Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

matysiakmatys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SIema ! Chciałbym się dowiedzieć ile mniej wiecej fps w minecraft bede mial na takim kompie ? Zepsuł mi sie mój i on jest jedyny w moich zasięgach finansowych ;d .

Procesor : Amd athlon II 640 Quad-core 4 x 3,00 GHz 2 mb cache

Płyta głowna : Gigabyte 78LMT-S2

Pamięć RAM : 8 Gb 1333 MHz

Karta Graficzna : ATI RADEON HD3000

Dysk twardy 750 gb

Czekam na wasze (mam nadzieje że szybkie) odpowiedzi ; )

Opublikowano

FPS też zależą od internetu jaki posiadasz.

Ze nibyco? Czyli jezelir ktos ma kompa z nasa i internet na ktorym strona ktora mq 30kb laduje sie 30min to bedzie mial zamiast 1000fpsow 50? Bardzo ciekawa teoria...

1378238828-U336505.png
Opublikowano

Heh. Teoria że fps zależą od internetu moim zdaniem też jest dziwna .... A co lepszego mam dokupić żeby było więcej ? Lepszy procesor , Ram'y czy inną karte graficzną ?

Opublikowano

70 powinieneś wyciągnąć. :>

Karta trochę słaba, ale reszta spoko.

Hmm a jeżeli bym miał optifine, game booster, priorytet zmieniony na wysoki, i przypisane np 4 gb ram'u to ile bym miał ? :O

Opublikowano

Nie wiele więcej. :P

Tak czy siak ludzkie oko widzi max 60 :D

Kartę byś musiał wymienić, bo się do niczego nie nadaje,

Tak ludzkie oko widzi do 60, ale w grach są np. mikroprzycięcia, skoki fps i czas reakcji których licznik nie pokazuje, więc między 60 a 120 fpsami jest duża różnica.

A Far Cry 3 mi wejdzie ? :D

To nie dział od tego, ale far cry ci raczej nie pójdzie, z tą kartą na 99% nie pójdzie.

HAHAHAH O KURWA. Proszę nie wypowiadaj się jeśli nie ogarniasz tematu.

FPS = Frames Per Second = Ilość klatek na sekundę. Co ma wyświetlanie obrazu do internetu ? ehh...

Opublikowano

Tak ludzkie oko widzi do 60, ale w grach są np. mikroprzycięcia, skoki fps i czas reakcji których licznik nie pokazuje, więc między 60 a 120 fpsami jest duża różnica.

To nie dział od tego, ale far cry ci raczej nie pójdzie, z tą kartą na 99% nie pójdzie.

HAHAHAH O KURWA. Proszę nie wypowiadaj się jeśli nie ogarniasz tematu.

FPS = Frames Per Second = Ilość klatek na sekundę. Co ma wyświetlanie obrazu do internetu ? ehh...

jaki obeznany xD

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Sorka za odgrzanie tematu, ale nie mogę tego tak zostawić.

Minecrafta nie obchodzi grafika (mi na integrze jak i na dedyku chodzi identycznie)

Przy Minecrafcie ważne są przede wszystkim procesor oraz ilość RAM'u (i w małym stopniu dysk)

Jakim cudem przy takim sprzęcie ma mieć 70fps, jak na P4 + 2GB DDR2 na ustawieniach Normal Fancy bez Optifine'a mam 60FPS? Znajomy z Core 2 Duo E6400 + 3GB DDR2 z multum modyfikacji, bez Optifine'a na Normal Fast około 70-80FPS.

Moim zdaniem powinien mieć na Normal Fancy przynajmniej 100-120, a na Far Fancy z Optifine'm z 80FPS.

Opublikowano

ja mam kartę nvidie geforce 610m i gry mi wchodzą na ustawieniach maksymalnych

need for speed most wanted

gta4 i wiele wincje gram na maksymalnych ustawieniach graficznych ^^.

I niby mój komp nie nadaje się do gier.

Opublikowano

Mylicie się :) Ja mam proc 2.0 - 1 gb ramu - karta graf. 128 mb pixel shader 1.2 i mam nawet 80 fps :)

Zapraszam do poradnika od sympatycznego kolesia http://www.mpcforum.pl/topic/928277-mega-tutoptymalizacja-minecrafta-200fps/page-2

Oj kolego jeśli by tak było w przeliczeniu na bajty to miałbym milion FPS :) Hehe na szczęście to tylko twoja wyobraźnia.

100 Postów! - Nie :C

200 Postów! - Nie :C

300 Postów! - Nie :C

400 Postów! - Nie :C

500 Postów! - Nie :C

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...