Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pisanie] Auto Chat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema,

Potrzebuje spam bota, quest'a który pisze na chacie (tym co GM) ogłoszenia. Ale jest jedno ale... chciałbym aby quest pobierał ogłoszenia z pliku. Ogłoszenia były by oddzielone od siebie np: "," albo od nowej linijki każdy. Plik ten umieszczony by był na serwerze albo na hostingu strony.

Podsumowując:

1.Zostaje wyświetlony quest tylko u GM o nazwie "SpamBot"

2.Po kliknięciu są dostępne tylko dwie opcje Wyłącz i Włącz.

3.Quest pobiera ogłoszenia z pliku, jedna linijka jedno ogłoszenie.

4.Jeśli dało by się to jeszcze GM może ustalić czas w sek. co ile ma być wysyłana wiadomość.

5.Po wyłączeniu jak się można domyślić przestaje wysyłać wiadomości.

Jeśli nie można:

1.Aby GM ustalał czas wysyłania to prosiłbym aby można było to ustawić w treści questa.

2.Aby ogłoszenia były pobierane z pliku to prosiłbym o napisanie takiego że w queście jest 20/50 miejsc i z nich pobiera ogłoszenia.

Z góry dzięki wszystkim.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

1. Da radę.

2. Start włączy timer, stop wyłączy.

3. Wersja z MySQL (natychmiastowo pobiera nowe newsy) była by lepsza i łatwiejsza do edycji lub tablica w queście (po restarcie nowe newsy).

4. Gdzieś tam się wrzuci tą zmienną żeby była i za każdym razem za pomocą tej zmiennej będzie ustawiany czas.

Opublikowano

Tak, ale jeszcze musisz zrobić to:

3.Quest pobiera ogłoszenia z pliku, jedna linijka jedno ogłoszenie.

MySQLa jeszcze by można było użyć np na stronę i dużo łatwiejsza jest edycja newsów w nim.

Opublikowano

Ja to bym zamiast MySQL zrobił coś takiego:

function informacja()
plik = io.open("/home/tekst.txt", "r")
tekst = plik:read()
plik:close()
return tekst
end

Powinno odczytać zawartość pliku tekst.txt w /home/ a następnie zwrócić ten tekst i wtedy np.

notice_all(informacja())

A ja bym się upierał na mysql :(

Opublikowano

Dobrze, dobrze koledzy ale jak to wszystko zrobić? Napisał by ktoś takiego questa, gdyż ja jestem zielony w tych sprawach. Sądzę że nie tylko mi by się taki quest przydał. Z MySql też może być ważne jest dla mnie łatwość w edycji :) I masowość tzn dużo miejsc na zdania.

Opublikowano

Quest mam prawie skończony, lecz timery trochę nawalają. Wyświetla się tekst co chwilę. Ogarnę to i wrzucę tutaj.

Opublikowano

Ok, dziękuję. A jeszcze jak byś jednak opublikował tego questa co dla mnie piszesz to opisz go tzn jak będzie działał. I do jakiej bazy mam go podpiąć jeśli to przez Mysql. A jeśli to z pliku to powiedz gdzie go dać oraz jak mam zapisywać ogłoszenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...