Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop chodzi tragicznie..

lolo1221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mam laptopa od tego szajsunga za 2600 zł. Parametry

Core i5 3,10 w turbo

6 GB RAM (można rozbudować do 8)

Dysk 1 TB

Winda 8

Radeon HD 7670m i hd graphic 4000

I mam taki problem, bo laptop nie chodzi za dobrze. Mówią, że Windows 8 pod każdym względem jest szybszy od windowsa 7 i XP'ka, a ja tego nie widzę. Włączam laptop i włącza się on ok. 3-4 minuty. Chciałem dzisiaj pograć w Battlefielda 3 i gra łapie laga. Klikam Ctrl + alt + delete i czekam 3 minuty aż się ten wybór włączy czy przełączyć użytkownika lub czy uruchomić menadżera itd. Dałem menadżera żeby wyłączyć grę i też czekam 5 minut zanim się to włączy.. Okej wkurzyłem się i chciałem pojeździć sobie w GTA: San Andreas. Jade autem i gra łapie przycinkę, dźwięk zatrzymał się (takie bbbbbbbbbbbb...) i potem te radio gra i grafika nie chce się włączyć. PRZECIEZ TO NIE WYMAGAJĄCA GRA. Tak się wkurzyłem że mam ochote w cholere oddać tego szajsunga spowrotem i kupić sobie telefon, na który zbieram.. Dlaczego laptop chodzi tak tragicznie?! System ma się włączać w 8 sekund.. U mnie ponad 20 razy więcej. Zawsze jak gram i chce to włączyć to muszę czekać długo aż się to włączy, a laptop używa procka 10~20%, pamięci 2 GB i 30% dysku. Programy zainstalowałem najważniejsze; Javę, przeglądarkę, gry typu BF2, BF3, TuneUp'a, nortona, malwarebytes i sterowniki. Wiecie czemu ten laptop tak chodzi? Mam ochotę go w cholere oddać do szajsunga !! Haha pisze że spełnia wmagania całej rodziny pfff.. nawet przeglądarka przy odpalonej grze ma problem z otworzeniem się

4040c78da40630152bb452e4072bc8db.jpg?132

!!

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

Zrobiłem Nortonem i malwarebytes. Malwarebytes wykrył tylko cracka do gry (mówią, że nic nie robi) a Norton zgłasza zagrożenia bezpieczeństwa (pliki Cookie, zawsze to znajduje)

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

to oddaj na gwarancje ? Jak kupiłeś go nie masz przynajmniej rok (to chyba najkrótsza gwara) to go mozesz oddac.

Płaczesz, że dostałeś zepsuty egzaplarz zdarza się, najlepiej spal im firme

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Płacąc 2600 zł oczekuje czegoś lepszego, a nie gówna który ma problem z odpaleniem przeglądarki i systemu, który przeciez jest najwydajniejszy ze wszystkich (niby).. Wydajność podobna do netbooka. Może i jest ale nie na tym laptopie. Napisz mi jeszcze coś o gwarancji, masz na myśli oddać naprawa czy oddać w cholere ?

48061.gif

Opublikowano

A mam jakąś szanse, że dam im ten laptop i oddadzą mi pieniądzę? BO z tym już nie ogarniam, oświeć(cie) mnie :) Nawet jak chce edytować posta to przy przesuwaniu strony nie idzie ładnie, czarne pole ziemia się w białe

48061.gif

Opublikowano

Nie jestem pełnoletni, jestem w gimnazjum i tych spraw niestety nie ogarniam. ALe chce wiedzieć, czy można zwrócić laptop i jakieś info że co mogę zrobić a czego nie itd. Jutro nagram film (przez aparat czy coś, żeby nie obniżać wydajności)

48061.gif

Opublikowano

Piszesz, że ma 2 karty graficzne, gdy odpalasz gdy korzystasz z tej bardziej wydajnej, czy zintegrowanej ? :huh:

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Do systemu operacyjnego wystarcza ten HD Graphic, a do gier ta 2 (automatycznie się to dzieje). Powiedz mi jeszcze czy to normalne że przy ściąganiu torrenta pisze mi brak miejsca na dysku i ileś tam procent znika to i się pojawia a wolnego miejsca jest 800 GB. Jeszcze takie cuś:

01049143136885561648.png

48061.gif

Opublikowano

chyba juz sie domyslam, wydaje mi sie ze jakis pod-zespól jest poprostu zjebany.

