Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Poradnik - style nicków na myBB

Gość                

Pytanie

Opublikowano

Cześć, dzisiaj przedstawię wam sposób jak doprowadzić do takiego efektu:

5123728e64652.png

ACP -> Użytkownicy i grupy -> Grupy ->Wybierasz grupę którą chcesz edytować -> Format loginu -> Wstawiasz:

<span style="color: green; text-shadow: 0px 0px 5px cyan;">{username}</span>

O co chodzi w tym kodzie:

Błyszczący zielony nick o wielkości czcionki 5 px.

{username}

- Podstawia nick pod rangę

0px 0px 5px

5 px - jeżeli chcemy wielkość czcionki 5 px, można to dowolnie edytować

green;

- kolor czcionki w tym przypadku green(zielony), jeżeli zamiast słownie koloru, chcemy dodać RGB robimy tak:

#000000;

Pozdrawiam.

@edit

- naprawiony ss

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie szukam innych backgrundów, hmm. I nic nie znalazłem, pewnie każdy "pszeszukał" całe google i nie mógł znakeść. Więc prosze o danie innych backgrundów, dla mnie i dla ludzi :).

Hm.. Tak na prawdę każdy obrazem może być tłem. Tutaj nie ma ograniczeń. Możesz narysować w Paincie jakiś obrazek i dodać do jako tło rangi. 

Opublikowano

Ludzie szukam innych backgrundów, hmm. I nic nie znalazłem, pewnie każdy "pszeszukał" całe google i nie mógł znakeść. Więc prosze o danie innych backgrundów, dla mnie i dla ludzi :).

Po pierwsze, nie "backgrundów" tylko jak już "background'ów" lub po polsku tło. Po drugie, mogłeś wpisać "Gify do MyBB" czy coś podobnego. Po trzecie, naucz się korzystać z wujka google. Naucz się CSS to będziesz umiał zmienić tło czy tam efekty tekstu.

Opublikowano

Fajne i przydatne ziomuś' zasłużyłeś na tego like'a

Opublikowano

Opublikowano

Pytanie, jak zrobić prefiks tematu tak by była Informacja w czerwonym kwadracie, tak jak na MPCForum przy niektórych tematach pisze Rozwiązane w takiej ramce zielonej, powiecie jak to może zrobić ??

To funkcja najlepszej odpowiedzi. Modyfikacja MySupport posiada taką opcję.

Opublikowano

To są opcje domyslnie zainstalowane w IP. Board, w MyBB tego nie ma.

Opublikowano

Pytanie, jak zrobić prefiks tematu tak by była Informacja w czerwonym kwadracie, tak jak na MPCForum przy niektórych tematach pisze Rozwiązane w takiej ramce zielonej, powiecie jak to może zrobić ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...