Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nowy telefon ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Chciałem kupić sobie nowy telefon.Budżet 700-800zł Obecnie zainteresowały mnie lumia 800, htc one v :, ace 2,desire c -brak lampy błyskowej

Głównie telefon do pisanie smsów ,ale też do drobnych gierek.

Co polecacie ?

Może znajdzie się coś innego w niższej cenie ? Jakie są wasze opinie

ALLIANCE

Opublikowano

Wydaje mi się, że najlepszym wyborem będzie Samsung Galaxy S2. :) Za 800 zł spokojnie kupisz, a jest to naprawdę dobry telefon. Zarówno do normalnego użytkowania jak i gier. :)

Opublikowano

tak na marginesie nie licząc bebechów xperia p ma lepsze wykonanie nie mówię tu o wyglądzie tylko o tym że obudowa jest metalowa a co za tym idzie trwalsza :)

4875_blue.png  [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

tak na marginesie nie licząc bebechów xperia p ma lepsze wykonanie nie mówię tu o wyglądzie tylko o tym że obudowa jest metalowa a co za tym idzie trwalsza :)

Mój kolega miał , strasznie nietrwały

No troche ciągnie.

Ogólnie to nie potrzebny ci s2 jak do drobnych gier i sms

dokładnie, nie mam zamiaru grać w coś super extra, coś jak np. angry birds ;p masz coś do polecenia ? ;f

ALLIANCE

Opublikowano

Polecam ci htc desire z naprawde dobry fon . I jeszcze ta klawiatura qwerty no normalnie miodzio . Ale jak bedziesz go szukal to szukaj z andkiem wyzej nic 2.3.3 . Bo 2.3.3 jest zrobany i sa z nim klopoty.

BUM

Opublikowano

Do qwerty nie jestem przekonany, miałem kiedyś ale nie przypadło mi to wysuwanie.

Jeszcze widziałem desire s, fajny , najbardziej żałuje desire c, nie ma tej lampy błyskowej.

Bardzo zainteresowała mnie lumia 800(ruch w windows phone będzie dobrym posunięciem ?), ale czy np. przeglądając internet przez ten cały explorer będę mógł odtwarzać filmy?, i czy w reszcie wymienionych telefonów też ?

ALLIANCE

Opublikowano

Zależy.

WP7 to zamknięte srodowisko.

Nie masz tapety, tylko na ekranie blokady, zamiast google play jest xbox live.

Płatnych apek o wiele więcej.

Ogólnie dam Ci kilka przykładów na których pójdą gry typu angry birds i na lajcie poesemesujesz:

Samsung Galaxy Mini 2- troche może przycinać AB

SONY Xperia Tipo- BARDZO trwała bateria, AB ci pochodzi,

Samsung Galaxy Ace/Ace2/Gio- oprocz ace 2 troche lepsze od sgm2. Ace 2 troche gorszy od s2

Zalezy od ciebie co wezmiesz:-)

image.png 

Opublikowano

Ace 2 w sumie jest ciekawy jakoś może przeżyje się tą baterie, byłem nastawiony na jakiegoś htc ale ten samsung naprawde niezły, wiesz może czy przy normalnym przeglądaniu neta, dokładnie w przeglądarce będę mógł obejrzeć jakiś krótki filmik ?

Za dużo czasu spędziłem z ios...

ALLIANCE

Opublikowano

wiesz może czy przy normalnym przeglądaniu neta, dokładnie w przeglądarce będę mógł obejrzeć jakiś krótki filmik ?

Tak, będziesz mógł.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

a możecie powiedzieć mi jeszcze jak z baterią ( jakiś przybliżony czas podczas użytkowanie/ i nie) tych telefonóW:

galaxy s advance

lumia 800

galaxy s2

htc sensation

?

ALLIANCE

Opublikowano

A co do win 8 to ciezko to ogarnac . Szukaj cos z andkiem . Znam pare osob co ma lumie i narzekaja .

Z tego co wyzej podales to tylko sgs2 mialem ale mi do gustu nie przypadl . Ale za to plynnie chodzil i bateria w nim trzymala mi do 2 dni . Zalezy tez jak bedziesz korzystac z fona , to tak bedzie trzymac bateria .

BUM

Opublikowano

Skoro tak, na razie to podoba mi się ten sgs2, htc sensation+ znalazłem jeszcze htc desire x

ale bateria, żeby z średnim użytkowaniem trzymał przynajmniej coś koło dnia...

ALLIANCE

Opublikowano

Do 800 zł to sgs s2 znajdziesz może jakąś używke w dobrym stanie, do gier może poszukaj htc sensation (też używki), polecić Ci mogę xperie neo v (mam) i galaxy s2 (mam), bardzo fajne, galaxy ciągnie trochę baterii, powód - wyświetlacz spory, ale coś za coś. Jeśli chcesz zobaczyć jak wygląda i sprawuje się interface na Windows Phone 7 to wpisz sb w google play "WP7 Luncher" :)

1272247667773s.jpg

Opublikowano

Coś ciut lepszego nie będzie - lampa błyskowa by sie przydala ;f ?

a w sensation/sgs jak z baterią ?

W sumie chyba zdecyduje się na xperie j/p mimo pogłosek o wytrzymałości

ALLIANCE

Opublikowano

W sumie chyba zdecyduje się na xperie j

Xperia J to krok wstecz przy zakupie nowego telefonu - jest gorsza od LWW czy NeoV,Arc S

Xperia P - praktycznie to samo co Xperia U, tyle, że droższe + ma parę bajerów i detalików.

SGS i9000 - Jak ładnie wykręcisz układ graficzny i proca, to w niektórych appsach może być wydajniejszy niż wyżej wymienione Xperia 2011. nadrabia dużo dobrym wyświetlaczem.

Opublikowano

Sensation i Sgs nie ogarną Ci z baterią!

Tak jak mówi Jezus - xperia J to krok wstecz.

P i U są teoretycznie takie same.

image.png 

Opublikowano

/Kurczę(pieczone), byłem nastawiony podobnie bardzo na tego sgs.

Poszukam więc sobie xperi P/U//s ace

minus może być brak slotu na karte microsd ,ale i tak moje wymagania nie przekraczają 2-3gb.

Dzięki wszystkim.

ALLIANCE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...