Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sugestia]MPC Premium

fristajls

MPC Premium  

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co s?dzisz o systemie MPC Premium

• Dobry pomys?, przyda?oby si? co? takiego.
    • Z?y pomys?, nie potrzeba takiego czego?.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początku proszę o NIE PRZENOSZENIE (jeśli jest taka możliwość oczywiście) tematu do działu z sugestiami. Dlaczego? Użytkownik z mniejszą ilością postów (jak ja) nie mają tam dostępu.

Cześć.

Bez zbędnego gadania, chciałbym podzielić się z Wami moją sugestią.

MPC Premium

System, dzięki któremu użytkownik forum, jak i jego właściciel będzie zadowolony.

Polegałby on na tej zasadzie, że na forum są do kupienia Punkty Premium (Smocze monety, czy jak je tam nazywacie :P)

Za nie można wykupić sobie rangę MPC Premium (ustalona ilość Punktów Premium, na ustalony czas), która daje zwykłemu Memberowi takie prawa jak:

• Powiększona ilość lajków do oddania
  • Powiększona skrzynka PW
  • Ranga forumowa
  • Usunięcie limitu dziennego wysyłania PW

Moim zdaniem

jest to doskonałe rozwiązanie dla naszej administracji.

Jak już wszyscy wiemy, na forum panują lagi, pierwszy lepszy ddos (no dobra może nie pierwszy) wyłącza MPC na jakiś czas.

Za pieniądze z rangi MPC Premium, kokosz, jaki główny założyciel kupiłby lepszą maszyne. Za resztę pieniędzy (jeśli będzie sporo zysków) możnaby przeznaczyć na wynagrodzenie Administratorów & Globalów za pełnienie swojej funkcji.

Plusy i minusy (te najważniejsze)

+ Na pewno przybyłoby więcej użytkowników

+ Byłaby lepsza maszyna, co wiąże się z mniejszymi lagami

+ Administracja miałaby wynagrodzenie, za pełnienie swojej funkcji

+ Zwykły początkujący użytkownik, miałby więcej swobody

+ Wszystko będzie legalne (przez serwis oferujący kod za SMS, sami od razu odpowadzają podatek dla skarbówki)

+Dodatkowe zyski, które można przeznaczyć na MPC (np. reklama w google itp)

- Mała dyskryminacja tych, którzy nie mieliby pieniędzy, na zakup tego MPC Premium

- Więcej spambotów (bo więcej użytkowników)

Proponowany koszt MPC Premium:

SMS 10zł - tydzień MPC Premium

SMS 30zł - miesiąc MPC Premium

SMS 50zł - 2 miesiące MPC Premium

Podobnie z przelewami, lecz nie wiem czy w tym przypadku nie byłoby problemów ze skarbówką.

Taki tam tytuł rangi :-)

MPC Premium- Użytkownik Premium, otrzymuje dodatkowe przywileje oraz rangę na wykupiony okres czasu.

Uwaga

*Ceny i inne rzeczy (wynagrodzenie) mogą się zmienić, ja tylko zaoferowałem ceny.

*Do systemu za Punkty Premium można dodać jakąś dodatkową oferte, która zaciekawi użytkowników.

*Jeśli tego nie przeczytałeś, a masz zamiar głosować czy też komentować- nie rób tego.

Zapraszam do głosowania w ankiecie, oraz dyskusji na temat rangi MPC Premium.

Pozdrawiam, frist.

ktoś i coś

Opublikowano

Nie, bo moge

Jest już coś podobnego ranga "MPC SPONSOR"

Opublikowano

Pieniądze byłyby przekazane na lepszą maszyne, lepiej dla wszyskich.

Nie prosiłem o pisanie komentarzy/głosowanie czy kokosz by chciał pieniądze czy nie.

ktoś i coś

Opublikowano

Pieniądze byłyby przekazane na lepszą maszyne, lepiej dla wszyskich.

Nie prosiłem o pisanie komentarzy/głosowanie czy kokosz by chciał pieniądze czy nie.

lecz kokosz o tym decyduje ,my mowimy jego zdanie

nigdy nie bedzie mpc premium ,forum predzej upadnie

­

Opublikowano

Forum nie leci na kasę.

MPC Sponsor to tylko plakietka a nie ranga, nie posiada żadnych dodatkowych uprawnień.

To na 100% nie przejdzie.

NIE.

Opublikowano

Temat trafi do sugesti, a każdy z ilością postów powyżej 50 może przeglądać forum. MPC nie jest forum komercyjnym, nigdy nie było publicznej zrzutki na serwer, za wszystko płaci kokosz z własnej kieszeni.

W dodatku to ranga na chwilę, bo po miesiącu poł forum będzie miało kolorek, a za drugi już zapłaci mniej i nie będzie za co opłacić lepszego serwera. Jest dobrze tak jak jest, forum jest po update i to normalne, że występują lagi.

@ps. Rozumiem dobrą wolę, ale kto jest takim nerdem, żeby zapłacić 50 zł za większa skrzynkę, skoro jest >10 konkursów, podczas których można wygrać nagrody? Jeśli już chcecie wspomóc forum to klikajcie w reklamy - jeden ref to chyba 1 cent/grosz.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że kokosz nigdy się na coś takiego nie zgodzi ;) On nawet jak nie miał pieniędzy na serwery dla MPC, to nie było mowy aby użytkownicy mu w jakiś sposób pomogli. O nie.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...