Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

świadome sny

stokarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, ostatnio zainteresowałem się troche tym tematem. Wiem już mniej więcej o co w tym chodzi ale nie wiem jak łatwo osiagnac stan świadomości w snie. Może mi tu ktoś doświadczony troche o tym napisać. Za dobre i mądre odpowiedzi daje lajki. ^ ^

Ps. Nie dawać mi linkow do filmow bo jestem w miejscu z beznadziejnym internetem.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Czesc, ostatnio zainteresowałem się troche tym tematem. Wiem już mniej więcej o co w tym chodzi ale nie wiem jak łatwo osiagnac stan świadomości w snie. Może mi tu ktoś doświadczony troche o tym napisać. Za dobre i mądre odpowiedzi daje lajki. ^ ^

Ps. Nie dawać mi linkow do filmow bo jestem w miejscu z beznadziejnym internetem.

Łatwo się tego nie da dokonać. Mój znajomy się w 'to bawił' i mimo intensywnej pracy nie doszedł jeszcze do świadomego snu. To jest trudna sztuka i od razu nie będziesz miał efektów. ;)

Opublikowano

Kurcze ja powiem z własnego doświadczenia co jest dość dziwne często jak z myślą o czymś zasypiam to mam właśnie o tym sen, co mnie kiedyś zdziwiło miałem sen w postaci horroru coś tam w szpitalu i myślałem sobie że nie chce tego snu dłużej i się obudziłem sam byłem zdziwiony było to w gimnazjum teraz w wieku 18 lat już takich świadomych snów nie mam, albo kiedyś miałem sen że o czym sobie w głębi duszy pomyślałem np gonił mnie ktoś i pomyślałem że chciałbym mieć Quada to się przedemną w śnie pojawił jak się obudziłem wszystko pamiętałem,. dla mnie to dziwna sprawa. Ale tak jak mówiłem ostatnio jakieś ydz temu zasnąłem z myślą o pewnej akcji z bliską mi osobą i praktycznie coś podobnego mi się z nią przyśniło ;] ten temat można drążyć i drążyć a i tak nikt tego dobrze nie wie jak to działa;]

Jak już Ci pomogłem to weź nacisnij tego like to mnie motywuje ;] 

Opublikowano

Poczytalem o tym troche na wikipedi ale nie ma tam za bardzo podanego konkretnego sposobu. Wogole zainteresowalem sie tym bo dzis w nocy mialem cholernie realistyczny sen ktory caly pamietam i wydaje mi sie ze podczas snu gdzies kurde w podswiadomosci wiedzialem ze to sen. Przytrafilo mi sie to pierwszy raz w zyciu. Dlatego chce sie nauczyc to "kontrolowac" bo mysle ze moze to byc swietna zabawa. W koncu prawie polowe zycia przesypiamy.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Poczytalem o tym troche na wikipedi ale nie ma tam za bardzo podanego konkretnego sposobu. Wogole zainteresowalem sie tym bo dzis w nocy mialem cholernie realistyczny sen ktory caly pamietam i wydaje mi sie ze podczas snu gdzies kurde w podswiadomosci wiedzialem ze to sen. Przytrafilo mi sie to pierwszy raz w zyciu. Dlatego chce sie nauczyc to "kontrolowac" bo mysle ze moze to byc swietna zabawa. W koncu prawie polowe zycia przesypiamy.

Też własnie w tych snach co Ci opisałem wiedziałem że mi się to śni, co było dziwne dla mnie jak się budziłem, haha no zabawa co prawda fajna by to była, lecz z tego co pamiętam to ogólnie miałem może 4 takie sny a reszta to poprostu jakieś paści co mało co pamiętam.

Opublikowano

Wpisz sobie w google OOBE to jest ten stan. Mój kolega wyluzował się wyobrażał sobie kościół itd. rzeczy religijne no i stało się wbił do tego świata.

Nie wiem jak to działa xD też próbowałem na łóżeczku po browarku i nic ;DD chyba najlepiej tak jak 2xUP pisał przebudzić się wcześnie rano i zaś zasnąć pamiętam że tak często do snu jakiegoś dochodziło.

Opublikowano

Ja kiedyś to praktykowałem,pamiętam,że było coś z liczeniem do 30 otwierałem oczy na 2-3 sec i znowu liczyłem dopóki nie usnąłem.Raz mi się udało,ale jak skapnąłem się,że to świadomy sen,to tak się podnieciłem,że mnie wyjebało xD

Teraz nie próbuję,nie chce mi się :P

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

Ja mam co noc swiadomy sen, jak nie co noc to co druga noc. Nic nie specjalnego nie robie, klade sie i zaczynam spac. Pozniej poprostu 'budze' sie we snie i jest git :) Ostatnio mam tak ze jak zaczyna mi sie cos fajnego snic tzn. ze musze wstawac i ze zaraz budzik bedzie dzwonic ^^

61093c6efb.png

Opublikowano

Ja w sumie nie pamiętam, kiedy ostatni raz przeżywałem świadomy sen, ale jakoś niedawno. Śniło mi się, że wstałem we śnie i pisałem z jakimiś ludźmi na facebooku.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Ja raz miałem tak że w pewnym momencie się skapnąłem że snie i zacząłęm sobie wymyślać różne rzeczy, ale to raz.

umarł Mizzer, niech żyje Mizzer...

