Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Slenf Bot cooldown lag

Roiccrx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Mam pewien problem i chciałbym zapytać czy wam też on się zdarza.

Nie mogę dosłownie powiedzieć, że jest to wina bota, ponieważ używam go w trochę

innym trybie (przyspieszonym) niż działa on oryginalnie.

Otóż po jakimś czasie (różnie to bywa zwykle około 10-15 minutach a czasem nawet po minucie)

bot się zacina. Po prostu stoi w grze, pojazdy policyjne wiadomo też stoją, cooldown jest załączony,

można jeździć po mapie ale niestety nie da się wyjść z pościgu w żaden sposób. Jedyne co to

wyłączyć grę i spróbować od nowa. Moje pyanie to tylko to, czy wam takie coś się zdarza?

Sądze, że przez ten przyspieszony tryb gra w pewnym momencie nie nadąża zrobić jakiegoś elementu

i po prostu zacina się. Dawniej jednak lag ten zdarzał się botowi po pół godziny albo po godzinie

142g9ox.png
Retired Need For Speed: World Player 2pocfa1.png

Opublikowano

Zdarzyło mi się raz tak, tylko na multikacku od SilvelAngela, tylko wtedy nie było jeszcze SlenfBot'a.

Też nie mogłem wyjść z pościgu, suvy stały w miejscu.

Gdy wyłączyłem Cooldown i włączyłem Pushuit Finish (czyli bez użycia natychmiastowej ucieczki kończy pościg) i Frezze Cars.

Wtedy nie miałem już takiego problemu.

Proponuje Ci wyłączyć 2x Speed, a jak nie pomoże zwiększyć delay i powyłączać nie potrzebne aplikacje.

Opublikowano

No tak tylko tu właśnie chodzi o osiągnięcie jak największego speeda :D

normalnie grając na speed x2 spokojnie myślę, że będzie chodził.

Po prostu spróbuje zmniejszyć przyspieszenie gry, będzie 30% wolniej

ale na pewno skuteczniej :p

Dam znać jak to wypali

142g9ox.png

Opublikowano

Po moich badaniach sytuacja klasuje się tak:

- Bot około miesiąc temu działał skuteczniej (Pewnie ma to coś wspólnego z tym, że po aktualizacjach gry, stała się ona bardziej czuła na jakieś modyfikacje hackerskie :D)

Wtedy mogłem puszczać bota z opcją x2 oraz 3 krotnie przyspieszyć działanie gry co dawało możliwość zarobienia ponad 1,5 miliona IGC i sporej ilości doświadczenia w godzinę

- Obecnie w bocie zdarza się wymieniony przeze mnie powyżej błąd, w normalnym trybie działania bot utrzymał się najdłużej, jednak nie pozwoliło mu to na zarobienie większej

ilości doświadczenia i IGC niż w innych przypadkach. 23 minuty działania bota ze średnią prędkością 10 sekund na każdy pościg ( 241 tysięcy IGC łącznie)

- Próba zmiany delay. Zmiana delay właściwie nie ma żadnego wpływu na działanie. Przy normalnym użytkowaniu (z opcją speed x2) delay od 300 w dół opóźnia tylko działanie

bota bo za szybko chce on przechodzić z okna w okno a przeciez wszystko robi 2x szybciej a gra musi nad tym nadążyć. Zdecydowanie preferuje ustawienie 300 +

W przypadku zmiany prędkości gry (speedhack z CE) delay ma trochę znaczenia. Przy prędkościach 2x, 2,5x i 3x ustawiałem delay 250-350 i to jest najlepszy wybór.

Bot przy mniejszym delay zaczyna wielokrotnie klikać w dołączenie do pościgu i przedłuża to prawidłowe kliknięcie, które dopiero daje właściwy efekt dołączenia do pościgu.

Przy delay 300-350 bot klika raz i wchodzi a dzięki przyspieszeniu gry o 2, 2,5 czy 3 razy gra doskonale nadąża nad klikaniem bota bo wszystko zdąża się załadować.

- I teraz porównanie:

Normalnie włączony bot chodził 23 minuty i zebrał około 240 tysięcy IGC. Często pojawia się u niego problem, że po dołączeniu do pościgu pojawia się okno ładowania i spowalnia dołączanie

Bot włączony z prędkością 2-krotną chodził około 12 minut i zebrał 178 tsięcy IGC. Tez pojawia się u niego problem ładowania ale znacznie rzadziej, licze, że średnio 7-8 sekund zajmuje mu 1 pościg

Bot włączony z prędkością 3-krotną chodził około 10 minut i zebrał 262 tysiące IGC. Chodzi szybko i sprawnie jednak zwykle nie wytrzymuje dłuzej niż 10 minut, najczęściej się zacina, 1 pościg 4 sekundy

Bot włączony z prędkością 2,5-krotną chodził około 16 minut i zebrał 280 tysięcy IGC. Chodzi bardzo sprawnie średnio 6 sekund na pościg i zacina się trochę rzadziej niż powyższe,

- Policzmy teraz średnią godzinę i sprawdźmy co się najbardziej opłaca (przyjmując to, ze możemy być w pobliżu i obserwować to kiedy bot się zatnie)

zwykły bot w ciągu godziny zbierze około 700 tysięcy, przerwy na ponowne włączanie bota są niedłuższe niż minutę i tak licze w każdym przypadku

bot x2 zierze około 890 tysięcy ale będzie troche częściej naruszał naszą cierpliwość

bot x3 zbierze około 1,5 miliona więc to dobry wynik ale myślę, że będzie często się zacinał co zmniejszy nasze zbiory do powiedzmy 1,2 miliona

bot x2,5 zbierze około 1,1 miliona. Odrobinę mneijszy wynik ale nie będziemy musieli go aż tak pilnować

Wszystkie obliczenia są tylko przypuszczeniami i wymagają naszego działania podczas działania bota.

Mam plan sprawdzenia tych samych opcji na dużo lepszym komputerze co powinno może polepszyć efekty.

Niestety użycie Instant Loadera, który przyspieszyłby ładowanie gry przyniosło niepowodzenie, w połączeniu z CE i SlenfBotem gra wywala od razu błąd :(

142g9ox.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...