Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Okulary czasami czy non-stop

SlideShow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Od czego to zależy, jedni noszą okularki wszędzie, a drudzy tylko gdy np. nie dowidzą, do kompa, do oglądania, do czytania. Od czego to zależy ?

Opublikowano

to zależy od wady wzroku ;) masz za dużą nosisz wszędzie masz małą nosisz czasami ;)

i24453_fullcolor.png

Opublikowano

Siema!

Od czego to zależy, jedni noszą okularki wszędzie, a drudzy tylko gdy np. nie dowidzą, do kompa, do oglądania, do czytania. Od czego to zależy ?

No zależy od zaawansowania wady wzroku. Moja mama np. musi nosić okulary do czytania, ale na co dzień ich w ogóle nie potrzebuje bo normalnie widzi przedmioty. :f Jest bodajże dalekowidzem i dlatego do czytania je zakłada. :)

Opublikowano

Są też tacy przy, co czują się nie komfortowo pokazując publicznie z okularami i zakładają wtedy soczewki, żeby się nie pokazywać w okularach.

Admin Cienia
Opublikowano

Są też tacy przy, co czują się nie komfortowo pokazując publicznie z okularami i zakładają wtedy soczewki, żeby się nie pokazywać w okularach.

Stereotypy.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Ja jestem krótkowidzem i noszę okulary jedynie w domu (do komputera, tv) oraz na zajęciach. Moja wada nie jest na tyle duża bym miała wpadać na ludzi na chodnikach, więc odpuszczam sobie chodzenie non stop. Gdy potrzebuję widzieć lepiej, a okularów nie chcę mieć na nosie, to wkładam po prostu soczewki.

Również przy lekkiej nadwzroczności można sobie odpuścić ciągłe noszenie szkieł (np. zakładać jedynie do czytania).

#don't care

Opublikowano

Jeżeli jesteś krótkowidzem to nosisz cały czas, jeżeli dalekowidzem to do TV, kompa, czytania

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

jak ma się korekcje czy to + czy - powinno nosić się cały czas jak duza wada wzroku powyzej 1-2 , nie noszenie czy tylko zakładanie na chwile pogłębia wadę wzroku jeszcze bardziej

z korekcja na + widzi się dobrze bez okularów nawet ale czytanie idzie ciężko bo to co blisko się zamazuje

z - ma się doskonały i ostry wzrok z duża jasnością z bliska , na dal to juz wszystko rozmazane

osoby z dobrym wzrokiem przy komputerze i czytaniu jeśli maja problemy z odczytaniem to tylko okulary korekcyjne do czytania

sam od 20 lat noszę okulary ( - ) i nie widzę normalnego funkcjonowania bez nich

co by nie powiedziec w ostatnich latach noszenie okularów stało sie modne nawet w śród osób niepotrzebujących korekcji

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...