Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytańka

BomV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam 16lat za pol roku koncze szkole i zamierzam iśc do technikum na kierunek informatyk. I tu chciałbym sie was poradzić bo chciałbym się nauczyć obslugiwac takie coś jak bazy danych programy do programowania w jezyku C, C++ itp. Od czego mam zaczać żebym potem mogł postawić własnego serwera metin2. Podajcie mi linki co na początek mam wiedzieć wiem że jest tego nieprzeniknienie wiele i dlatego chce zacząć jak najwczesniej studiowanie tego wszystkiego.

Z góry dzięki pozdrawiam.

Opublikowano

Witam.

Mam 16lat za pol roku koncze szkole i zamierzam iśc do technikum na kierunek informatyk. I tu chciałbym sie was poradzić bo chciałbym się nauczyć obslugiwac takie coś jak bazy danych programy do programowania w jezyku C, C++ itp. Od czego mam zaczać żebym potem mogł postawić własnego serwera metin2. Podajcie mi linki co na początek mam wiedzieć wiem że jest tego nieprzeniknienie wiele i dlatego chce zacząć jak najwczesniej studiowanie tego wszystkiego.

Z góry dzięki pozdrawiam.

Jeżeli idziesz na kierunek informatyk, a nie potrafisz zrobić serwera metin2, to lepiej się w to nie pakuj.

Taka rada.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Klaus, dlaczego nie?

Ja jestem na drugim roku i radzę sobie świetnie. Przecież tam nie patrzą na Ciebie jak na informatyka tylko jako ucznia, który chce się podszkolić.

Ale przyznać muszę, że najgorsza jest teoria bo Ciebie zanudzają (mnie nudzą sieci komputerowe), jest pełno materiałów itd.

Informatykę trzeba lubić. Swoją drogą : jak u Ciebie z fizyką i matematyką? To są przedmioty najbardziej przydatne i ważne w tym zawodzie. --- do autora

photo261314.png

Opublikowano

cała technika stawiania serwera w metin2 sprowadza się do wpisania fazy w przegladarce "jak zrobić serwer metin2". Jak tego nie potrafisz, wróć do klas 1-3 na nauczanie zintegrowane.

2cql8d2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...