Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zew. karta dźwiękowa?

DimitriASM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Mam problem otóż w laptopie rozwaliło mi się wejście na głośniki. Kupiłem sobie zew. kartę dźwiękową czy tam to jest jakiś adapter nie wiem :P Wygląda mniej-więcej tak

zewnetrzna-karta-dzwiekowa-usb-chipset-c

Kiedyś wiem, że działał, ale teraz jakoś nie działa. Na laptopie wyświetla mi się w menadżerze urządzeń brak jakiegoś sterownika. Próbowałem go pobrać, ale nic mi to nie daje :/ Na stacjonarnym nie wyskakuje mi brak sterownika, ale też nie działa. Na obu jest windows XP. Przy wkładaniu wyskakuje "Nie rozpoznano urządzenia USB" w dymku. Coś takiego:

zlqm43.jpg

Co mam zrobić, żeby to działało, bo głośniki w laptopie są strasznie ciche :(

Lubie grać a Ty?

XJ9PcNh.jpg

Opublikowano

Taki sprzęt ma prawo się psuć bo to nie jest jakiś najwyższy wytwór techiniki ^ ^

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Tylko, że u kolegi działa normalnie.. Wcześniej miałem problem taki, że na stacjonarnym działała, a na lapku już nie teraz nie działa i tu i tu...

Lubie grać a Ty?

XJ9PcNh.jpg

Opublikowano

To może nie lubi twojego laptopa? Możliwe też, że dostał skoku napięcia i zipło mu się

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanko.. Skoro ona nie działa to dlaczego komputer ją wykrywa i po włączeniu świeci się na niej dioda ?

Lubie grać a Ty?

XJ9PcNh.jpg

Opublikowano

Takie rzeczy mają swoje "humory" raz działają a raz nie.

Najlepiej zrób taki jak niektórzy tutaj mówią, kup jakiegoś shita za 10zł i na jakiś czas będzie.

Opublikowano

padaj ID urządzenia a nie słuchaj bzdur co ci wciskają bo płakać sie chce

tak znajdziesz

otwórz właściwości tego sterownika

potem daj kopij i wklej tu

unknowndevice.jpg

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Chodzi Ci o to?:

HDAUDIO\FUNC_02&VEN_11C1&DEV_3026&SUBSYS_10250110&REV_1007\4&37C55033&0&0101

Lubie grać a Ty?

XJ9PcNh.jpg

Opublikowano

to jest karty dźwiękowej w lapku a nie karty usb

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

nadal raczej nie to bo wychodzi że to kamerka

weź rzesz podłącz do lapka to zobaczysz które to urządzenie w menedżerze, powinien sie pojawić na liście

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

To musi być to, bo nie mam kamerki podłączonej. Jak odłączam zew. karte dźwięk. to to znika więc nie ma innej możliwości.

beztytuueydr.jpg

Lubie grać a Ty?

XJ9PcNh.jpg

Opublikowano

to już nie wiem, wszędzie ID tego urządzenia to kamera albo drukarki :/

spróbuj zainstalować UAA masz je tu http://support.microsoft.com/kb/835221 , a potem jak nie działa nadal reinstalowac direct X

nie odłączaj karty w czasie instalacji , najwyżej po wyciąg i sprawdź czy się nie pojawiło nowe nierozpoznane urządzenie albo czy nie widać tej karty w kontrolerach dźwięku, video i gier

jeszcze jedno, jak instalujesz to najpierw wyłącz kartę dźwiękowa laptopa w biosie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Próbowałem wyłączyć kartę, ale mam strasznie dziwny bios.. Wygląda mniej więcej tak:

beztytuuler.jpg

Tylko nie mam zakładki którą zamalowałem czyli advenced i przed Main mam jeszcze zakładkę information.. Więc nie mam pojęcia gdzie tutaj mogę wyłączyć tą kartę...

Lubie grać a Ty?

XJ9PcNh.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...