Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak "ograniczyć" komputer? i wziąć się za naukę

piwko007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, tata powiedział, że mi kupi skuter lecz nie będę go mógł "używać" dopuki nie poprawię ocen... tj. minimum te 3-4 ;) teraz mam prawie same 2 i jedno zagrożenie... a więc tak.. nie mam życia i to mnie martwi ;( rano wstaje wychodzę do szkoły przychodzę zjem obiad i jeżeli z kumplami innymi mamy czas idę na dwór i przychodzę o 20... poźniej komputer łóżko... rano to samo, wstaję idę do szkoły na przerwie zadania spisuję i znów do domu... jak kumple nie mogą wyjść a kończę dajmy na to o 15:05 przychodzę o 15:40 do domu zjem coś i o 16 wchodzę na komputer i gram gram gram do 22 później idę się umyć i znowu spać <oczywiście mam też obowiązki, psowi jedzenie zrobić wodę wymienić kotowi jedzenie dać poodkurzać posprzątać pokój ..> nawet gdy mam karę na komputer i na dwór to wolę siedzieć nic nie robić niż poczytac lekturę lub nauczyć się do szkoły ; / znacie jakieś rady? proszę.. zależy mi na tym skuterku ;) Pozdrawiam i dam lajki ;3

Sygnatury brak z powodu nauki ;3

Opublikowano

Heh widze moja krew . Tez mialem z tym klopot. Podstawa nie olewaj nauczyciela . Rob zadania . Jesli wiesz co bedzie na sprawdzianie czy kartkowce naucz sie . Bo prosciej i mniejszym kosztem dobrej oceny nie zalapiesz. Ja sluchajac na lekcji i robiac tylko zadania domowe najslabsza moja ocena jest 3. Naprawde zeby zapamietac trzeba tylko przeczytac cos i o tym myslec a nie ze posiedze z zeszytem i mysle kiedy zabije kogos w bf . Kup sobie omege w tabletkach ten tran . Naprawde duzo daje . Ulatwia myslenie. Otwieraj okno zeby wietrzyc pokoj . I najpierw zdaj na karte motorowerowa chyba ze ja juz masz . Bo np jaki to ses kupic sobie autko jesli nie ma sie prawka . Moj skuter tylko sie kurzy a taka fajna vitalka .

BUM

Opublikowano

Wyobraź sobie jak jeździsz tym skuterem i podrywasz dziewczyny pod Biedronką..

A tak serio to po szkole od razu usiądź do lekcji i jak skonczysz wtedy zagraj na kompie

35bh8wo.png

exModerator

Admin Cienia
Opublikowano

Pierwszym krokiem do poprawy będzie skasowanie tej sygnatury ;/

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Odpowiem Wam tak.. po 1. zapomnieć o kompie ? ok.. to wtedy wychodzę na dwór albo siedzę i patrzę w ścianę xD następna odpowiedź.. tak mam karte ;3. po 3. Jestem zdolny tak każdy mi mówi, jak poprawiałem zagrożenie z chemii to poczytałem 15 minut < 3 lekcje > i już dostałem 3 więc dla mnie good. chcę uważać na lekcji ale moi kumple ;_; masaaakra tylko przypały im w głowach.. zresztą mnie też ;/ nawet jak siedzę z koleżankami to gadam ... nie ma chyba na mnie rady ; /

Sygnatury brak z powodu nauki ;3

Opublikowano

Odpowiem Wam tak.. po 1. zapomnieć o kompie ? ok.. to wtedy wychodzę na dwór albo siedzę i patrzę w ścianę xD następna odpowiedź.. tak mam karte ;3. po 3. Jestem zdolny tak każdy mi mówi, jak poprawiałem zagrożenie z chemii to poczytałem 15 minut < 3 lekcje > i już dostałem 3 więc dla mnie good. chcę uważać na lekcji ale moi kumple ;_; masaaakra tylko przypały im w głowach.. zresztą mnie też ;/ nawet jak siedzę z koleżankami to gadam ... nie ma chyba na mnie rady ; /

Jest, tylko dorośnij. Przestań myśleć o durnotach jak dziecko i wydoroślej, przyda ci się to :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Heh ale pamietaj jesli ty nie chcesz sie uczyc to nic i nikt ci nic nie poradzi . Sam musisz zechciec . Bys sie wybil z tych kumpli i zablysnal wiedza . Zacznij myslec rozsadniej . Ucz sie teraz poki mozesz a pozniej miec wszystko co chcesz i na wszystko wyjebke . Bo tak jak teraz nic nie robiac . To skonczysz za przeproszeniem jak menel . Nic nie osiagniesz . Jeszcze troche do zamiatania ulic beda chcieli ludzi ze studiami .

