Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Sprzętu do 1300 zł

Golden™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam jak najtańszego i najlepszego sprzętu w niskiej cenie.

Kupować będę chyba tak:

Najpierw processor z płytą, zasilaczem

potem karte graficzną, a następnie Ram.

Jesli chodzi o karte graficzną to myślałem nad jakimś Radeonem, a Ram myśle, że DDR 3, 800 mhz i jakieś 4gb.

UWAGA, JA SIĘ NIE ZNAM, WIĘC PROSZĘ SIĘ NIE ŚMIAĆ Z TEGO POSTU

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Pytanie a pieniadze Ci bede przychodzić?

Jestem w stanie zarobić do 90 zł na miesiąc.

W kwietniu mam urodziny.

W wigilie tez coś dostane.

@up

Jak bardzo potanieje?

Nawet jeśli to zawsze mogę sprzedać część gdy będę ją miał i troche dołożyć i kupić coś lepszego.

Części mogą być nawet używane.

Wiem, że dziwnie myśle, ale zalezy mi na tym komputerze, bo mój obecny jest tak słaby, że nie mogę pograć nawet w Cod 4 na medium.

1361453243-U739101.png

Opublikowano

że nie mogę pograć nawet w Cod 4 na medium.

TRZEBA JAK NAJSZYBCIEJ WYMIENIĆ !

Jestem w stanie zarobić do 90 zł na miesiąc.

W kwietniu mam urodziny.

W wigilie tez coś dostane.

Czyli aktualnie masz 1300zł, w kwietniu będziesz miał urodziny i 180zł więc to już jest 1480 + urodziny (ile, 2 stówki ?) daje Ci to razem prawie 1700zł. Haswelle wychodzą prawdopodobnie w czerwcu/lipcu, więc do tego czasu uzbierasz ponad 2 tysiące. Po ok 3 miesiącach sporo osób zacznie pozbywać się swoich 1155 i proców drugiej generacji ^.^. Tu właśnie do akcji wchodzi TY :

poluj na i5 2500k + Aszrot P67 Pro3, do tego jakieś chłodzenie i 7850 O/C. Resztę pomijam, trzeba będzie raczej nówki kupić.

Opublikowano

Nie.

Nie mam 1300 zł.

Po prostu już sobie to zaplanowałem, za wczesnie. Nawet nie uzbierałem kasy.

Co polecacie zrobić?

Bo ja tak myślę, aby zbierać przez pół roku tą kase i może będę miał 800 zł i wtedy kupie pare części.

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Szkoda na raty kupować, wyżul coś od rodziców, rodzeństwa, sprzedawaj narkotyki, roznoś ulotki ze sklepów, nie wydawaj kasy ze świat, często odwiedzaj dziadków i babcie. Szybko zarobisz kilka tysięcy :D

A myślałeś o ratach ?

Opublikowano

@up

babcie i dziadkowie - NIE

Rodzice mi właśnie na urodziny dadzą z 400 zł.

Ulotek nie będę roznosił, a narkotyków sprzedawać też nie będę, bo nie mam znajomości.

Nie wiem jak będzie z ratami.

Zapytam się rodziców, ale jak ty sobie wyobrażasz kupowanie na raty każdej części? Mam mieć tysiące rat?

1361453243-U739101.png

Opublikowano

@up

ciężko jest mi odpowiedziec na te pytanie.

Myśle, że w następnym styczniu bym miał już 1000 zł, ale założylem ten temat, bo może macie jakies inne pomysły.

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Jak w styczniu za rok to chłopie :x Za raty 100 zł miesięcznie na 2 lata masz kompa za 2k+, a te 100 zł to stosunkowo mało niż np. 5 stów od rodziców na raz. Zapytaj się ich.

Opublikowano

Ale nawet w tym styczniu jakbym miał te 1000 zł, to to przecież starczyło by mi na komputer dobry jak na te czasy, ale nie jak na te, które będę za rok (nie, nie cofnąłem się w czasie, ale potrafie przewidywać).

Technologia tak się zmienia, gry są coraz bardziej wymagające..

