Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwsza strona własnego wykonania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę dziś pokazać swoją pierwszą stronę, którą wykonałem sam. od kodu, po grafikę.
domyślam się że szału nie ma ale jak na pierwszą stronę wykonaną w całości. hmm..
ocenę zostawiam wam. liczę że podopowiecie co zmienić/dodać/usunąć

http://robotek019.fwl.pl/index.php

oraz drugiego szablonu wykonania mojego

http://robotek019.fwl.pl/minecraft/index.php -szablon minecrafta pod mój serwer

Szablon 3
http://robotek019.fwl.pl/minecraft/is/index.html - szablon item shopu do minecraft

// Wyedytowano grafikę na szablonie nr. 1, może szału nie ma ale troche lepiej to wygląda... napewno :p

// dodano szablon nr. 3

//Edytacja linków - przenosiny na serwer FWL
+
Plany edytacji grafiki na coś jednolitego // propozycje mile widziane - tematyka komputery

// Przerobiono na HTML5 + zaczęto dopasowywanie grafiki do strony nr1. oraz dodawanie nowych "funkcji" w szablonie nr.2

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

o maj gasz...

oczopląs i palipitacja serca.

1. obrzydliwy desing

2. po co dodajesz div jako stopkę, skoro możesz dodać footer co jest bardziej praktyczne.

3. ogl. widać że dopiero zaczynasz i masz chęci a to się chwali, ale poczekaj z pokazywaniem projektów, aż osiągniesz jakiś tam poziom.

Pozdrawiam.

Opublikowano

- Grafika bardzo słaba

- Menu jest brzydkie dodaj jakies efekty w css

- Popraw dziwne znaki w menu jak i na stronie "ŠŽ"

- wyśrodkuj napisy np. "panel logowania"

- zapewne skopiowałeś zapewne pliki .css i .js

Może być niezłe jak popracujesz jeszcze ;]

athlonsygnaturka.png

Opublikowano

O KURWA!

Pierwsza myśl, która przyszła mi do głowy - "Pewnie jakiś prosty projekcik, nawet, nawet jak wszystkie początkujące" a tu szczęka mi opadła, jak to zobaczyłem.

Brak słów

@up Może być nieźle? z tego syfu nic fajnego nie będzie.

Z całym szacunkiem dla autora, ale popracuj jeszcze trochę, i daj oceny jak będzie to jakoś wyglądało

Opublikowano

A mnie się podoba, jak na pierwszy kod nawet nieźle ale z grafikiem nie będziesz.

Oferta dot. MyBB, IPB, phpbb by przemo, phpbb3:

• Instalacja, konfiguracja forum
  • Konwertowanie bazy do innych silników np. z MyBB do IPB lub IPB 3.4 do 4.x
  • Przenoszenie forum z jednego serwera na drugi
  • Podpinanie domen
  • Instalacja, konfiguracja pluginów, lekka modyfikacja
  • Instalacja stylów, modyfikacje wyglądu forum
  • Doradztwo
  • Zaproponuj coś.
  • Technik

Tworzenie stron WWW (HTML5+ CSS3+JS) BOOSTRAP

Opublikowano

Okropna, bez urazy, poćwicz jeszcze trochę, a potem bierz się za pisanie stron.

Opublikowano

: margin-left: 10px;

margin-top: 10px;
margin-right: 10px;
margin-bottom: 10px;

użyj: margin: 10px

albo margin: 10px 10px 10px 10px; - góra prawo dół lewo

Mam nadzieję, że krytyka Ci da mocnego kopa, do wzięcia się do roboty, a nie porzucenia tego ; ) Każdy kiedyś zacyznał

Opublikowano

Kod zawsze ciężko mi ocenić, ale zły raczej nie jest więc to jest na +

Grafika muszę przyznać jest okropna ;P Nic do siebie nie pasuje więc to jest na -

Menu też takie jakieś dziwne...

Zobacz jak wyglądają szablony innych ludzi, niekoniecznie jakieś profesjonalne, rozbudowane.

Podstawowym twoim błędem jest to, iż za dużo tego tam napchałeś.

