Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Najnowszy system doboru przeciwnikow

roninns4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I tak nikt powyżej złota nie grał, nie gra i nie będzie grał dla elo czy dywizji. Gracze mają na to wysrane. Ja jak gram to tylko z myślą o treningu i niczym więcej. A do trenowania nie potrzebuje wygranej teamu, gram dla siebie.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

mi sie raz w starym systemie zdarzyło mieć chyba z ~20 przegranych z rzędu (szczerze to chuj mnie już trafiał xD), teraz jakos nie czuje różnicy, zawsze jak gram rankeda to pisze gdzie moge grać, a co preferuje i jakoś sie dogadujemy xD czasem ustąpie mida jak jakiś trollek sie trafi ;p

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Nie umiecie grac i tyle. Nowy system, a ja ze srebra iv mam srebro ii. Nowy system? Fake. Nadal sa dobierani na podstawie elo ktore jest ukryte. Na podstawie ligi i dywizji mozna to okreslic ewentualnie odwiedzic lolking

Zawsze retardy? Jesli naprawde dobrze grasz to musisz sie wybijac wyzej. 4retardy + ty vs 5 retardow.

rozumiem afki, prawdziwe unskilledy ale bez przesady. Nie wierze ze 20lostow przez retardy. Naucz sie grac np. hecarimem, lux, a przede wszystkim garenem + nie greeduj i uwierzcie mi, da sie wyjsc bez problemu.

Opublikowano

geoning czuje high gamer w drodze do platyny. chuj mnie trafia jak słyszę tą historyjkę że w enemy 5 retardów u ciebie 4 i jak nie wykarujesz to nie umiesz grać. nigdy tak nie ma. głównie jest tak że u ciebie 4 retardy u przeciwnika 2 retardy. i grasz 1vs5 może by nie było tak źle gdyby tych czterech nie feedowalo. nawet nafeedowany retarded enemy może dobrze grać

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Calkiem nie ogaraniam tego nowego systemu. Na lolkingu mam 1480 elo (srebro I), w S2 mialem golda, a za kazdym rankedem przydziela mi do przeciwnej druzyny samych po 1600~ 1700~, kiedy u mnie ledwo 1500, 1600... I to w cale nie jest pierwszy raz.

Raz mi sie zdarzylo, tez w silver I, jak w przeciwnej druzynie solo top i support mieli Platyne V, no bez jaj....

A Geoning widze PROS! Sam wycarrujesz, jesli Twoj team bezsensowanie feeduje, pozdro pocwicz. :)

Bardzo proszę o ściągniecie kilku %.

Opublikowano

Widze ze temat sie przyjal,fajnie.Nie rozumiem po czesci pisania ze nowego systemu doboru przeciwnikow nie ma.Niektorz nie czuja tej zmiany,a niektorzy czuja i dostaje sie im po dupie przez to.Ktos pisal zeby carowac gry - spoko,ja sobie poradze - grac potrafie,nie mowie ze jestem jakims majstersztykiem ale naprawde rzadko zdarza mi sie feedowac,aczkolwiek jesli moj mid ma 1 fraga,a 4 lub 5 deadow,nie wspominac o bocie,to ja sam nie wybije przecinikow w tf.Od wprowadzenia tego systemu zagralem moze 4 rowne mecze,reszta to przewaga 1 druzyny gdzie gra konczyla sie w 20 minucie,lub trwala 25-30 bo przeciwnicy nie chcieli juz poddawac meczu.Nie chce sie klocic z tymi ktorzy uwazaja inaczej - to wasza opinia,ale ja tez swoja wyrazilem i ten system wg mnie jest gowniany.

