Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Host pytanie

Reconized

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam zamiar zalozyc serwer na ultimahost.pl i czy mam pytanie czy ktos mial tam serwer na systemie OpenVZ czy nie? Jezeli tak to prosze o jakies wskazowki jak postawic serwer do minecraft na tym windowsie; jedyne co wiem to to ze OpenVZ podchodzi pod Linuksa.

Opublikowano

zalezy ile slotow jesli do 40 to polecam pukawke tam masz 100mb na slot za 1.99zl. automatyczny itemshop lokalizacja to chyba niemcy ale lagow nie ma w ultimahost masz nie gwarantowane zasoby ram i procesora. po poludniu maga byc lagi na vps

Opublikowano

Witam, nie do końca rozumiem Pana posta:) Może tak, zadajmy sobie pytanie.

Co to OpenVZ?

http://pl.wikipedia.org/wiki/OpenVZ

Co to VPS?

"Virtual Private Server (VPS) - jest to podział maszyny, jaką jest serwer, na kilka mniejszych, wirtualnych. VPS umożliwia pełny dostęp do konta root. Do zarządzania VPS-ami najczęściej wykorzystuje się oprogramowanie Xen, VMware, FreeVPS, Virtuozzo, OpenVZ."

"Jezeli tak to prosze o jakies wskazowki jak postawic serwer do minecraft na tym windowsie; jedyne co wiem to to ze OpenVZ podchodzi pod Linuksa."

W internecie posiada Pan setki poradników "Jak zainstalować serwer Minecraft na Linuxie" :)

Dla osoby nie mającej pojęcie o tym systemie lepiej zakupić serwer w firmie game hostingowej.

Polecam www.disCONNECT.pl . Instalator Pluginów, Harmonogram zadań i wiele wiele innych dodatków:)

Zapytaj o serwer testowy:)

//nieregulaminowa sygnatura - reklama hostingu

//BR3ND

Opublikowano

Może i jakieś super świetne OpenVZ ale nie pier-niczcie, że się w ogóle nie nadaje...

Ja miałem 8GB OpenVZ w Ultima, 120/200 bez lagów. ;)

55zł za 8GB pomimo, że OpenVZ, to dobra cena. :>

5465845486.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...