Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INFO] Spotkanie na TS - podsumowanie

kamieniarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pora na małe podsumowanie spotkania smile.gif

Początkowo razem z Piotr* spodziewaliśmy się 50-100 osób, a tu o dziwo liczba ta została przekroczona pół godziny przed rozpoczęciem spotkania!

Ostatecznie najwięcej w pewnym momencie było około 350 osób na TSie. Niestety wtedy pojawiły się problemy techniczne, przez które nikt nie mógł mówić, a jak już mówił to go strasznie przerywało.

I wtedy byłem zmuszony ograniczyć miejsce na TSie do 200 osób, dlatego bardzo chciałbym przeprosić pozostałe 150 osób, które zostały niestety wyrzucone. Po kilku minutach zwiększałem stopniowo miejsce na TS (max było 250) i nawet były luzy (właściwie to nie było momentu, w którym TS byłby zapełniony w 100%).

W każdym razie bardzo cieszę się z przybycia tak licznego grona oraz dziękują za 3-godzinną rozmowę smile.gif

Obiecuję, że takie spotkanie będzie jeszcze miało miejsce!

Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam!

PS po spotkaniu czekała na mnie miła niespodzianka - robertadm się ze mną skontaktował...

Opublikowano

wg . Mnie To spotkanie nie miało sensu , Wysyłając spam do ponad ~ 2k osób spodziewałeś się 50 osób? Coś troszkę nie halo

Powinieneś postawić serwer ts'a na Dedyku to by była o wiele inna rozmowa . Spotkanie rozpoczęło się o 20:37 i to miało być spotkanie z Tobą a nie nommo ,
Spotkanie miało mieć na celu niby takiego że mieli cię gracze pytać , Ale o czym jak niby powiedziałeś "wolałbym nie rozmawiać o sprawach technicznych , BP " To człowieku "o co?" , jak ci miną dzień czy co?
Wgl organizacji nie było widocznie , większość robiła co chciała , po godzinie 20.10 nie raczyłeś do nas nawet przyjść i się odezwać tylko latałeś z pokoju "Budka suflera" do "Spotkanie...." i na górze gadałeś sobie z Nommo . Potem zrobiłeś nam pokój który nie wiem co miał na celu żebyśmy się nie nudzili czekając na ciebie to sobie mogliśmy tam pogadać ? I potem to włączenie Pokoju na którym mogło być aby 200 osób , I kto pierwszy ten lepszy niby , a co z resztą ? zaprosiłeś ich a teraz co "przepraszam ale za dużo gości " Szkoda że nie słyszałeś miłych słów o tobie na tym niższym pokoju . (Ci co byli na ts , wiedzą o co biega) I te 150 osób musiało się rozejść ? tak bo tylko wybrani mogli pogadać z arcy Kamykiem ;) który i tak nic nowego nam w tym 3 h "spotkaniu" nam niczego nowego nie odsłonił"

Pozdrawiam Rusek 'aka' "KoniecPolski"

Ps: sorki kamyk ale zimny prysznic powinien ci się przydać :)

Opublikowano

Szkoda tylko, że nie tak to wyglądało. Problemy trwały 35 minut, a nie ponad godzinę. Po tym już z kanału nie wychodziłem. Wychodziłem tylko w czasie problemów aby porozumieć się z Nommo. W dodatku jakie to ma znaczenie, czy VPS czy nie? Po prostu nie byliśmy przygotowani na taką liczbę ludzi. TS maiał początkowo jakieś dziwne ustawienia. I jakbyś wiele osób zadawało pytania dotyczące nie spraw technicznych BP. A jeśli chodzi o Nommo -- odpowiadał on na pytania, na które ja odpowiedzi nie znałem.

Siedziałeś CAŁY czas? Bo patrząc na twoje ostatnie sdanie wnioskuję, że nie. Kilka nowinek padło.

Opublikowano

Odpowiedz mi na pytanie , z racje tego że wysłałeś spam do ponad 2k osób to myślałeś że przyjdzie max 100? Logiki , Nawet nie włączyłeś nam możliwości mówienia jak na cb czekaliśmy tylko jakiś banalny pokój , i śmieszna sprawa z tym "wyścigiem szczurów " nie sądzisz ?

