Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT][DL][PLUGIN]Informator

ZwIIaD_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie dawalem tego na bukkita, ale permission dodam. Pytanie pozostaje: dlaczego nie napisales, ze mojego autorstwa? Na bukkita nie moge dac, bo byl by za krotki opis, tak jak wide_load uwaza (moderator dev.bukkit.org).

Nawet package jest: me.barwnikk.informator.

A co do rozkodowania: tak jak alan napisal. Mozna edytowac, ale edycji nie udostepniac...

Aby plugin przeskanowac, trzeba rozkodowac. W pluginie moglem dac np. Sterowanie mysza i klawiatura - owszem, nie dalem tego.

I autor tego postu okradl mnie. Chociaz gdy by napisal, np. "Autorem tego pluginu jest barwnikk" to bylo by inaczej. Poza tym mnie nie poinformowales. Kodeks prawny czesc 6. Co oznacza, ze nie powinien dostac bana na forum, lecz na policje.

było to już wrzucane rok temu przez jakiegoś użytkownika i własnie ja sobie kody porównałem i są identyczne.

Wystarczy sprawdzic checksum.

http://dl.dropbox.com/u/1987930/informator.zip - to jest zrodlo (jak zwykle: moje konto na dropboxie). Ktos pisal temat, jak dac /regulamin itp. Napisalem oto ten plugin. A tu po wpisaniu w google frazy "informator site:mpcforum.pl" widze cos, co widziec nie powinienem...

Config:

tresc: odpowiedz
admin daj op: &2nie dostaniesz
/help: pierwsza linijka komendy help
/help: druga linijka komendy help
/help: napisz /help 2, aby przejsc na druga strone
/help 2: pierwsza linijka komendy /help 2
jestes debilem: z ciebie jest
Config jest zrozumialy: napisze w chat: "jestes debilem" i pojawi mi sie wiadomosc "z ciebie jest". Jezeli kilka razy uzyjemy tej samej tresci/komendy wowczas bedzie to druga lub kolejna linijka komendy.

Ciekawi mnie jeszcze jedno: czy umiesz (do autora postu) chcociazby wyswietlac tresc w konsoli javy?

Autor postu zapomnial napisac, ze plugin obsluguje kolory i style, np. &0tekst czarny, &ktekst o dziwnych literkach z enchantu

Opublikowano

O ile mnie pamiec nie myli, to DL to download autorski, ale chyba! bynajmniej nie pozwolilem na dalsze rozpowszechnianie mojego pluginu.

Wrzucisz mi to na inny hosting?

http://dl.dropbox.com/u/1987930/informator.zip

Szkoda że ten plugin usuneli z bukkit :(

bo skradziony. Jak ja bym wstawil, to by nie usuneli (naglowek pluginu: package me.barwnikk.informator), gdzie me to jest osoba autorstwa, barwnikk to nick autora, informator to nazwa pluginu. Poza tym musi byc wersja angielska.

[*]Plugin:

[*]

http://dev.bukkit.org/server-mods/informator/
[*]Skan:

[*]

Jest to plugin z strony bukkit.org więc nie potrzeba
ortogtafia: "plugin z strony" czy "plugin ze strony???
Opublikowano

Prosze o moderatora o usuniecie tego postu, ze wzgl. na slabą wersje mobilna, gdzie czesto nie dopisuje sie tresc do ostatniego postu!

Opublikowano

@barwnikk

Ogarnij się z spamowanie(już jest raport!) + nie tak trudno zrobić sobie nick barwnikk i nic nie jest skradzione + nie musi być żadna wersja angielska ;) i ostatnie już ja dałem wstawkę a nie że ty jesteś twórcą tematu i sobie robisz co chcesz i z tego co czytałem to nie było żadnego regulaminu na temat twojego plugina ;)

585571426179277855228.png

Opublikowano

Czemu nie napisałeś, że to czyjś plugin?

Proszę, droga administracjo o zdjęcie kilku %. Bardzo się staram :)

Opublikowano

-_- raczej to jest kogoś ja go tylko przedstawiam jak by był mój to bym napisał że AUTORSKI w nazwie tematu

@edit

Ten pluginfake

http://dev.bukkit.org/server-mods/pluginfake/

Nie widzę żeby miał jakiś reuglamin lub prawa autorskie nie rozpowszechniać tego plugina ;) i koniec na ten temat nie chce niszczyć sobie tematu a co do wieku to mam 13 ;) i nie wiem po co ci to wiedzieć ;)

@edit znowu -_-

co do raportu to na mpcforum masz raport za spam w temacie

@edit 3 -_-

Nie nie wiem co to java,c++,linux,mac,.net to chyba się nie znam wiesz aha i jeszcze eclipse ;) to więc nie wiem o co chodzi z tymi programami jakbyś nie kumał to jest sarkazm