BUM

Opublikowano

Dam Ci dobrą rade. Jeb nauke nic Ci sie nie przyda, staraj sie tylko zdać i w wolnych chwilach rób to co Cie interesuje, internet to nieograniczony zbiór informacji, nauczysz sie wszystkiego sam. Tego co Cię interesuje.

Ktoś wyżej piszę o tym żeby dorosnąć. Ja to właśnie zrobiłem i uświadomiłem sobie że szkoła to marnowanie czasu. Być może dla niektórych zabrzmi to dziecinnie, pewnie dla tych którzy nie posiadają w swoim życiu pasji, której chcą poświęcać swój wolny czas, i rozwijać się w jej kierunku. Jeżeli zdasz sobie z tego sprawę zrozumiesz że tak naprawdę nic czego uczysz sie w szkole nie ma dla Ciebie znaczenia. Ucz się tego czego sądzisz że potrzebujesz. W moim przypadku jest to matematyka angielski i... właściwie tyle. I nie trzeba sie wysiliać żeby zdać na 2, każdy da radę, a czas który poświęcisz na rozwijanie siebie zwróci Ci się w przyszłośći setki wiele razy więcej niż czas który poświeciłbyś na gówno warte szkolne przedmioty. Musisz również zdać sobie sprawę z tego że Twoi nauczyciele w dużej mierze nie powinni być dla Ciebie autorytetami w jakiejś dziedzine bo jeżeli uczą w szkole tzn że do niczego więcej by ich nie przyjeli (w duzej ilości przypadków, być może znajdzie sie jakiś nauczycile z powołania który został nim ponieważ lubi uczyć czy coś...)

Pisze boty do gier WWW na zlecenie.

Opublikowano

Kolega metin ma rację - szkoła jest beznadziejna. Uczą wszystkiego, a tak naprawdę nie uczą niczego. Inaczej jest jak ktoś np. uwielbia matmę czy historię. Odnajdzie się w tym, a nauka będzie dla niego przyjemnością. Moja rada... zastanów się czy któryś z przedmiotów szkolnych nie zahacza chociaż o Twoje zainteresowania. Dużo łatwiej byłoby Ci siąść nad czymś, do czego masz zajawkę aniżeli po to, aby zapamiętać, wyrecytować i zdać. Miałam ten sam problem w swojej szkole i wiem jak ciężko jest odłożyć przyjemności... dlatego rozwiązaniem jest znalezienie w przedmiotach czegoś, co nas zaciekawi...

Opublikowano

Staraj się bardziej uważać na lekcjach, po szkole nie włączaj komputera dopóki się nie pouczysz (jak włączysz to już się nie odciągniesz). Ale pamiętaj że najważniejsza jest twoja silna wola, i dzięki takiemu 'treningowi' doskonalisz siebie ;)

Opublikowano

Zastanów się, nie po to chodzisz do szkoły 8 godzin dziennie żeby zajmować się nią jeszcze w swoim wolnym czasie !

Opublikowano

Metin1998 niestety teraz czlowiek bez papierka jest gowno warty :)

Zależy w jakim zawodzie. Powiedziałbym raczej że dzisaj papierek a nie człowiek jest gówno warty. Ważne są wiedza umiejętności i doświadczenie.

Anyway, o jakim papierku mówisz? Czy naprawdę trzeba sie uczyć dziesiątek nie potrzebnych nam przedmiotów żeby zdobyć papierek? Nie sądze,po prostu zdajemy mature i idziemy na studia na interesujący nas kierunek,lub robimy jakiś kurs,szkolenie czy cos. Może coś pomyliłem, nie zaszłem jeszcze tak daleko w mojej karierze edukacyjnej.

Opublikowano

Wiesz, lepiej być mądrym 'życiowo' i mieć zawodówkę niż być po studiach i gówno wiedzieć o życiu :) Ja mam tak samo, mogę mieć nowego kompa, więcej kasy na dwór i tak ogólnie lepiej, ale warunek to oceny w szkole. Za bardzo się nie przejmuje jak mi wmawia cała rodzina, że jak się nie będę uczył to będę po śmietnikach chodził, bo to gówno prawda. Podam Ci przykład mojego dziadka, miał tam jakąś zawodówkę skończoną, coś tam zarabiał, żył skromnie. Potem razem z kolegami sami założyli sobie spółkę i robili od podstaw oraz naprawiali stację benzynowe i wtedy to już żył na lajcie. Teraz ma marną emeryturę, bo to jest Polska xD Ale czy człowiek który boi się życia, robi co mu rodzice każą, uczy się do każdej kartkówki żeby mieć jak najlepszą średnią podjął by się czegoś takiego jak mój dziadek ? Wątpię i zapamiętaj, że jak będziesz mądry to możesz olać ten skuter od rodziców i szkołę, a za kilka lat zarabiać więcej niż oni razem wzięci z Twoją nauczycielką :P