Na ile starczyłby mi taki komputer za 1000 zł, żebym mógł grać w najnowsze gry na medium? rok, dwa, pół roku. Tego nie wiem.

Więc prawdopodobnie zapomne o tym komputerze, ale mimo to i tak będę zbierał, aż będę miał 2000 zł.

Tylko pytanie co ja bedę robił przez te X lat..

1361453243-U739101.png

Opublikowano

I w ten sposób nigdy nie uzbierasz...

Czasami trzeba zrezygnować z przedmiotu pożądania tymczasowego na coś innego ;).

W najnowsze gry na Medium/High ? Od 1500zł aktualnie - 7770 + i3 3220 i to wcale nie na długo, bo gdzieś rok, półtora :rolleyes:

Ale tak to już jest z komputerami - zmienia się je co jakiś czas <3 .

Dlaczego masz się wsdtrzymać z zakupem ? Bo właśnie za pół roku kolejna generacja :P

Opublikowano

@Up

ale to bez sensu, żebym ciągle zbierał na kompa, aby zawsze móc grać na low/medium w gry.

Napisałeś rok, półtora. Czyli mając ten komputer mam już zbierać na inny, aby znowu mieć rok spokoju?

Ah te życie..

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Rodzice i tak by się nie zgodzili, czemu mieli by się zgodzić?

Może dlatego że jesteś synem xdd To jednakowo jakbyś co miesiąc dostawał tą stówkę. Zapytaj ich, powiedz że będzie już dobry komp na długo. Idź na wakacje te ulotki roznoś idzie się nieźle dorobić. W styczniu następnego roku gdy po świętach wszystko stanieje będziesz mieć dużo kaski na PC ew rodzice będą w połowie spłacania rat po 100 zł ;p
Na chwilę obecną możesz kupić dobrą obudowę, dysk i nagrywarkę, tego się nie zmienia za bardzo.
Opublikowano

Tylko, że ja znam lepiej moich rodziców niż ty.

Gdyby było tak jak myslisz, nie pisałbym tego postu na komputerze, który był stworzony 6-7 lat temu.

Nie ma żadnych powodów, żeby rodzice te raty spłacali. Nie uczę się dobrze.

A przecież oni nie muszą spełniać moich zachcianek, bo bez tego żyć też się da.

Innymi słowy, nie - rodzice raczej nie będą mi tych rat spłacali. A ja nie jestem pewien czy co miesiąc będę w stanie mieć o 100 zł więcej, bo ta technika już nie działa, rodzice już nie ulegają tak łatwo żebraniu :P

1361453243-U739101.png

Opublikowano

To pora się uczyć :f Ja z samego słuchania na lekcjach mam 3-4 (+ trochę nauki i średnia 4.5+)

Kombinuj, proponuję mobo cpu i gpu kupić na samiutkim końcu, pierw dyski, nagrywarka, obudowa, zasilacz itd. bo to jest zawsze dobre.

Opublikowano

A ile masz lat autorze? Od 16+ możesz sobie skołować w wakacje wyjazd do Niemiec. 5.5 euro na godzinę :> Robisz 10h dziennie i masz 55 euro = około 220-240zł. RObisz 6 dni w tygodniu

tak więc przez tydzień masz około 1400zł. Będziesz tam przez miesiąć i masz ponad 5.5k zł :> A aż tak super ciężko nie jest. Ja podałem przykład sadzenie kwiatów doniczkowych :)

I za tyle to kupisz taką machinę oblężniczą, że z domu nie będziesz wychodził :D

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

@up

ciekawy pomysł, ale nie taki łatwy ;-)

I napewno się za to nie zabiore, bo nie mam więcej niż 16 lat.

@2up

nie rozmawiajmy o szkole, nie ma sensu.

Kombinować nie ma jak. Nie ma sposobów na przyśpieszenie mojego zarabiania.

Po prostu musze się pogodzić z faktem, że granie na komputerze nie jest dla mnie. A przynajmniej nie w tym roku :)

1361453243-U739101.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...