Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] : "Game Server not responding.Please wait."

Acerx88

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od pewnego czasu zacząłem grac w Tibie na OTS bo real mi się nudzi , no i nęka mnie pewien problem a mianowicie gdy przechodzę "piętro niżej" łapie mnie niesamowity lag i wyskakuje taki błąd: post-405087-0-81722000-1361399962_thumb.png (przepraszam za myszkę) ustawienia graficzne mam ustawione tak : post-405087-0-70683200-1361400144_thumb.png , mój internet to neostrada 2,3MB/s a komp to : Pentuim® Dual-Core E5700 3.00GHz, RAM 4GB , Karta graficzna INVIDIA GeForce GT 730M 1GB , Windows 7 64-bit , zasilacz 420W a płyta główna to MSI MS-7592 VER 5.2. Proszę o szybką pomoc :)

Opublikowano

Przeinstaluj Tibie i zmień IP changera.

Na innych OTS też ci się tak robi ??

Tibie przeinstalowywałem kilka razy na rożnych dyskach i partycjach , ip changera mam od OtLand a serwer to fearless.hopto.org a co do innych ots nie probowalem.

Opublikowano

Sprawdź na innych serwerach czy masz taki problem, jeśli nie to znaczy że jest bug na tamtym serwie...

BTW: Odświeżam się tak piszę :)

dzieki za poprawke :) , a jesli chodzi o inny serwer to sprawdzalem na RL i niestety blad dalej wystepuje.

Opublikowano

dzieki za poprawke :) , a jesli chodzi o inny serwer to sprawdzalem na RL i niestety blad dalej wystepuje.

To musisz usunąć tibie i wszystkie pliki które są ukryte ( C>user>UserName>AppData>Roaming>Tibia) i wyczyść wszystko, jak to zrobisz to wtedy zainstaluj ponownie tibie :)

35bh8wo.png

exModerator

Opublikowano

Zrobilem jak napisales i sciagnalem nowa tibie ze stront tibia.com i nowego ipchangera ze strony serwera, niestety nowa swieża tibia niczego nie zmienila ciagle sa zrywy co prawda mniejsze ale nadal ciezko cos zrobic

Opublikowano

Reinstal windowsa byl robiony tydzien temu mam zajete ledwo 50GB z 500 , a hmachi nawet nie mam zainstalowego. Sprobuje jeszcze przeskanowac kompa moze cos w nim poprostu siedzi i dlatego tak sie dzieje :)

Opublikowano

No wiec komp zostal przeskanowany dodatkowo przeskanowalem pliki systemowe , byly jakies male wirusy ale zadne trojany czy cos , niestety to tez nie pomoglo w problemie z tibia :(

//Używaj opcji Edytuj :)

Opublikowano

Jezeli masz tak na kazdym serwerze to musisz meic cos po swojej stronei -firewall/polaczenie/zapory.

Jezeli sie na tym nie znasz ,mozesz np zainstalwoac jeszcze raz neta 9 jesli masz neo etc.) moze ustawienia sie zmienia.

Opublikowano

Damster genialna odpowiedz....naprawde mi pomogles , a NeverBack to tak , internet mam z neo ktory jest podlaczony do routera , router sprawdzilem wszystko jest ok i dodam ze w godzinach po 22 nagle wszystko staje sie normalne zadnych zrywów ani nic wszystko ladnie chodzi , mozliwe ze neostrada ma jakies problemy i nie radzi sobie z dostawa internetu przez to ze duzo osob kozysta?

Opublikowano

Damster genialna odpowiedz....naprawde mi pomogles , a NeverBack to tak , internet mam z neo ktory jest podlaczony do routera , router sprawdzilem wszystko jest ok i dodam ze w godzinach po 22 nagle wszystko staje sie normalne zadnych zrywów ani nic wszystko ladnie chodzi , mozliwe ze neostrada ma jakies problemy i nie radzi sobie z dostawa internetu przez to ze duzo osob kozysta?

Wlasnie odpowiedziałes sobie na pytanie masz pewnie liveboxa ktory jest najwiekszym scierwem jaki moze byc.

Tez tak mialem ,a poleg to na tym ,ze ci sie poprostu livebox rozlacza co jakis czas ,i za chwile wraca do dzialania.

Polecam wymienic go .

Opublikowano

To czemu tak sie dzieje tylko po "godzinach szkolnych"?? a wieczorem wszystko wraca do normy a z internetu kazdy kozysta jak samo.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...