Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasza opinia o komputerze.

Lubie_Lody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie co sadzicie o tym komputerze, ile on jest tak mniej wiecej wart oraz co polecilibyscie zmienic w nim aby pograc w WarZ.

Mój procesor: 2x Intel® Core™2 CPU 6300 @ 1.86 GHz
Moja Pamięć RAM: 4gb ddr3 kingston czy jakos tak
Moja Karta Graficzna:Nvidia GeForce 8600 GT
Płyta główna: asus p5g41t-m lx
Zasilacz: Tracer 4life 400
Do dyspozycji będę miał około 300 zł.
Opublikowano

Ja nie chce tego komputera kupic, ale taki posiadam. Pytam sie tylko za ile moglbym go sprzedac lub co do niego kupic zeby pograc w WarZ na srednich/wysokich

Opublikowano

Zmiana zasilacza po 1. Później kręcisz procka. A w jakiej rozdzielczosci grasz?

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Rozdzielczosc 1280 x 1024

Synchronizacja pionowa wylaczona wylaczona

Co do podkrecania procesora to chyba tego nie zrobie bo nie mam zielonego pojecia jak, pewnie znajac mnie to jeszcze cos zepsuje:)

Opublikowano

Na takiej rozdzialce to powinnien iść. jak chcesz to możesz zmienić procesor i grafikę.

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Rozumiem, ze zmienic musze procesor, grafike oraz zasilacz? Moglbys mi podac jakies propozycje (moga przekroczyc te 300 zl, rodzice napewno doloza)

Za chwile edytuje ten post i powiem jaka mam obudowe.

@edit

Nie wiem, czy dobrze sprawdzilem ale to chyba ta

TRACER FISHER TRO-122
Opublikowano

Za 300 to Ty to nawet dobrego procka nie kupisz.. za jakieś 300 zł wyrwiesz jakiegoś dobrego Radka używanego, ale z wymianą karty wiąże się wymiana zasilacza (koszt ok. 150 zł)

Najtańsze tusze do HP z wysyłką 24h

Opublikowano

Ale mi najbardziej zalezy na grze w WarZ a pewnie nie pojdzie on na moim komputerze.

Moglibyscie podac model karty graficznej i zasilacza oraz ewentualnie procesora (jezeli na moim nie pojdzie) tak aby smigalo mi na wysokich lub srednich?

Opublikowano

Za 300 to Ty to nawet dobrego procka nie kupisz.. za jakieś 300 zł wyrwiesz jakiegoś dobrego Radka używanego, ale z wymianą karty wiąże się wymiana zasilacza (koszt ok. 150 zł)

I tu się mylisz - używka 965/955BE/Pentium G2020 za 215zł, nie są to dobre proce jak na swoją cenę ? Pod socket 775 ma Quada 6600 + dobre chłodzenie.

wysokich lub srednich?

Nie wiem, czy WarZ korzysta z 4 rdzeni, ale w każdym razie pierwsze co robisz to wymiana zasilacza (te C2D nawet na chieftecach można kręcić ^^), używka Radeona 4850 na pamięciach GDDR5/9800GTX. Do tego chłodzenie CPU i śmigasz z klocem :D.

Jak nie masz dobrej płty głównej pozostaje zmiana na :

Radeon 4850 nadal

Celeron G1610

MSI H61M-P20

Chieftec z allegro - ~60zł

Ramy masz ;

Za całość powinieneś dać ~~600zł

Opublikowano

Podałem wyżej model obudowy ale nie jestem pewien czy dobra podałem (wpisałem na google obudowa tracer i znalazłem podobnie wyglądającą na google grafika) TRACER FISHER TRO-122

Opublikowano

Dobra, ale czy mógłbyś mi podać jakąś stronę gdzie mogę kupić te części nieużywane, allegro odpada.

A i czy moja płyta główna się nie nada? Szkoda by mi było ją wymieniać jak ja kupiłem 2 miesiące temu.

Opublikowano

Aha, dobra to MOBO to jest płyta główna (sorry ja zielony w te sprawy)

To znaczy, że z tego co tam napisałem mogę odpuścić sobie kupno nowej płyty?

Opublikowano

Aha, a do mojej płyty nie ma procesora o podobnej mocy i właściwościach co podałeś, żeby pasował?

Chciałbym, aby jak najmniej mnie kosztowało i było nowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...