Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] farma

Erotoman1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czasami masz w 10 minucie 0/0/0 i 90-110 farmy, ale może być również 2/1/1 i 60-70 farmy.

Jeżeli linia jest pasywna to można dużo cs wyciągnąć, mój rekord to ok 300cs w 20-25 minucie mordekaiserem.

Po prostu trzeba wpaść w trans farmienia, pamiętam u mnie to było tak linia>wraiths>linia>wilki>linia>wraiths.....

Ale jest kilka czynników, które mogą nam przeszkodzić w farmie:

- babysit (tylko ty tracisz farme)

- walki o dragona (przeciwnik również traci farme)

- wczesne tf (przeciwnik również traci farme)

- gdy gankujemy topa/bota (tylko ty tracisz farme)

- recal (tylko ty tracisz farme)

- agresywna gra ze strony przeciwnika (przeciwnik również traci farme)

Oczywiście jest mnóstwo innych czynników, ważnie jest to żeby farmić najwięcej ile jesteśmy w stanie.

Np. na midzie jest 10 creepow, chcemy je z farmić i gankować bota, to postarajmy się wziąć 10 a nie np. 5.

Opublikowano

Ja wyciskam max 180 farmy w 20 min. Szału nie ma ale taka zła to nie jest. Jak grałem z bratem 1v1 to w 20 idzie 230 wycisnąć. Ogólnie to na moim w/l nikt lepiej nie farmi. Są tacy co w 20 mają po 60 farmy pozdro. Dobrze jest mieć te ok 200 farmy w 20 min, potem tfy i nie ma na to czasu.

Opublikowano

Teoretycznie powinieneś mieć w 10min 100 farmy, do 20min można mieć jakoś lekko ponad 200 (nie wiem czy nie 220) farmy grając 5v5

Jeśli kradniesz wiedźmy swojemu junglerowi to teoretycznie tak.

Opublikowano

Teoretycznie to w 10 minucie 114. Teoretycznie... Ale jest to niemal niemożliwe.

Perfect_Creep_Score.png

W każdym razie zadowalający wynik powinien gdzieś wynosić >70% tego co w tabelce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...