1361879167-U286162.png

O to moja galeria z tekstami: http://www.mpcforum.pl/topic/872257-troch-rapu-dla-dobrych-chopakw-art-pleniawek/

Postaram się jak najczęściej wrzucać nowe teksty ;)

Opublikowano

Dam Ci dobrą rade. Jeb nauke nic Ci sie nie przyda, staraj sie tylko zdać i w wolnych chwilach rób to co Cie interesuje, internet to nieograniczony zbiór informacji, nauczysz sie wszystkiego sam. Tego co Cię interesuje.

Ktoś wyżej piszę o tym żeby dorosnąć. Ja to właśnie zrobiłem i uświadomiłem sobie że szkoła to marnowanie czasu. Być może dla niektórych zabrzmi to dziecinnie, pewnie dla tych którzy nie posiadają w swoim życiu pasji, której chcą poświęcać swój wolny czas, i rozwijać się w jej kierunku. Jeżeli zdasz sobie z tego sprawę zrozumiesz że tak naprawdę nic czego uczysz sie w szkole nie ma dla Ciebie znaczenia. Ucz się tego czego sądzisz że potrzebujesz. W moim przypadku jest to matematyka angielski i... właściwie tyle. I nie trzeba sie wysiliać żeby zdać na 2, każdy da radę, a czas który poświęcisz na rozwijanie siebie zwróci Ci się w przyszłośći setki wiele razy więcej niż czas który poświeciłbyś na gówno warte szkolne przedmioty. Musisz również zdać sobie sprawę z tego że Twoi nauczyciele w dużej mierze nie powinni być dla Ciebie autorytetami w jakiejś dziedzine bo jeżeli uczą w szkole tzn że do niczego więcej by ich nie przyjeli (w duzej ilości przypadków, być może znajdzie sie jakiś nauczycile z powołania który został nim ponieważ lubi uczyć czy coś...)

Nie masz racji, pasja swoją drogą ale jak się jest w czymś dobrym to należy to wykorzystać, nie odrzucać :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Weź zmień hasło sobie na komputer na byle jakie, np. nauosfuoafbeionfeifsdnifgvbsfxd i już :)

To dobry pomysł ; D Albo usun windowsa i wyrzuc komputer przez okno :D

1390758008-U305854.png graphic.png

Opublikowano

O tym właśnie mówie. Jak coś nas kręci, jesteśmy w tym dobrzy to zdajemy sobie sprawę z tego że nic innego nie jest nam potrzebne.

I właśnie w tym kierunku powinniśmy się rozwijać, na własną ręke, nie marnować czasu ani nie zaprzątać sobie głowy przedmiotami szkolnymi na które i tak marnujemy już 30h tygodniowo, po co marnować więcej?

Pasjonat
Opublikowano

Ja ci powiem tak... miałem to samo... i co zrobiłem ? nic :) , robiłem to co robie i znudziło mi się to granie... to uciekanie z lekcji... i któregoś dnia... jeb ... z nudów wziąłem książkę i zacząłem się uczyć tak o .. dla zabicia czasu ;p tylko uważaj... to ma jeden wielki minus.... mianowicie ? taki że robisz głód umysłowi... czyli np lubisz pograć sobie w bf'a i grałeś tam regularnie .... i teraz jeb nie grasz 0 nul ! , twój mózg ma głodówe .... ale to też minie z czasem :] staraj się nie zbierać " pał " i tyle.. w końcu mówie ci sam z nudów weźmiesz tą książkę ;p ja np.. po szkole jem obiad robie lekcje i wypierdalam na boisko na trening ( gram w klubie ) piłka to moja pasja.. moje uzależnienie porządne ;p , ja w śniegu grałem , ale do czego zmierzam znajdź sobie zajęcie np.. właśnie gra w piłke ! :D lub coś innego , jazda na rowerze ? :D

17172903471186348024.jpg

Opublikowano

Jeśli jesteś uzalezniony od komputera najpierw idz do lekarza a potem sie ucz

Nie ma jakiejs magicznej rady ktora sprawi ze nagle sie bd uczyl.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

wyjeb kompa przez okno.
brak kompa = ograniczenie kompa = więcej czasu na wszystkie pierdoły dookoła.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...