Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc Angielski

Persching

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Redakcja anglojęzycznej gazetki wydawanej w Twojej szkole zaproponowała czytelnikom nadsyłanie recenzji niedawno obejrzanego filmu historycznego. Napisz recenzję (200-250 słów) w której przedstawisz fabułę filmu i podasz powód , dla którego warto lub nie warto go obejrzeć. Proszę o pomoc

EMS Kradia :

115Dk dead

117 WH+ SUPRA ACTIVE

47 Dual Blade

Sprzedam Fairfrozem 124 czy 126 att

KUPIE XBOW 110 ATT+

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przypominający hollywoodzką produkcję dojrzały debiut Fiodora Bondarczuka okazał się w Rosji wielkim przebojem. Film, który zobaczyła wielomilionowa publiczność, został nawet rosyjskim kandydatem do Oscara. "9 kompania" ukazuje wojnę oczami zwykłych żołnierzy. Oglądamy rok z życia młodych ludzi wysłanych do Afganistanu. Bezcelowa misja, którą muszą wykonać, prowokuje do zadawania pytań o sens tego rodzaju poświęcenia. Bondarczuk pokazuje krwawe obrazy z pola walki będące najlepszym komentarzem do przedstawionych w filmie wydarzeń, jednocześnie gloryfikując swoich bohaterów. Nietrudno zauważyć, że charakterystyka wykreowanych szablonowo herosów czasami ogranicza się wyłącznie do jednej cechy.

"9 kompania" to przede wszystkim sprawnie zrealizowany film akcji. Reżyser zrezygnował z nadmiernego psychologizowania i zagrzebywania w niuansach ukrytych treści, zamiast tego koncentrując się na efektownym sposobie filmowania i opowiadania.

______________________________________________________________________________________________________________________

Resembling a mature debut Hollywood production Fyodor Bondarchuk was a big hit in Russia. The film, which saw a multimillion audience was even Russian contender for an Oscar. "9th Company" shows the war through the eyes of ordinary soldiers. Years of life watching young men sent to Afghanistan. Pointless mission that they must follow prompts to ask questions about the meaning of this kind of sacrifice. Bondarchuk shows gory images of the battlefield which are the best commentary on the events shown in the film, while glorifying their heroes. It is easy to note that the characteristics of created heroes szablonowo sometimes limited to a single feature.

"9th Company" is primarily a well-executed action film. Director resigned from excessive psychologizowania and bogging the nuances hidden content, instead focusing on a spectacular way of filming and storytelling.

Opublikowano

Nie radzę przepisywać tego co kolega UP napisał, bo to jest Google Translate + zapewne tekst pierwszy jest plagiatem.

Powiedz mi najpierw do której klasy chodzisz, bo mogę Ci napisać lecz nie jestem pewien czy to będzie na ,,Twoim Poziomie"- tutaj mi nie chodzi o to aby Cię urazić, ale mogę zastosować słownictwo nie odpowiednie dla twojego poziomu nauczania i podstawy programowej.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...