Opublikowano

geoning czuje high gamer w drodze do platyny. chuj mnie trafia jak słyszę tą historyjkę że w enemy 5 retardów u ciebie 4 i jak nie wykarujesz to nie umiesz grać. nigdy tak nie ma. głównie jest tak że u ciebie 4 retardy u przeciwnika 2 retardy. i grasz 1vs5 może by nie było tak źle gdyby tych czterech nie feedowalo. nawet nafeedowany retarded enemy może dobrze grać

Jesli kazdy ma w swoim teamie 4 retardow a przeciwnicy tylko 2, to kim sa przeciwnicy?

Opublikowano

a to co przez ta gre my vs boty . To jest tak latwe ze... W docie do 20minuty jest 20:0 dla botow ,.

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Jesli kazdy ma w swoim teamie 4 retardow a przeciwnicy tylko 2, to kim sa przeciwnicy?

Pozostała trójka to Ocelote, Froggen i Siv, a w jego drużynie jest 5 retardów, a nie cztery, bo po jego zajebistym poście widać, że grać nie umie, a płacze że ma noob team

2d82fcx.jpg
Opublikowano

przegrywasz = jetseś gównem. Brzmi to jak czysty flame, ale taka jest prawda, nie zwalaj ciągle na team, i naucz sie grać, pis you. Ja grając na różnych kontach które boostowałem, zazwyczaj to były dywizje srebra, czasem brąz potrafiłem wygrać 95% gier, więc co jakiś inny jestem? A na moim main account, grając duo trafiałem na maaase różnych ludzi, od silvera do diamond, i tymbardziej nie było trolli.

TAK WIEM URODZIŁEM SIĘ W CZEPKU I MAM FARTA DO TEAMÓW A WY NIE HAHAHAHAHA...

Opublikowano

Matchmaking = który team będzie miał więcej retardów.

W każdym razie u mnie tak to wygląda. Ja swoją linię wygrywam, stram się pomagać innym, ale co z tego, jeżeli ktoś zrobić w 4 min 0/6 na topie i już jest po meczu...Zawsze o dziwo mój team jest gorszy od przeciwnika. W przeciwnej drużynie zawsze są dobrzy gracze, a umnie tacy, którzy chyba sobie konta kupili, a naprawdę mają 20lvl...

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Może matchmaker jest troche niedopracowany ale nie mówcie, że się nie da wyjść z dywizji ;). Ja wyszedłem z srebra 2 na złoto 3.

Opublikowano

przegrywasz = jetseś gównem. Brzmi to jak czysty flame, ale taka jest prawda, nie zwalaj ciągle na team, i naucz sie grać, pis you. Ja grając na różnych kontach które boostowałem, zazwyczaj to były dywizje srebra, czasem brąz potrafiłem wygrać 95% gier, więc co jakiś inny jestem? A na moim main account, grając duo trafiałem na maaase różnych ludzi, od silvera do diamond, i tymbardziej nie było trolli.

TAK WIEM URODZIŁEM SIĘ W CZEPKU I MAM FARTA DO TEAMÓW A WY NIE HAHAHAHAHA...

Z pewnoscia, masz jeden z ostatnich pickow i zostaje Ci tak w prawdzie support albo adc, ktorymi nie oklamujmy sie, ciezko jest gre wygrac. Nawet jesli linie wygrasz, to i tak late game glownie zalezy od mida i topa. Dostaniesz focus, Twoj team zle bedzie Cie oslanial i chuja zrobisz, taka jest prawda.

A z tymi retardami to ciezko jest wyprosic jakas linie, mam last picka, i prosze grzecznie o Topa na przyklad a dostaje odpowiedz, haha u are last pick, im top fk u i tego typu.. albo top i chuj... a to jest silver I. Raz juz walczylem o awans do Golda, nie pyklo.

Bardzo proszę o ściągniecie kilku %.

Opublikowano

Cóż ja już nie płaczę o słabszych graczy nie każdy jest doskonały.
Teraz większy płacz mam o AFK'erów bo teraz w ciągu miesiąca miałem tyle afkerów co przez cały tamten sezon.
No cóż tak już będzie nikt tego nie zmieni (chyba że Riot :D) trzeba z tym żyć.
Najlepsze na rankedach jest to że jak jesteś last pickiem to nie masz nic do gadania i idziesz tam gdzie jest miejsce xD

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

http://screenshooter.net/3944258/jagotjh

Mój wykres.