Opublikowano

Problem był ze strony technicznej. TS nie wytrzymał takie obciążenia i przerywało podczas mówienia. Dlatego musiałem ograniczyć dostęp. Jednak cały czas monitorowałem liczbę osób na kanale i ani razu nie widziałem żeby był w 100% pełny. Zawsze była mała rezerwa. Z czasem zwiększałem liczbę miejsc, które i tak wypełniane nie były.

Jeszcze raz powtórzę: nigdy nie zarządzałem TSem, na którym byłaby taka liczba osób jak wczoraj. Początkowo mnie to przerosło ale problem został mam nadzieję zażegnany (także na przyszłość).

Opublikowano

W takim razie na przyszłość trzeba tak skonfigurować TS'a by nie było podobnych problemów.Uczmy się na błędach :). Niestety nie mogłem być na tym spotkaniu z powodów technicznych, ale mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości będą organizowane kolejne spotkania- może z jakimś emerytem ekipy DO? ;)

PS: Jestem ciekaw co wyniknie z kontaktu z Robertem i mam nadzieję, że nie to fejk :)

Gra- DarkOrbit

Serwer- PL1

Bot- Tak

Opublikowano

Fejk to nie jest. Bardziej boję się o to, czy nie został on nasłany przykładowo przez aga_adm. Ale to się okaże dzisiaj podczas rozmowy z nim :)

krytka krytyka nie przejmuj się kamyk i dzałaj dalej ja byłem na spootkaniu posłuchałem sobie was i nie żałuje dowiedziałem się co nieco tyle dzięki

Opublikowano

Fejk to nie jest. Bardziej boję się o to, czy nie został on nasłany przykładowo przez aga_adm. Ale to się okaże dzisiaj podczas rozmowy z nim :)

Przez aga_adm? Ona zawsze była chyba najbardziej nieogarniętą osobą w polskim teamie, więc szczerze wątpie, no ale czekam z niecierpliwością, zobaczymy ;)

7yo9.png

Opublikowano

Kolejny śmieciowy temat Kamieniarza i co to wnosi na to forum ? Jak dla mnie NIC

PS

Rozsyłanie spamu w DO to sprawa bugpointu ale to forum to nie prywatny folwark kamyka i takimi tematami to może zaśmiecać własne fora

Opublikowano

Wiele osób przyszła zapewne z mpc na TS dlatego czułem się zobowiązany aby tutaj także wrzucić podziękowania.

Skoro masz z tym problem to reportuj śmiało. Ja nikomu na złość nie robię i szanuję innych użytkowników.

Opublikowano

Kolejny śmieciowy temat Kamieniarza i co to wnosi na to forum ? Jak dla mnie NIC

PS

Rozsyłanie spamu w DO to sprawa bugpointu ale to forum to nie prywatny folwark kamyka i takimi tematami to może zaśmiecać własne fora

Jak cie to boli, to nie czytaj. Kamieniarz, to obecnie jedna z najbardziej rozpoznawalnych osób w tej grze. Jako jedyny pokazuje całą prawde jaka kryje się za kulisami BP a do tego to spoko gość. Bardzo dobrze, że robi takie spotkania a jak ci się nie podoba, to nie bierz w tym udziału. Nikt cie nie zmusza :)

Gra- DarkOrbit

Serwer- PL1

Bot- Tak

Opublikowano

Jak cie to boli, to nie czytaj. Kamieniarz, to obecnie jedna z najbardziej rozpoznawalnych osób w tej grze. Jako jedyny pokazuje całą prawde jaka kryje się za kulisami BP a do tego to spoko gość. Bardzo dobrze, że robi takie spotkania a jak ci się nie podoba, to nie bierz w tym udziału. Nikt cie nie zmusza :)

Jako jedyny pokazuję prawdę kulis BP ? Ciekawe... Jakby był emerytowanym modem srodem to mógłby pokazywać pracę BP od kuchni... Tylko "potwierdził" to co wszystko już wiedzą od w uj czasu... I kamieniarz nie jest rozpoznawalny w grze, rozpoznawalne osoby w grze to np. za swojego czasu Emil pl1 Botor pl2 Cyborg pl1, kamyk jest rozpoznawalny w UG a nie w grze...

