Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Elf trudny skrypt na alarm

Mateek7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, jest można jakaś obeznana osoba w elf bocie, która pomoże mi zrobić alarm, jak wyskoczy mi takie coś:

rutsle.png

to na ekranie się powtarza pare razy, a ta wiadomosc na default tylko raz.

proszę bardzo niech mi ktoś pomożę :))))

tibia 8.54

Opublikowano

najlepiej ustaw alarm w cave moze to duzo nie da ale zawsze cos (trzeba byc uwaznym;])

wgl to zmien nazwe tematu to skrypt jest dosc latwy :P

trzymaj...

auto 200 | listas 'alarm' | if [$player.onscreen == 1] {playsound playeronscreen.wav | wait 1000} 

Opublikowano

Co ma mu piknac jak dales mu skrypt, ze gdy gracz na ekranie to alarm? Przeciez to nie chodzi o gracza na ekranie tylko o napis na default.

Mozesz sprobowac cos takiego:

auto 100 dontlist | foreach 'newmessages' $v if [$v.content ? 'Musisz odpisac'] {playsound xxx.wav | flash}

Oczywiscie musisz zmienic xxx na nazwe pliku z alarmem (ja mam akurat taki). Mam nadzieje, ze zadziala.

Opublikowano

Najpierw zapoznaj sie z dzialaniem bota potem "pomagaj" innym. Jest guziczek ba! nawet jest ich tam wiele co nie zmienia faktu, ze bot tej wiadomosci nie uzna jako wiadomosci na default etc. Idac dalej skoro dales mu "sposob" na alarm to po jaka cholere dajesz mu kompletnie, w jego przypadku, niepotrzebny skrypt?

Zgaduje rowniez, ze posiada bota crackowanego co za tym idzie, alarmy wbudowane w CaveBota moga odmawiac wspolpracy.

P.S. Jesli nie mozesz wytrzymac i bedziesz musial/a udowodnic mi, ze to jednak ja jestem skonczonym idiota zapraszam na PW, nie ma co zasmiecac tematu niepotrzebnymi informacjami.

Opublikowano

dzieki za pomoc, ale skrypt nie dziala i chyba sie nie da zrobic na to alarmu bo to jest taka inna wiadomosc jak sami widzicie - ale moze jednak komus sie uda :D

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...