Teraz mam 1430 LKS, Srebro II, serie. Jeszcze raz wygram i mam Srebro I. Jesteście w takiej dywizji, na jaką zasługujecie.

Nazywajcie mnie kłamcą, prosem szyderczo, ale niestety moje wypowiedzi są popierane faktami z mojego życia.

Nie umiesz grać = będziesz siedział w tej swojej dywizji na brązie.

Przykład. Grałem Lux, przegrywaliśmy 20-8. Wpakowałem combo w teamfight w odpowiednim momencie, poleciał triple kill, przeciwnicy zaczeli się flamić i gg, wygrałem. ;]

Nie twierdze, że każdą gre można wygrać, bo nie można. Możesz sie trafić afk, totalnie zły team a przeciwnicy bardzo dobrzy, ale bez przesady. Nie będzie tak ciągle. ^^

http://www.lolking.net/summoner/eune/26616966#history

Opublikowano

Ja dopiero zaczynam grać rankedy ale po 2 przegranych jakoś tego nie widzę (tak wiem ledwo 2 rankedy - phi nub). Jak radzić sobie z ludźmi w kolejce, gdzie wszyscy się zgadzają, ktoś napisze takiemu ruskowi czy polakowi plz go jungle on ok, np, po czym pickuje drugiego mida i pisze plz me mid...

Inna sytuacja gostek 1st pick i top... mowie mu, ze bedzie zkontrowany ale on nie... i co? po chwili OMG THEY COUNTER ME i w grze SO I GO AFK... Jak sobie z takimi radzić? Jak im wytłumaczyć, żeby pickowali shena czy coś, względnie supp, ale nie mida czy solo topa...

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Opublikowano

Narzekacie strasznie, ten system został ostro zrobiony, aby zepchnąć osoby które grają aby być carrowane, od osób które carruja.

Najlepszy przykład to best of 3, nie zauważyliście że dostajecie do drużyny najgorszych retardów? Tak ma być, ty masz być dobry ty masz z tymi debilami wygrać, niestety.

Co prawda systemu nie udało mi się do końca sprawdzić bo znudziła mi się gra, ponieważ czuje się na silver 2 jakbym był na starym elo 1200-1300, a na tym elo to poziom jest masakryczny.

jakie zmiany zauważyłem w graczach przydzielanych

- ciężko doprosić się o co kolwiek graczy(bez mózgi albo nie znają angielskiego) np.

a) grupe

b)"nie idź tam bo się wyjebiesz"

c) pingi aka napierdala mnie counter jungler jesteś obok mnie, podejdź i może mi pomóż

d) idzie jungler do ciebie idź pod turreta albo wróć

e) def carry

f) uwaga ide na linie może przygotuj się aby zaatakować go ze mną

g) ace + enemy 50-60, robimy barona

h)bot, może dragon?

i) proszenie o odwrót ally, np. gdy już wiekszość osób ma mało życia, many a cel jest zdobyty np. turret czy inhib, albo jak robią rage barona gdy jest po fightcie pod baronem i enemy już żyją

j) nie pchaj się sam, tylko poczekaj 10 sekund na reszte ally aby uderzyć z jakąś siłą i że 1vs5 niema sensu

Takich przykładów mógłbym całą noc wypisywać, lecz chciałem tylko przykłady podać

I w tym tkwią przegrane, co mnie bardzo irytuje że większość gier przegranych jest przez throwy, i przez to że ciężej jest doprosić się czego kolwiek, te throwy są coraz częstsze.

Co do normali to nie wiem, bo nie gram ich żeby wygrać, tylko aby zagrać czymś innym i się dobrze bawić :D

Reasumując, nie każdą gre da się wygrać, chociaż jest teraz troszke ciężej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...