Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak "ograniczyć" komputer? i wziąć się za naukę

piwko007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po co mu to wszystko doradzacie i tak nie wygra ze swoim uzależnieniem, taka prawda, to jak rzucić palenie, tylko najsilniejsi psychicznie to potrafią

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

Zajaraj sobie coś, to będziesz miał chęci do nauki. Powiedz mamie, żeby Ci zabrała kable od telewizora i komputera, niech Ci w pokoju zostawi tylko łóżko. Wtedy jak Ci zabraknie komputera, to szybko zaczniesz się uczyć.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Zacznij rozplanowywać swój czas. Określ sobie, ile czasu dziennie masz spędzać przed komputerem. Jeśli sam nie będziesz umiał się do tego zastosować, poproś któregoś z rodziców o założenie blokady rodzicielskiej, wtedy nie będziesz miał wyboru.

No chyba, że wolałbyś uczyć się przy komputerze. Wtedy rodzice robią Ci oddzielny profil z ograniczonymi uprawnieniami. Jest mnóstwo ciekawych programów, poza tym mam 100% pewności, że choćby nawet w podręcznikach masz płyty CD z omawianymi tematami.

Po prostu musisz się zmotywować.

Qui est le prochain?

Opublikowano

Kolega metin ma rację - szkoła jest beznadziejna. Uczą wszystkiego, a tak naprawdę nie uczą niczego. Inaczej jest jak ktoś np. uwielbia matmę czy historię. Odnajdzie się w tym, a nauka będzie dla niego przyjemnością. Moja rada... zastanów się czy któryś z przedmiotów szkolnych nie zahacza chociaż o Twoje zainteresowania. Dużo łatwiej byłoby Ci siąść nad czymś, do czego masz zajawkę aniżeli po to, aby zapamiętać, wyrecytować i zdać. Miałam ten sam problem w swojej szkole i wiem jak ciężko jest odłożyć przyjemności... dlatego rozwiązaniem jest znalezienie w przedmiotach czegoś, co nas zaciekawi...

Polać mu, ja miałem ten sam problem, otóż w gimbazie niczego co by mnie interesowało nie uczyli, po gimbazie każdemu się chce chodzić do sql, chyba że niestety jest się leniem śmierdzącym :)

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Użyć silnej woli. I przyzwyczajaj się do tego, po gimbazjum zaczyna się praca więc nie ma tyle czasu na kompa ;)

to co napisałeś to jest trudniejsze niż sobie zdajesz z tego sprawe bo to jest prawdziwy wyczyn "wola" mi obecnie pomogł kompyter bo nie moge w nic grać to zajze czasem do ksiazek ale jezeli chodzi o temat to popros kolege niech przychodzi nie dość że Cie nauczy to jeszcze milo się uczy nie jak w szkole na odwal sie ja wam wytłumacze a wy w domu katujcie!

muzycznapomaranczvandet.png

Opublikowano

mam też tak :D widzę trochę fajnych zalet ale :// ja mam duże zainteresowania informatyką - komputery
cóż opcje karolka nie wchodzą w grę:D za dobry komputer :D
a kontrola rodzicielska - potraktuje to jako wyzwanie złamania tego :D / za dużo komputerów w pokoju :p

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

Postaraj się użyć silnej woli i sformatuj dyski. Nie instaluj nowych gier, kup sobie coś co Cię zainteresuje i czym będziesz się zajmował, np. zacznij chodzić na siłownię, zakup hantle, ławeczkę i postaw to w pokoju. Czasem wejdź na MPC, napisz coś, nic więcej. :-)

Opublikowano

Zmien haslo na byle jakie np diufuafj zapisz je sobie i powiedz aby mama przechowala haslo do komputera az nie poprawisz ocen ;]

1362073068-U722918.png

Dzieki daronian :P

▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

Opublikowano

Miałem tak samo.

Mi pomogło zrozumienie tego, że nie uczę się dla innych, tylko dla siebie. Że to czego się nauczę nikt mi tego nie odbierze, jak jakiejś rzeczy materialnej.

Po drugie, gadając z kumplami którzy byli "mądrzejsi" ode mnie , oni posługiwali się ładnym polskim językiem , zacząłem czytać książki, aby nabyć nowych słów, czytałem słowniki i móje słownictwo wygląda dużo lepiej . ( motywacja do nauki j.Polskiego )

Po trzecie, musisz już zdać sobie sprawę że to nie jest gimbaza ( w gimbazje miałem większość dst ocen, a ani razu się nie uczyłem) i że wystarczy że do niej chodzisz , jeśli jesteś w szkole wyższej.. Trzeba postawić sobie priorytet w życiu, bo inaczej dalej przesiedzisz całe życie przed kompem.. Pomyśl o twojej przyszłości , jak bd ona wyglądała, jeśli nie weźmiesz się do roboty.

Nie ucząc się , stajesz się głupszym człowiekiem, łatwiej Tobą bd manipulować, wpajać Tobie wszystko co tak naprawdę jest gówno warte, pseudowartości, pseudoinformację które tak skrupulatnie wpajają nam media.

Druga i najważniejsz (wdłg mnie) sprawa , zacznij czytać książki , wiem jak to jest, sam nie przeczytałem ani jednej książki aż do początku kiedy poszedłem do technikum. Książki są bardzo ważne w kreowaniu naszego poglądu na świat, dają możliwość spojrzenia na różne aspekty , którymi autor się z nami dzieli. Poszerzają myślenie i sprawiają że zaczynasz dostrzegać to co się dzieje wokół Cb na nowo.