Proste, schludne szablony najbardziej się podobają. W jednej kolorystyce, bo to co ty zrobiłeś, doprowadziło mnie aż do bólu gałek ocznych ;D

Powodzenia i nie poddawaj się, każdy zaczynał, a za jakiś czas będziesz się śmiał z tego projektu, bo będziesz robił o wieeele lepsze.

Opublikowano

Znajdź sobie grafika i kodź ;F

Bo jak bd takie coś umieszczać to nikt ci tutaj nic pozytywnego nie napisze.

Opublikowano

- Grafika bardzo słaba

- Menu jest brzydkie dodaj jakies efekty w css

- Popraw dziwne znaki w menu jak i na stronie "ŠŽ"

- wyśrodkuj napisy np. "panel logowania"

- zapewne skopiowałeś zapewne pliki .css i .js

Może być niezłe jak popracujesz jeszcze ;]

css pisałem sam/ js owszem nie moje przyznaje się

Opublikowano

Moje porady:

- Zainstaluj sobie studio do HTML, ja aktualnie używam Aptana 3.

- Na początku pracuj z samym CSSem oraz HTMLem. Grafike zostaw sobie na później.

- Naucz się nowych elementów z HTML5 (typu nav, footer, header, section, canvas itp.)

- Gdy to wszystko ogarniesz, nawet bez wypasionej grafiki mógłbyś tworzyć przyzwoite szablony. Jeśli Ci to nie będzie wystarczać, to na koniec zacznij ogarniać Photoshopa lub ew. Gimpa.

Zajmuję się kompletnym tworzeniem stron WWW oraz zarządzaniem serwerami na linux. Kontakt na PW lub skype.

Opublikowano

Dziękuje wszystkim za rady, co do grafiki wiem że rewelacji nie ma, jest to po prostu repeat z gimpa wyjęty, jeżeli można to chętnych poproszę o ocenę szablonu Minecrafta, nie pod względem tematycznym a pod względem estetyki i kodu.
przy okazji zaraz zmienię hosting bo cba mnie dobija :D
Wszystkich UP nagrodziłem lajkami, cenię krytykę. myślę że po tym co przeczytałem, podszkolę się troche, a to co widać poprawię. załatwię grafikę i zobaczymy jak to dalej będzie!
Pozdrawiam!

Opublikowano

2 szablon.

- Daj padding do footera.

- Nie potrzebny ten kolorowy hover do siedbara

- Nic nie trzyma się kupy, nie ma takiej siatki. Footer ma tyle, siedbar ma tyle, to jest tyle do lewej, a tamto tyle.

- Może jakiś border do tych divów?

- Napisy nieczytelne

- Nie musisz pchać całej strony w grafikę, tutaj jest "nadziubdziane" wszystkiego.

Kod:

- Używaj znaczników html5. Tam gdzie masz nawigacje, zamiast div daj nav, tam gdzie masz ogolna tresc( content ) daj section, tam gdzie footer - footer.

- Brak tytułu strony (<title>) oraz PL

- Skoro otworzyłeś html, wypadało by go zamknąć, chociaż dla zasady ; )

- Body background w html? daj to w css, od tego masz ten plik.

- Nie musisz dawać repeata, automatycznie będzie obrazek się powtarzał.

- top: 150px; left: 50px; right: 250px; - szybciej będzie: 150px 150px 0 150px;

- left: 100px; raczej tego się nie używa - możesz dać margin, i używaj floatów ; )

No, to tyle na szybko.

Siadaj i poprawiaj :P

Opublikowano

Dzięki ;p każda uwaga, zostanie przeze mnie wdrożona, bynajmniej postaram się!
obecnie staram się znaleść coś ładnego na index. obecnie szablon nr.2 zostawiam na deser gdyż ten jako tako się przezentuje (to co up. do czwartku będzie poprawione).
lajk leci za to że pięknie wyjaśniłeś co na co wymienić.

ps. jest może jakiś grafik :D
Pozdrawiam !