Opublikowano

Nie jestem tworca tematu. Dziwne, ze dostalem blokade na bukkitcie dla pluginu PluginFake z komunikatem, ze nie jest po angielsku. Przy stawianiu projekty na bukkitcie jest napisane, iz musisz byc autorem pluginu. Jednak nie jestes autorem. Ortografia: plugina??? Ile masz latek? Co do regulaminu to jaki jest domyslny? Kodeks prawny 6, wyzej pisalem. Domyslnty to "Wszelkie prawa zastrzezone"

Edit: i nie spamuje, lecz odpowiadam na komenty. Co do raportu owszem zglosilem. I na mnie nie badz zly, ze zglosilem, tylko na siebie. Bo konto mam aktualne, regularnie sie loguje (na bukkitcie codziennie), wiec nawet moglbys napisac mi na pw, czy mozesz udostepnic.

Oooo, jestem od cb starszy o 5 dni. A zachowujesz sie, jak mial bys 7 lat (bez urazy). I umiesz cos programowac w bukkitcie?

Opublikowano

ZwIIaD ty to masz naprawdę pecha, zawsze w twoim każdym temacie musi się trafić przynajmniej jeden przyje*. A tak apropo zwiiad mi wysłał ten plugin i tam nic nie pisze że nie można rozpowszechniasz ani że zastrzegasz sobie prawa do plugina.

911001425911918417398.jpeg

Opublikowano

@edit znowu -_-

co do raportu to na mpcforum masz raport za spam w temacie

jaki spam?

A tak apropo zwiiad mi wysłał ten plugin i tam nic nie pisze że nie można rozpowszechniasz ani że zastrzegasz sobie prawa do plugina.

fajnie, ze regulaminu sie nie czytalo. Wszedzie domyslne prawa to "Wszelkie prawa zastrzezone". Jak nie ma regulaminu, to "Wszelkie...." itp. Wszelkie to rozpowszechnianie, edytowanie, kopiowanie, udostepnianie bez zgody autora (w tym przypadku jestem ja).

Edit: regulamin jako kodeks prawny

Edit2: nie jestem przyje*em...

Opublikowano

A kto powiedział że akurat o tobie mówię? (brawa za spostrzegawczość -_-)

911001425911918417398.jpeg

Opublikowano

@edit

Ten pluginfake

http://dev.bukkit.org/server-mods/pluginfake/
Nie widzę żeby miał jakiś reuglamin lub prawa autorskie nie rozpowszechniać tego plugina ;) i koniec na ten temat nie chce niszczyć sobie tematu a co do wieku to mam 13 ;) i nie wiem po co ci to wiedzieć ;)

http://db.tt/iSd5zCUt - naprawde, nie ma praw autorskich w pluginfake. Jak nie ma to "Wszelkie..."

A kto powiedział że akurat o tobie mówię? (brawa za spostrzegawczość -_-)

napisales, ze "do twojego tematu zawsze trafia sie jakis jeden przyje*" czy cos takiego, ale kto w tym temacie moze byc tym przyje*em?
Opublikowano

@up informator nie moze byc wstawiony na bukkitcie, bo jest po polsku. Nie ma praw - wowczas jak pisalem wyzej - przyjmujemy domyslne prawa autorskie "Wszelkie prawa zastrzezone". Pisalem juz to.

Opublikowano

Koleś powiesił bym cie na jajach jak bym mógł,jak ten temat startował to na jego początku pisałeś,że to "Twój Autorski Plugin" teraz jak ci ktoś to wypomniał to zmieniłeś, przypisując sobie czyjąś prace -.-

1379958827-U247153.png

Opublikowano

W polsce jest pelno zlodzieji...

P.S. Przy tworzeniu projektu na dev.bukkit.org w czerwonej ramce pisze:

You must either be the original author or have express permission from the original author to upload a server mod.

If you are not the author and you don't have express permission we WILL REMOVE YOUR SERVER MOD. It is that simple.

If you have any questions or concerns please create a ticket.
co znaczy, ze musisz byc glownym autorem pluginu (cos jak by wlasciciel). Niestety - to nie ty nim jestes.
Opublikowano

Idiotyczne zachowanie autora tematu.

Proszę, droga administracjo o zdjęcie kilku %. Bardzo się staram :)

Opublikowano

Ja tylko odpisuję temu co zaczął i nigdzie nie pisało że to jest mój plugin i tyle na mój temat nie podoba się to nie proste

Opublikowano

Koleś weź nie rób w bambuko mogłem nawet zrobić ss'a ze było napisane "Mój Autorski Plugin" pisałem że plagiat i wgl.i chyba musisz wykasować ten temat bo chyba nie masz praw :)

1379958827-U247153.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...