Mała rada, na początku nie bierz się za lektury, bo inaczej nic z tego. Sam wiem coś o tym. Znajdź fajną książkę, jakiś twój gatunek, jakieś uniwersum które Ci się spodoba.

Przemyśl sobie to co napisałem.

Powodzenia i BIG UP !

@edit.

Nie obraźcie się ale Wasze rady średnio mu pomogą . Wyrzucając komputer sprawi że stanie się agresywny, drażliwy, bo bd mu czegoś brakowało.

Jak najbardziej możesz "grać" na kompie , ale we Wszystkim trzeba znać umiar.

Spraw aby komputer służył nie tylko do grania w gry , ale także i do edukacji. ; )

I motywuj się tym, że nie tylko dostaniesz swój upragniony skuter, ale także zdobędziesz cenną wiedzę i doświadczenie które Ci się przyda w przyszłości, mogę Ci to zagwarantować..

@edit 2 xD

To prawda, że połowę z tego czego się uczysz w szkolę się nie przydaje. Okej, ale patrząc rozsądnie, jeśli by tak każdy myślał i popierdolił krótko mówiąc szkołe i nauke, powiedzcie mi czy byli by ludzie którzy są geniuszami i wyznaczają "trendy myślowe" na świecie ? I don't think so..

To prawda , jeśli jakiś przedmiot lubisz, jarasz się nim (tak jak np ja mam z j. Angielskim, w gimbazie miałem 2 a teraz mam 5, dlaczego? bo uświadomiłem sobie , że to kieedyś mi się przyda ) ucz się z niego, upy mają rację, ale swoją pasją nie możesz zaniedbywać innych przedmiotów, bo co z tego że bd miał 5 z majcy, jak np z historii nie przejdziesz .. :)

Opublikowano

Moja średnia - 4.3 na półrocze. Dlaczego taka wielka, skoro siedzę przy kompie w chooj czasu? Otóż to jest proste.

1. Robię ściągi :D

2. Uczę się z ostatniego tematu każdej lekcji, na której myślę, że będę pytany.

Opublikowano

cenne rady :D ale myślę że u mnie sama silna wola oraz strach (3 kl. gimbazy) żeby się dostać do wysokiej szkoły.
powiem tak

ani razu nie uczyłem się na fizę a mam 3.0 xD
moja średnia to 3.0 :D
infa standard 5 :D na 6 nie chcialo mi się xD jakieś konkursy dla podstawówki z rysowania w paincie
hmm myślę że po prostu zajmę się teraz w ferie czymś innym niż komputery // po prostu naprawię może mój samochód (maluch) albo motor (simson) zobaczę :D

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

Boże u mnie jest taki lajt w gimnazjum, że nauczyciel dzień przed sprawdzianem przynosi ten sprawdzian na lekcje i kładzie na biurku i wychodzi na 15 minut do pokoju nauczycielskiego robić kawe. No to my szybko zdjęcia telefonem i chuj. Trudno kurwa wyłączyć tego jebanego kompa i się chwile pouczyć kurwa ładnie jesteś uzależniony, że tak robisz. Co ten metin robi z ludzmi...

Opublikowano

Boże u mnie jest taki lajt w gimnazjum, że nauczyciel dzień przed sprawdzianem przynosi ten sprawdzian na lekcje i kładzie na biurku i wychodzi na 15 minut do pokoju nauczycielskiego robić kawe. No to my szybko zdjęcia telefonem i chuj. Trudno kurwa wyłączyć tego jebanego kompa i się chwile pouczyć kurwa ładnie jesteś uzależniony, że tak robisz. Co ten metin robi z ludzmi...

do jakiego gimnazjum chodzisz, to i ja sie tam zapisze :D

@ nie musisz ograniczac sie z graniem na kompie, zawsze odrabiaj prace domowa, a przed sprawdzianem przeczytaj powtorzenie i na ta 3 zawsze sie wyrobisz :)

blekitny_meczet_turcja_stambul.jpg

Opublikowano

Zobaczysz efekty twojej szkoły w dalszej edukacji. :)

Tak swoją drogą, jakim trzeba być przygłupem żeby mieć zagrożenie w gimnazjum? xdd

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Polecam usunąć postać w metinie lub kurwa wziąść się po prostu do nauki chyba, że jesteś jakimś no lifem i nie możesz się oderwać od kompa to wyjeb zasilacz do śmieci i po problemie.

Opublikowano

Dobra ; 3 dzięki wszystkim za odpowiedzi ;) ogarnąłem i jebnąłem formata ;D nie ma ani 1 gry a z moim netem ... 4 dni bym coś ściągał a z komputerem także instalował 4 dni.. ; / mniej jestem na kompie bo po 1,5 h ;> dzięki all. Do zamknięcia ;>

Sygnatury brak z powodu nauki ;3

Opublikowano

up Mam tez dodatkowa rade. Zainstaluj sobie ogranicznik, popros ojca aby zahaslowal i ustawil tak, aby komp wylaczal sie bezwzglednie po 45 minutach ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Najlepiej starać się powstrzymać, wyjść na dwór. Ew oddaj rodzicom kabel od kompa i po problemie. Albo się umów że 2-3 godzinny dziennie i koniec.Ostateczność-ściągi:)

674071459604241683421.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...