Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy ciekawy serwer

Piopiooo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym założyć serwer, sprzęt już zamówiony na dniach powinien być , tylko mam pytanie, na ile osób starczyło by łącze do 25MB/s z tym że to netia, nie ma stałego ip, ale wyczytałem że można pokombinować z portami, w przeciągu kilku miesięcy kończy mi się umowa i zakładam szybszy, bo do 250MB/s inea ale nie mam pojęcia czy tam jest stałe.

Jeżeli chcielibyście pomóc zrobić coś ciekawego, od czego nie można by było się oderwać , do zapraszam na pm. Potrzebuję pomocy w postawieniu takiego serwera, nie chciał bym żeby było za dużo lagów, najlepiej żeby w ogóle nie było. To chyba nie możliwe xD

W każdym razie jeżeli się znacie i chcielibyście pomóc, to się odezwijcie, Nie chce stawiać serwera na hamachi.

Jeżeli macie jakieś pomysły, co byście chcieli zmienić, dodać do gry piszcie.

Każda pomoc się przyda

Opublikowano

Będe czekał na twój serwer :)

Proponuje cap: 80/90

exp: coś około 30x

sp: coś około 35x

Jakieś silki za free i soxy na niski lvl u npc.

Jeśli mógłbyś określić w miare datę kiedy zrobisz ten serwer to bardzo bym prosił o podanie jej.

Opublikowano

Podejrzewam, że wystartuje z nim na początku przyszłego miesiąca. To mój pierwszy serwer więc będę musiał trochę nad nim popracować.

Opublikowano

Szczerze mówiąc, chodziło mi oczywiście o to żeby coś zarobić. Dlatego pytam się o zdanie jaki serwer byłby najlepszy. Jeżeli nie silkroad to WoW zobaczymy. :P

Opublikowano

Rób silkroada :)
Jestem ciekaw co Ci z tego wyjdzie ;p

Ja też jestem tym zainteresowany, chcę zobaczyć jak to wyjdzie komuś początkującemu. Bo nie wiem czy mi się opłaca w to bawić :)

Pomocnik
Opublikowano

Szczerze mówiąc, chodziło mi oczywiście o to żeby coś zarobić. Dlatego pytam się o zdanie jaki serwer byłby najlepszy. Jeżeli nie silkroad to WoW zobaczymy. :P

Rozjebałeś mnie, powodzenia w zarabianiu.

Opublikowano

Piopioo serwer to nie zabawa, a o zarabianiu na tym, przez pierwsze miesiace zapomnij, poza tym jeżeli mówisz że to twój pierwszy serwer i pierwsza styczność, to z góry Ci powiem jako Coder i założyciel innego serwera, nie bierz się za to... Tyle jest "Bawienia się z tym wszystkim" że głowa mała, z swoimi teamem nie raz siedzi do 6-8 rano, po 22h przy pc, żeby coś zrobić, dodać itd.. o ile założenie serwera nie jest takie trudne, Kupić dedyk, odpalić pliczki... to już wprowadzenia nowości, naprawianie bugów, zabezpieczenia to już inna bajka...

a tak ps.. nie mowie tego po złości że niby konkurencja, tylko jak poprostu czegoś się nie zna to ciążku coś z tego zrobić^ i na tym zarobić odrazu.. Ale szczerze powodzenia :)

ps2. Jak jednak wystartujesz i wszystko Ci wypali napisz mi pm, może zawrzemy jakąś współprace, jako projekty Polskie.

Pozdrawiam Aqua2to

Wznoszę ręce do góry krzycząc do Ciebie Boże, zabierz do siebie wszystkich co giną na motorze

Opublikowano

Tak tak zdaję sobie sprawę z tego że pierwszy miesiąc , a nawet trochę dłużej nic nie zarobię. Najpierw będe musiał dopracować wszystko krok po kroku. Jak narazie jestem dobrej myśli, ale zobaczymy co z tego wyjdzie.

Opublikowano

25mb/s to nie łącze do serwera , uciągnie 25 osób freelag pliki vSRO potrzebują do startu 4gb Ramu i procka lepszego niż DualCore.BR files potrzebują troszkę mniej ale i tak nie pociągniesz dobrego serwera na tym necie lepiej odpuść. BTW Hamachi to zło :D

14568e76ec678c83d1c0.jpg

Opublikowano

Dzięki za informacje, aktualnie mam 8gb Ram i procka 4x co do internetu to jak dobrze pójdzie to na koniec przyszłego miesiąca, akurat jak wszystko dopracuje zmienić większy

Opublikowano

Szczerze nie widzę tego - osoba która dopiero zaczyna nie postawi serwera od tak. Osoby takie jak Aqua czy Nefetis pracują nad plikami już rok chyba i widzisz czasami nie wiedzą czegoś. Poza tym nie spłacisz pewnie dedyka na 1 miesiąc - bo będzie grało 30-50 osób. A gdzie tam zarobek na serwerze.

Opublikowano

@Założyciel tematu Polskie łącza nie nadają się pod serwer !

Jeżeli chcesz się nauczyć tworzyć serwer edytować bazy danych musisz zacząć od plików które nie zżerają dużo sources pc'ta np csroTestIN(ecsro , mysro) do startu 2gb potrzebują i na taki pierwszy start będą w sam raz.Później weź się za vsro(v1.188) lub BlackRogue/jSRO files tyle co mogę ci doradzić.Ważne jest podejście , na kasę nie licz ! BTW. w Polsce najbardziej znanym i cenionym dev. jest PAX który tworzy własny emulator SSE , polecam ci rzucić okiem na ten emultor.Powodzenia ! :)

14568e76ec678c83d1c0.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...