Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy Blaszak

ChocolateTiVi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,otóż chcę kupić nowego blaszaka do ok 10,000 wliczając w to chłodzenie typu ciecz na procek [ zastanawiam się jeszcze nad grafiką ] oraz 3 fajnymi monitorami :)

Komputer jest mi potrzebny do gier oraz streamu po części renderingu gdyż zaczynam prowadzić kanał na yt :)

A więc tak. Myślę nad 2 ssd jeden do windowsa a drugi na gry.

Skoro gry zainstaluje na ssd to hdd 2 tb wystarczny napewno. Myślę nad RAID Edition :D

Bardzo dobra obudowa, najlepiej z oknem typu Obisidan od Cooler Master.

Nie zabraknie tu świecidełek oraz zestawu do gier [ Klawiatura,myszka oraz słuchawki [ nad słuchawkami to myślę że Turtle Beach bo są dobre :) mało znane ale dobre ]]

No dobra czekam na wasze sugestie :)

Opublikowano

Flap - Dafuq ?

Chocolate - poczekaj do lata, wyjdą Haswelle, wyjdą HD8xxx, wyjdzie PS4, cały rynek diametralnie się zmieni. Teraz to kupowanie w ciemno

Opublikowano

Flap - Dafuq ?

Chocolate - poczekaj do lata, wyjdą Haswelle, wyjdą HD8xxx, wyjdzie PS4, cały rynek diametralnie się zmieni. Teraz to kupowanie w ciemno

ooo zostańcie państwo z nami. TF będzie wróżył z fusów.

Można złożyć do 6k zł zestaw w deseń 680 + 3770k. Za 2k zł złożyć porządne LC, a za 2k zł szukać taniej konfiguracji 3 monitorów.

Opublikowano

Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Jest lepiej, ale jeszcze nie tak, żeby wielbić FX'a. Kupisz teraz FX'a i w niepewności czekasz na next geny i na gry typu Watch Dogs/Wiedźmin 3: Dziki Gon

Opublikowano

Hmm ale czy budżet 6 tysięcy jest opłacalny na czekanie ? No bo przecież tak - 1,5k za LC,1,5k dajmy na to że setup gamingowy,oraz 2k na monitory. No dobra wychodzi 5k to dokładam ten tysiaczek i mamy komputer za 6k :) Raczej mi się nie opłaca czekać z tym budrzetem. No chyba że mam brać tylko procka oraz grafike :D

Opublikowano

Opłaca się czekać, bo wyjdą nowe grafiki, nowe generacje Intela i prawdopodobnie optymalizacja pod moduły.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Człowieku ty nie wiesz o co chodzi xD

Jak wyjdą nowe generacje, to stare (te które teraz byś kupił) stanieją i będzie można kupić lepsze za mniej.

No i trzeba poczekać i zobaczyć czy będzie optymalizacja pod moduły.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Hmm okej,a może zrobimy tak że podacie mi podzespoły a ja poczekam do wakacji i je zamówie jak wyjdą nowe generacje ? Tak będzie wydaje mi się łatwiej bym nie zamulał forum tematami D:

Opublikowano

I znów nie zrozumiałeś ważnej rzeczy xD

Jak będą nowe generacje, to jak teraz można kupić 7970 Ghz Edition, to wtedy będzie bardziej opłacało się kupić w takiej samej cenie 8950 ;)

Napisz temat w czerwcu i wtedy ci złożymy (albo napisz do mnie na PW)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Polecam wstrzymać się jakieś 5-7 miesięcy.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

I znów nie zrozumiałeś ważnej rzeczy xD

Jak będą nowe generacje, to jak teraz można kupić 7970 Ghz Edition, to wtedy będzie bardziej opłacało się kupić w takiej samej cenie 8950 ;)

Napisz temat w czerwcu i wtedy ci złożymy (albo napisz do mnie na PW)

Ale nie będę czekał potem 2-3 miechów by zrobili bloki na karte :)

Opublikowano

Procesor Intel Core i7 2700K 3.5 GHz BOX (LGA1155, 64bit, 95W)- 1055,00zł

Obudowa SilentiumPC Brutus 410 Pure Black AT X/SSD (BT-410)- 135,00zł

Zasilacz OCZ ModXStream Pro 700W modular SLI PSU- 307,00zł

Płyta główna Intel DZ77GA/GASPER/LGA1155/ATX/A10ch,G,R,GLAN,DDR3, bulk- 737,61zł

Karta graficzna Zotac GeForce GTX 690 ZT-60701-10P BOX- 4190,00zł

Pamięć RAM G.Skill RipjawsZ DDR3 4x8GB 2133MHz CL9- 1099,00zł

Dysk Western Digital RE SAS 2 TB- 805,00zł

Dysk SSD Corsair Neutron Series 256 GB- 957,00zł

Chłodzenie wodne Intel 150mm, Radiator 120mm 74CFM- 299,00zł

Suma 9584,61

Zajumałem z morele.net :D

Ale i tak ci mówie że za 10tys nie ma sensu bo pograsz 7lat a potem sie okaże ze 10tys w błoto

Jeżeli coś zapomniałem piszcie

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...