( prawdopodobnie pamięć, piszesz że masz 1tb? i tu nagle miejsca nie ma ? ).

Oddaj go do naprawy jeśli jest gwarancja . Tylko pod żadnym pozorem nie reinstaluj systemu ! jeśli go zreinstalujesz możliwe że nie będą chcieli go przyjąć ( to samo tyczy się otworzenia go ).

W t-mobile naprawa kompa / sprawdzenie go przez tych "techników" trwa od półtora do 2 tygodni.

graphic.png
Opublikowano

Też mi się tak wydaje, że coś jest niehalo z dyskiem. Raz że pobieram torrent a pisze że brakuje miejsca na dysku a wolnego jest ponad 800 GB. Strasznie długo czyta jakieś opcje np. prawym daje na ikonkę i czekam aż się włączy, folder łapie (brak odpowiedzi) strasznie mnie to denerwuje bo oczekuje wydajności a nie gorszej pracy na laptopie (8 letni komp lepiej chodzi nawet netbook). Oddam go na gwarancje laptop ma niecałe 2 miesiące przy okazji jeszcze mi wymienią ramkę ekranu bo jest ślad odlewu plastiku czy tam plastyku :D Jeszcze piszcząca spacja od nowości tak było. Jak laptop będzie dalej tak chodził, to rozumiem, że mam jeszcze raz go oddać do naprawy czy oddać go i żeby zwrócili mi kase (jeżeli się da, nie wiem tego)

48061.gif

Opublikowano

@Refresh

Chce się jeszcze spytać, czy mogę (mam prawo) zwrócić ten laptop z różnych przyczyn? Wymienie je:

- Jest coś niehalo z dyskiem lub wszystkim, bo pisze, że brakuje pamięci i dzisiaj właśnie pojawił mi się czarny ekran i nic nie mogłem zrobić.

- Spacja piszczy

- Widać odlew plastyku na ramce ekranu (ale się czepiam :D)

- Chciałbym go zwrócić po prostu

Czy mogę? Ja nie wiem, czy mogę, dlatego się Was pytam :D I jak coś laptop wygląda tak samo jak z pudełka, mam wszystko do niego, nawet te plastykowe nie wiem jak to się nazywa, ale taki plastyk i w środku metal :D Używam podkładki chłodzącej

48061.gif

Opublikowano

Pewno moge? Żebym nie wyszedł na "idiote", ale oni prędzej wychodzą na "idiotę" sprzedając mi niewłaściwie działający laptop. Dzisiaj wyskoczył mi komunikat o braku pamięci, pojawił się czarny ekran ! W dodatku jakość laptopa - spacja piszczy po każdym kliknięciu, a ja dużo pisze.. wnerwia mnie to. Jeszcze, gdy zamykam pokrywę ekranu, to słyszę "strzelenie" gdy otwieram to tak samo. Niestety nie wiem, czy mam prawo oddać laptop i żądać od nich pieniędzy. O laptopa dbam, nie spadł, leżał na podkładce chłodzącej, transportowany w plecaku do tego przeznaczonym. Laptop tak chodził od początku, chciałbym go oddać, mieć kasę i kupić telefon np. SIII (kupiłem laptopa, który nie znajdzie się w google, no może 2 razy, ale same problemy :D). Dajcie mi poradę, czy mogę zwrócić laptopa i żądać zwrotu pieniędzy za ten laptop? Jeszcze czy jak powiedzą, że nie zgodzą się na oddanie mi kasy, to co mam powiedzieć (nie ja xD), żeby zwrócili kasę? Żebym wiedział, co zrobić w danej sytuacji. Odpowiedzcie szybko :D

48061.gif

Opublikowano

nie musisz mowić o wadach fizycznych, powiesz że ich nie zauwazzyłeś. opowiedz im o wadach hardware i systemu

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Okej a nie będzie jakiś problemów czy po prostu powiem im o tym o tym o tym i że chcę zwrotu pieniędzy? Przecież mogą powiedzieć, że nie przyjmą zwrotu za kase, a ja nic nie bede wiedzial ;d Jeszcze z data kupienia laptopa się pomyliłem, laptopa kupiłem 17 listopada 2012 r. (czas ten tak szybko leci.. :D) Ale to dziwne, bo laptop raz chodzi źle, raz lepiej, potem źle i tak w kółko

48061.gif

Opublikowano

@refresh

odpowiedzcie szybko, chce się tego pozbyc ;d

48061.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...