Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PS4]Fail roku ze strony Sony.

Ruudi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.
Nie wiem jak wy, ale ja jestem trochę oburzony jeśli chodzi premierę PS4.
2 godzinna konferencja ze strony Sony, na której dowiadujemy się jak będzie wyglądał nowy Dualshock, oglądamy sobie filmiki z gier które powstaną, jakieś pierdolenie o podzespołach, kupa jaranka na funkcje społecznościowe typu udostępnianie filmików, screenów itd. (taa, tylko niech teraz każdy z waszych znajomych ma konsolę, aby pokazać mu jak jedziesz 280 km/h w swoim wirtualnym samochodzie) oraz zero infa na temat fizycznej budowy i zewnętrznego wyglądu nowej konsoli spod stajni Sony.
Ukazanie PS4 w świetle "o ja pierdole ale to będzie zajebiste omg" i zostawienie ludzi z niedoborem informacji - takie chyba było założenie tej konferencji. Jedyna większa informacja na temat większej garści informacji (masło maślane) była na samym końcu - "Holiday 2013" które u Amerykańców jest określeniem terminu święta. Tu pojawia się spekulacja: w święta poznamy więcej informacji na jej temat czy będzie dostawa w pobliskim mięsnym (tudzież supermarkecie)?
Moim zdaniem na konferencja to fail roku ze strony Sony. Dali tajemniczą datę 20.02.2013 6 pm, ściągnęli gości z większych korporacji którymi Sony się interesuje, zaprezentowali swoje nowe "cudeńka" w postaci gier (tutaj polemizowałbym, czy to takie cudeńka) i skończyli. Momentami emocje były cholernie wysokie i sięgały czegoś pokroju łowienia ryb (nie mam nic do tych co lubią to robić). Nie powiem - kilka tytułów mnie zainteresowało, przykładowo nowy inFamous, Watch Dogs, Killzone czy też ta gra z pacynkami na Mova. W sumie moje większe zaciekawienie wywołała animacja twarzy człowieka, której mimika była cholernie dobrze odzwierciedlona - za to należy się dla Sony props.
Nie pozostaje nam nic innego, jak czekać do targów E3 które odbędą się od 11 do 13 czerwca na poznanie większej ilości informacji, które swoją drogą pewnie będą jeszcze większą zbieraniną wycinków z gier oraz może poznamy kolor kabli użytych do połączenia podzespołów (ŁAU) a za jakiś rok jej wygląd. Sony albo jeszcze daleko do opracowania jakieś dobrej koncesji konsoli albo boi się, żeby Majkroshit nie podjebał im wyglądu czy coś lub zwyczajnie woli jeszcze porżnąć hajs na PS3 które defacto (nie wiem jak się to pisze) jest w miarę dobrym stadium sprzedaży. Nie mogę powiedzieć, że nie podobało mi się, bo momentami było ciekawie lecz liczyłem na coś więcej od tej korporacji.
Czekam na waszą opinię w tej sprawie - Sony trzyma wszystkich w napięciu aby potem zrobić wielkie bum nextgenem, stworzyło przeźroczystą konsolę dlatego nikt jej nie widział, czy może PS4 to nie sprzęt, tylko oprogramowanie w chmurze?
Z tego co Sony podało na swoim FB dzisiejszy lajw można będzie obejrzeć na

http://pl.playstation.com/meeting2013/

Piąteczka ;)

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

Sądzę, że jednak na E3 zostanie pokazany już oficjalny model konsoli. Na zdjęciach które ciekły do netu jak szalone, widać było, że to jeszcze toster, ale z bebechami jak u PC'ta na sterydach. Dodatkowo cieszy fakt, że nie ma blokady używek, a za pomocą Gaikaia będzie można cykać w gry z PS3, ale to kwestia 2-3 lat bo to duży interes.

Pozostaje czekać na E3. Ja jestem podekscytowany, a to co pokazali panowie od Killzone'a, nastraja optymistycznie. Dodatkowo czekam na to Diablo 3 : D

A tutaj specyfikacja:

Procesor: x86-64 AMD Jaguar, 8 rdzeni
Procesor graficzny: 1,84 TFLOPS, bazuje na Radeonie nowej generacji
Pamięć: 8 GB RAM GDDR5
HDD: wbudowane
Napęd optyczny: Blu-Ray 6xCAV, DVD 8xCAV
Porty: USB 3.0, AUX
Złącza komunikacyjne: Ethernet, WiFi (IEEE 802.11 b/g/n), Bluetooth 2.1
Wyjścia wideo: HDMI, analogowe i cyfrowe

zródło: cdaction.pl

1344070068-U346826.png

Sygnatura wykonana przez: Marselo

Opublikowano

Wątpię, aby Diablo III odniosło na konsolach jakiś większy sukces. Większe zainteresowanie osiągnie na pewno Watch Dogs, gdyż z tego co się orientuję nie ma obecnie na rynku gry podobnego typu.

@termiator

Większość zdjęć należy traktować z dystansem, wiele razy było coś niby ujawniane, a okazało się fejkiem ;)

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

Ja mysle, ze Diablo 3 nie jest potrzebne na konsolach, kto chce to gra na PC. Demko Watch Dogs bylo bardzo ciekawe, tak samo Deep Down. Nie zapominajmy, ze Microsoft tez cos szykuje ;)

ruch_13.jpg
Opublikowano

Jak nic? I tak dużo zdradzili na spotkaniu.

To, że nie pokazali konsoli nie oznacza, że jej nie ma, skoro ujawnili podzespoły to konsola już jest, zwłaszcza, że wersję developerską posiadają już producenci gier.

Jestem tego samego zdania co Kubikow

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...