Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitorowanie w LAN

TheAnonimowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam pewien problem, a mianowicie:

Mam podłączone 2 komputery do jednego routera, jak mogę z poziomu jednego komputera monitorować ten drugi PC? Czy jest to wogóle możliwe? Chodzi mi nie o monitorowanie wysyłanych/odbieranych danych tylko monitorowanie jego ekranu. Widziałem kiedyś taki program, jednak nie pamiętam jego nazwy. Pozwalał on właśnie widzieć pulpit innych użytkowników sieci LAN. Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Aha, to trzeba było sprecyzować pytanie :p Co do "szpiegowania" to tylko keyloggery mi do głowy przychodza, ale to całkiem inne działanie. Nie ma chyba takiego programu, abyś mógł oglądać pulpit bez wiedzy drugiej osoby. No chyba, że się mylę to niech mnie ktoś poprawi.

Najtańsze tusze do HP z wysyłką 24h

Opublikowano

tak, są takie programy i oprogramowanie które instaluje się na komputerze i można monitorować potem na nim wszystko bez wiedzy użytkownika

praktycznie są niewykrywalne i niemożliwe do usunięcia z komputera, często instaluje swój autorski soft tego typu w firmach ( pasywny i aktywny ), czasem się zdarzy na komputerach prywatnych

bez zainstalowanego oprogramowania na komputerze klienta nie można w żaden sposób nadzorować komputera tak jak chcesz przez LAN

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@Up ale na tym 2 PC może być to oprogramowanie. Jedynym problemem jest to, żeby ta osoba siedząca na 2 komputerze nie musiała akceptować prośby o to połączenie.

Opublikowano

jest coś takiego
łacz sie przez sieć lan
niestety nie bedziesz widział jego pulpitu, lecz jego wszystkie dane na pc...

Jeżeli ci pomogłem kliknij : "LUBIĘ TO". Jeżeli uważasz że temat jest rozwiązany kliknij : "Oznacz jako rozwiązany".

Opublikowano

jest coś takiego

łacz sie przez sieć lan

niestety nie bedziesz widział jego pulpitu, lecz jego wszystkie dane na pc...

Mi chodzi o widok na jego pulpit. Ale daj i ten program.

Dokładniej chodzi mi o to, abym widział to co on napisał np. na gg, skype czy w oknie przeglądarki, i to co otrzymał na gg lub skype. O to mi dokładnie chodzi. Jeśli z kimś rozmawia tekstowo, chcę ten tekst widzieć. Tak to co on wysłał jak i to co otrzymał..

Opublikowano

dla ciebie nie ma nawet takiej możliwości bez instalacji jakiegokolwiek softu na obserwowanym komputerze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

dla ciebie nie ma nawet takiej możliwości bez instalacji jakiegokolwiek softu na obserwowanym komputerze

Kurde, umiesz czytać czy nie? MOGĘ zaistalować oprogramowanie na obserwowanym komputerze. Ale NIE CHCĘ aby gdzieś wyświetlało się, że ten program jest czy coś.

To nie jest legalne.

A Ty nie pisz jak nie wiesz, to jakim cudem jest to stosowane w firmach, szkołach itp jak to nielegalne?! Pomyśl, potem pisz.

Opublikowano

nielegalne jak bez wiedzy pracownika z reguły każdy wie na czym i z czym na kompie pracuje bo tego wymagają przepisy

legalne bo jest na sprzęcie którego właścicielem się jest firma

nielegalnie jak zainstalujesz na nie swoim komputerze, legalnie jak należy do ciebie, znając życie to i tak za kompy płacili rodzice

chcesz programy, głownie darmowe i łatwo dostepne to poszukaj na google pod hasłem : monitoring komputera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

nielegalne jak bez wiedzy pracownika z reguły każdy wie na czym i z czym na kompie pracuje bo tego wymagają przepisy

legalne bo jest na sprzęcie którego właścicielem się jest firma

nielegalnie jak zainstalujesz na nie swoim komputerze, legalnie jak należy do ciebie, znając życie to i tak za kompy płacili rodzice

chcesz programy, głownie darmowe i łatwo dostepne to poszukaj na google pod hasłem : monitoring komputera

Rozumiem, że np. w szkole nauczyciel musi poinformować uczniów o tym, że widzi wszystko co robią?

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

dlaczego musi ? to jego obowiązek nadzorować, zresztą nie jesteś prawnym właścicielem komputera w szkole. ty już wiesz o tym że posiadasz taki program, nie jest on żadną tajemnicą a informacje o nim masz dostępne bez problemu dla każdego ucznia. programy tego typu są na wyposażeniu szkoły czyli należą do niej, nie podoba ci sie że szkoła posiada takie oprogramowanie zmień szkołę gdzie nie mają

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...