Opublikowano

Też tak miałem pamiętam że się "obudziłem" ale miałem jeszcze oczy zamknięte i jakiś sen i myślałem nad czymś i to się pojawiało :D Ale była szkoła więc musiałem wstać :D

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

Swiadomy sen to stan w ktorym wiesz podczas snu ze snisz. Po prostu wiesz ze aktualnie spisz, a wiec mozesz robic wszystko o ile sie nie obudzisz.

Znacie jakies techniki czy cwiczenia przed snem ktore mozna zrobic bez zadnych innych przedmiotow typu dziennik snow czy sluchawki z glosem wlasnie spisz (o czym takim tez czytalem oO)

1366981151-U331881.png
By Vanosz

Opublikowano

Musisz prowadzić swój dziennik snów, czyli jak się obudzić to napisać wszystkie kluczowe słowa co zobaczyłeś we śnie - wszystkie detale, które zapamiętałeś. Musisz w to wierzyć i bardzo chcieć, inaczej nie wyjdzie. Wiem, że to istnieje i podobno ciekawe doświadczenie 'w podświadomości', jednak ja tego jeszcze nie robiłem.

Opublikowano

Ja ostatnio miałem tak że zasypiam i już zasnąłem i nie mogę się ruszyć i nic zrobić nawet nic powiedzieć i patrzę i się unoszę (jakbym z ciała wychodził i to nie było OOBE), szok, myślę WTF? Jak stąd wyjść? i pomyślałem że się położę i zasnę no to położyłem się i się obudziłem. o_O Potem przeczytałem że to był paraliż senny ale mi nie pasowało bo w paraliżu pojawiają się demony i krzyki a tam nic nie było. Miał ktoś coś podobnego? xD

gnYrBkB.png

Opublikowano

Hmm..jedni mają tak że chcą tego świadomego snu, ja tego akurat mam już dosyć ;) Na początku niby jest fajnie to tamto, ale potem..boisz się zasnąć :) Znaczy nie zawsze tak jest, ale jak już swoje przeżyjesz to sam zobaczysz. Co do samego snu hmm..pisali kiedyś że poprzez totalne zmęczenie, stres etc. można z czasem dojść do tego, nawet są pewne techniki przed snem którymi "męczysz się" abyś szybciej uzyskał świadomy sen.

Opublikowano

To jest 1 technika- zasypiacie na około 4,5 h ustawiacie budzik wcześniej aby was obudził dobra obudziliście się wystarczy zamknąć oczy i zasypiacie. Dobra wyobrażacie sobie, że siedzicie na huśtawce i powoli się zaczynacie bujać i na sam konieć jak będziecie się czuć tak dziwnie wyobrażcie sobie, że wyskakujecie z tej huśtawki nie wiem czy działa ale podobno tak. Róbcie to ostrożnie bo możecie dostać paraliżu sennego, a to nie jest przyjemne :)

Opublikowano

Ja się ,kiedyś w to bawiłem, musisz na początku wyrobić sobie jakiś nawyk ,który wciągu dnia będziesz go odruchowo robił nazywa się to ,,Test rzeczywistości'' ( na internecie znajdziesz kilka przykładów) druga sprawa to musisz założyć dziennik snów ,gdzie będziesz zapisywał swoje doświadczenia np. co widziałeś, jak się czułeś z każdego dnia, i jeszcze musisz znaleść technikę to LD , ja osobiście próbowałem w większości technik i niektóre działają niektóre nie zależy to zależy od każdego osobna.

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

Ja zawsze mam świadomy sen rano jak matka chce mnie do szkoły obudzić to przez 5 min jestem bogiem, bo mnie trochę przebudzi ale zaraz zasypiam i jestem w śnie, żadne treningi nie pomagają, żadne zapamiętanie snu, bo on się przypomina dopiero po paru godzinach i sporo rzeczy tak naprawdę sobie wymyślasz,

Co do liczenia do 30 zamykania oczy na parę sekund to się nie sprawdza ;p Kiedyś jak byłem zmęczony a byłem podjarany że na drugi dzień gramy w piłkę w jakimś tam pucharku to oczy otwarte a myślami byłem na boisku, gdy chciałem kopnąć piłkę to zajebałem z nogi o ścianę i tyle z gry xD

Opublikowano

Ja po prostu nic nie robię. Leże ułożę się itp. i zasypiam. Szczerze to tylko pamiętam jeden sen który mi się śnił.

Szedłem sobie korytarzem w swoim domu i zakręciło mi się w głowie i spadłem ze schodów (nie schodek tylko dosłownie z samej góry) i podskoczyłem i mi dęba włosy stanęły, hehe dziwne ale prawdziwe ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...