zbrojki +9 itp kroro dropa używam żadko.

@@ Istny Diabel zamiast podawać linki doradziłbyś -,-

@@@ MoHa15 chyba tak zrobię;)

Czekam jeszcze na kilka wypowiedzi.

MOBO: Asus Pro Gamer z97

CPU: Intel CORE i5-4690K                                                             CPU cooling: Arctic 7 Pro Rev.2

RAM: Corsair Vengeance Pro Red DDR3, 2x4GB, 2400MHz, CL11  GPU: nVdia GeForce 980Ti Matrix Platinum 6GB

SSD: Kingston SSD Now 2,5'' 120GB                                               HDD: Samsung 1TB

PSU: Corsair CX750                                                                                                  TOWER: IN WIN GRone Full Tower (black)

Monitor: Acer 24' K242HLABID + LG L1918S

Opublikowano

Wybierz Surę WP z Ostrzem i Zbrojką, jeżeli idziesz na Metiny na pustyni - Strach aż tak Ci się nie przyda na tym etapie gry. Wbij 40 level i na tym się zatrzymaj, aby bić te metki. Z Metinami Cienia możesz sobie nie poradzić, lecz te na 40 i 50 lvl nie powinny stanowić problemu. Przydałby Ci się FMS ze średnimi +35% i lepsza zbroja, np. ta na 34 lvl z 2k HP i 50 wartości ataku/szansie na odbicie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...