1.jpg

Opublikowano

Jako jedyny pokazuję prawdę kulis BP ? Ciekawe... Jakby był emerytowanym modem srodem to mógłby pokazywać pracę BP od kuchni... Tylko "potwierdził" to co wszystko już wiedzą od w uj czasu... I kamieniarz nie jest rozpoznawalny w grze, rozpoznawalne osoby w grze to np. za swojego czasu Emil pl1 Botor pl2 Cyborg pl1, kamyk jest rozpoznawalny w UG a nie w grze...

Rozpoznawalny to raczej jestem, nieskromnie mówiąc :)

Dzisiaj około 22 ma się pojawić robertadm na gg, więc sobie z nim porozmawiam. Zobaczymy czy w takim razie zostanie dopowiedziane coś nowego, a zostanie z pewnością :)

Opublikowano

Od pewnego czasu w grze też (spam na skrzynkę pocztową :P).

Ps: Mój kolega grał na koncie emila :D (Obaj byli w DNA).

Opublikowano

Wiele rzeczy o których pisał kamieniarz nikt nie wiedział, więc jednak coś nowego wnosi w życie. Nie musisz mi przypominać o tych osobach. Zapewniam cię, że znam ich lepiej niż ty. No może nie koniecznie właścicieli tych kont, ale osoby, dzieki którym te konta były tak wysoko.

Gra- DarkOrbit

Serwer- PL1

Bot- Tak

Opublikowano

Ludzie weźcie ogarnijcie, te swoje zasrane hejty ! Człowiek wychodzi do was z otwartą ręką chce żebyście z nim porozmawiali ( nie tylko o grze ) stara się wam odpowiedzieć na nurtujące was pytania a wy mu jeszcze to wypominacie ? Spotkanie było bardzo przyjemne pomimo kilku niespodziewanych sytuacji technicznych, wiele sie z niego dowiedziałem, wiec czekam na takie kolejne !

Dzięki Krzysztof za miło spędzony czas ; )

1378146534-U712811.jpg

Opublikowano

Nie no kurwa , Ja z Pukaczem nienawidzę się jak Ferdek z Paździochem ale No do huja pana muszę mu przyznać racje . ehh Dobrze gada , a Ty Kamyk lepiej zjedz snickersa bo jak jesteś głodny zaczynasz strasznie gwiazdorzy .

pozdrawiam Rusek 'aka' KoniecPolski

Opublikowano

Rozpoznawalny to raczej jestem, nieskromnie mówiąc :)

Dzisiaj około 22 ma się pojawić robertadm na gg, więc sobie z nim porozmawiam. Zobaczymy czy w takim razie zostanie dopowiedziane coś nowego, a zostanie z pewnością :)

O 23 wejdzie na skypa Heiko Hubertz więc sobie z nim pogadam. - to jest na tej samej zasadzie jak twoje rozmowy z groszem i Robertem...

Od pewnego czasu w grze też (spam na skrzynkę pocztową :P).

Ps: Mój kolega grał na koncie emila :D (Obaj byli w DNA).

3/4 ma go za tu cytuje "dzieciaka który myśli, że zrobił se spambota i jest fajny" cytat kolegi z tsa (nie wie kim jestem)

Na koncie Emila grało więcej niż 2 osoby na koncie ;) Maksymalnie grało ich chyba 4 czy 5 jak gonili i później trzymali genka ;) wiem bo tworzyłem reaktywacje DNA ;)

Wiele rzeczy o których pisał kamieniarz nikt nie wiedział, więc jednak coś nowego wnosi w życie. Nie musisz mi przypominać o tych osobach. Zapewniam cię, że znam ich lepiej niż ty. No może nie koniecznie właścicieli tych kont, ale osoby, dzieki którym te konta były tak wysoko.

Jeśli dla Cb informację z gry wnoszą dużo do Twojego życia do idź na dwór się przewietrz. Czy ja powiedziałem, że znam np. Cyborga ? Spodziewałem się tego typu odpowiedzi i powiem Ci, że Emila znałem baardzo dobrze co gra z niego zrobiła, Botorka też znam był kilka m-ce na moim ts więc też ciut go znam...

1.jpg

Opublikowano

Możecie trochę przystopować z tym "ciśnięciem" po sobie ?

Co wam to da, że sobie popiszecie jakieś cytaty albo dyskutujecie o jakichś ludziach z topek, kogo to obchodzi w tym temacie ?