//650 post :p

Opublikowano

co to ma być menu i kolorystyka?! wszystko na odwalsię nawet jak jest to pierwsza twoja strona to w 6klasie podstawówki uczyliśmy się czegoś więcej nie wiem do której klasy chodzisz ale nie wnikam w to 0/10

585571426179277855228.png

Opublikowano

strona nr. 1 pisana na kolanie, grafika użyta taka która była najszybciej mi pod ręką.. więc się jej nie czepiaj.. kolorystyka taka by było widać, co dana opcja robi, szablon dodany by ktoś ocenił kod a nie estetykę. ta strona jest narazie odstawiona, lecz chcę ją wykożystać w przyszłości do czegoś wiecej...
szablon 2 nie wiem czy wgl go oceniłeś jest już o wiele lepszego wykonania. po za tym każdy zaczyna, szkoda tylko że nie potrafisz doceniać czystej chęci ludzi.
twoje strony są estetyczniejsze bo masz na nie pomysł, ja stronę z pomysłem zrobiłem dopiero teraz, jako szablon nr. 3 wstawiony na osobną kartę.
cóż i tak dziękuję za ocenę, mimo iż jest ona bardzo negatywna.
jak możesz oceń też szablon nr. 2 oraz 3, gdy zatwierdzi go moderator.

Opublikowano

@OT

Nie dubluj postów.

Zajmij się jednym szablonem i go ulepszaj.

Co zmienić? Grafę + czcionkę.

Po co ci to?

<meta name="Author" content="Robotek019 (Robert Pionke)" />

------------------------

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=utf-8" >

Użyj krótszej formy:

<meta charset="UTF-8" />

Gdzie jest tytuł? To bardzo ważna rzecz.

Jeżeli chodzi o grafę to nie używaj podstawowych wyglądów bloków, lecz z jakiegoś texturpacka HD powycinaj (polecam takie: 256x256 lub 512x512).

Czcionka? Chodziło mi o litery.. usuń z odnośników podkreślenie i je jakoś ubarwnij + dodaj do niektórych czcionkę bardziej charakterystyczna.

Do usunięcia podkreślenia użyj tego:

a { 
    text-decoration:none;
}

Obramowanie tych boxów (po lewej i prawej) zmniejsz.. i chyba ten po prawej ci sie lekko spieprzył.. chodzi mi o buttony.

Opublikowano

hmm.. grafika specjalnie z minecrafta, bo orginalnie nie chodzi mi o to by było to minecraftopodobne a jak na to spojrzysz to od razu wiesz że to minecraft ;p
a reszta, hmm dziękuję już to zrobiłem jednak myślę nad jednym, masz może pomysł jak zrobić by te divy nie były od siebie zależne? bo jak dodam pare opcji w panelu konta (prawa strona) to okno się powiększy, i główne okno się przesunie w dół ;/

Opublikowano

by było jak najmniej podstron, jedyna jaka ma być dodatkowa to panel admina oraz ustawienia konta użytkownika :D po za tym nie ja piszę skrypt pod to a kolega który mnie o ten szablon poprosił "D
przyszłościowo, w sobotę może już będzie można go znaleść na allegro byc może ;p

Opublikowano

ref.
Zmieniono grafikę, tła itp. na szablonie nr. 1
szablon 2 został przygotowany pod serwer
szablon nr, 3 został naprawiony i ukończony w 96% :p

Opublikowano

Szablon #1

Po co tak dziubdziasz tą grafika.. wszędzie jest inna, i nie za ładnie to wygląda.. Po co te efekty? Do dupy to z nimi wygląda..

Szablon #2

Raczej nie został przygotowany pod serwer.. popracuj jeszcze nad nim..

Szablon #3

Nic w nim nie zostało naprawione a na odwrót..

I stopka ci się zje...

Po co ci to radio w dwóch pierwszych szablonach,,?

Po co nakładasz tyle efektów na siebie,.. To nie wygląda za specjalnie dobrze..

Nie rób trzech na raz a jeden a porządny..

Opublikowano

STRONA 1:

KUPA. Nic więcej o niej lepszego nie można powiedzieć, napaćkane wszystkiego po trochu, muzyka na stronie, shitowski opis w menu (nie widać), nic do siebie nie pasuje.

STRONA 2:

- | | -

STRONA 3:

®

wiesz w ogóle co oznacza ten znaczek?

Nieregulaminowa sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...