Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi w Do .

MIchu136

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema , mam problem z do . mam dobrego kompa , 4 gb ram , karta graficzna 1 gb , proces 2 x 3.0 Ghz i mam straszne lagi w do , gram ciagle na max 20 fps , Wgl gra sie zacina a ide do kolegi , komp podobny i smiga idealnie . 0 laga . Od czego to zalezy ? . Czy predkosc neta ma znaczenie ? . Prosze o pomoc daje lajki ;)

mpcforum4everblue.jpg
Opublikowano

zaktualizuj adobe flasha, stery do karty graficznej, odkurzacz i ccleaner (wyczyści zbędne pliki itd) gameboster (jeśli chcesz) ustawienie grafiki na low ( oprócz statków bo będzie jak tibia :x ) i powinno być z 40 fps przy fajcie ;d

Opublikowano

Czasem koleś mający 30 fps ma płynniejszy obraz niż koleś mający 50fps. To, czy ktoś ma dużo, czy mało fps niekoniecznie wpływa na jakość gry.

Ja na twoim miejscu wyłączyłbym wszystkie pierdoły typu GG/skype i powinno być lepiej. Dla pewności wyłącz też antywirusa i powinno śmigać.

EDIT: Przeczyść też kompa od środka z brudu :D

Gra- DarkOrbit

Serwer- PL1

Bot- Tak

Opublikowano

Tak , wyłącz antiwirusa ... weź pomyśl zanim coś napiszesz, może niech odinstaluje sobie system

TOPIC: zmiana przeglądarka powinna pomóc

Opublikowano

ekhem. wyłączenie antywirusa zaoszczędzi trochę procka jak i ram. fakt będzie narażony trochę bardziej na wirusy ale będzie gra mu płynniej chodziła :)

do płynnej gry wystarczy 30 fps :)

polecam opere do gry w darkorbit :)

Opublikowano

Ja mam też kompa identycznego jak kolega co napisał temat, gdy włączam grę mam 60 fps polatam 30 min 15 FPS -,- A mam :

• Nowe stery od grafy

• wyczyszczony komp

• używam przeglądarki co zużywa najmniej kompa

• latam na LOW grafie

• nie mam włączonego np gg itp ...

I jak to możliwe ? Jak inne gry z o wiele większymi wymaganiami chodzą mi idealnie ?

1378146534-U712811.jpg

Opublikowano

Mi też laguje DO a mam i7 procka, 16GB ramu nowiutki komp wszystkie gry bez wyjątku na full detalach chodzą bez najmniejszego laga, a Darkorbit laguje -,-

Opublikowano

Gdyby darkorbit nie było grą przeglądarkową to zapewne chodziłoby tak samo płynnie jak inne gry typu BF itd.

Moim zdaniem jest to taka właśnie przyczyna i nie da się na to wiele zaradzić, jak ktoś ma super szybki internet to wiadomo, że będzie mieć wszystko ok choć i teraz to nic nie wiadomo..

Opublikowano

Nie rozumiem troche, ja na srednich ustawieniach przy sprzecie:

Procek 1,8gz 2 rdzeniowy

Karta graficzna zintegrowana 128mb

2gb

Net 50/mbs

i mam jakos 35-40 fps zawsze, uzywam google chrome ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...