Wszyscy jesteście super fajny, jeden zna Emila, drugi Botora a trzeci robert'aadm i na tym zakończmy te szopkę.

Opublikowano

Możecie trochę przystopować z tym "ciśnięciem" po sobie ?

Co wam to da, że sobie popiszecie jakieś cytaty albo dyskutujecie o jakichś ludziach z topek, kogo to obchodzi w tym temacie ?

Wszyscy jesteście super fajny, jeden zna Emila, drugi Botora a trzeci robert'aadm i na tym zakończmy te szopkę.

zapomniałeś o Heiko`iu (nie wiem jak to odmienić...)

1.jpg

Opublikowano

Tak jak już ci kamyk pisałem na PW, większość osób przyszła na TS bo napisałeś o "nagrodach". Większość pewnie ma wyjebane na te twoje "lekcje" i uważa je za bez użyteczny spam ale rzucili się na obiecane nagrody. Jak byś chciał poznać opinie na temat twojego spamu to nie wspominał byś nic o jakiś przyszłych losowania czy o co tam chodziło. Pewnie cały czas myślisz że jak zaczniesz spamować wszystkim znanymi informacjami na temat suportu i ogólnie DO to wzrosną twoje obroty. Chcesz wykreować siebie na kogoś kto został potępiony przez BP i że słysząc twój nick srają w gacie ale tak naprawdę mają cie głęboko w dupie. Dla tego skończ zaśmiecać skrzynkę w DO tymi pojebanymi reklamami twojej stronki. Jak zwykle chodzi tylko i wyłącznie o pieniądze.

reklama

Opublikowano

O 23 wejdzie na skypa Heiko Hubertz więc sobie z nim pogadam. - to jest na tej samej zasadzie jak twoje rozmowy z groszem i Robertem...3/4 ma go za tu cytuje "dzieciaka który myśli, że zrobił se spambota i jest fajny" cytat kolegi z tsa (nie wie kim jestem)

Na koncie Emila grało więcej niż 2 osoby na koncie ;) Maksymalnie grało ich chyba 4 czy 5 jak gonili i później trzymali genka ;) wiem bo tworzyłem reaktywacje DNA ;)Jeśli dla Cb informację z gry wnoszą dużo do Twojego życia do idź na dwór się przewietrz. Czy ja powiedziałem, że znam np. Cyborga ? Spodziewałem się tego typu odpowiedzi i powiem Ci, że Emila znałem baardzo dobrze co gra z niego zrobiła, Botorka też znam był kilka m-ce na moim ts więc też ciut go znam...

A gdzie ja napisałem, że do mojego życia? Miałem na mysli życie gry, nie wiedziałem, że tak trudno się tego domyślić. Jeżeli chodzi o starych graczy, to nie napisałem tego dla szpanu, że ich znam, ale dlatego, że nie musisz mi tłumaczyć jak było kiedyś i jacy byli gracze, bo gram w tą grę 5 lat, więc praktycznie miałem styczność z każdym graczem z PL1

Gra- DarkOrbit

Serwer- PL1

Bot- Tak

Opublikowano

Dziękuję za słowa krytyki. Nie zostaną one zignorowane. Za wyjątkiem tych, w których pojawiły się przejawy braku szacunku, czyli właściwie we wszystkich.

Najwidoczniej niektórzy nie dojrzali jeszcze do komunikowania się z innymi ludźmi przez internet, drogą anonimową.

Do zamknięcia. Od teraz wszelkie konstruktywne tematy z mojej strony dotyczące gry będą tylko i wyłącznie na moim forum.

Nie mam ochoty użerać się z tłumem wykazującym brak kultury

Opublikowano

Dziękuję za słowa krytyki. Nie zostaną one zignorowane. Za wyjątkiem tych, w których pojawiły się przejawy braku szacunku, czyli właściwie we wszystkich.

Najwidoczniej niektórzy nie dojrzali jeszcze do komunikowania się z innymi ludźmi przez internet, drogą anonimową.

Do zamknięcia. Od teraz wszelkie konstruktywne tematy z mojej strony dotyczące gry będą tylko i wyłącznie na moim forum.

Nie mam ochoty użerać się z tłumem wykazującym brak kultury

Ależ ty litościwy :) W końcu nie będzie idiotycznych tematów jaki ty fajny i pro.

1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...