Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ashe to najslabsza adc? kontruje ona kogos?

linek100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dla mnie Ashe to bezużyteczny champ ;)

"Za te wszystkie wybryki teraz najmocniej żałuje

powiem tylko przepraszam , bo tylko tyle umiem"

Opublikowano

Jak ogólnie można picknąc kontre na bocie? Nie, nie kontruje nikogo

twoje wypowiedzi coraz bardziej mnie zaskakuja sa... naprawde błyskotliwe ,nieźle przemyślane

co do topu wedlug mnie ashka jest calkiem niezla przy jakims squshy supportcie w enemy latwo wylapac fb a na linie da rade sie trzymac zreszta masz duzo latwiej ze zbieraniem kasy K.W zawsze masz o wiele wczesniej oczywiscie jesli maxujesz E

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Są lepsze postacie na adc niż Ashe. Na linii Ashe nie radzi sobie najlepiej.

Ogólnie teraz, najlepszymi setupami na bota są:

mf + nunu

cait + nunu/lulu

graves + taric/leona

Opublikowano

3UP

Nie ma czegoś takiego w lolu jak "najlepszy/najlepsze"

Można jedynie napisać, że ktoś lub coś jest najlepsze przeciwko komuś/czemuś.

Przykładowo vayne najwięcej robi w late i teoretycznie możemy powiedzieć, że to jest najlepszy late carry.

Ale nie możemy powiedzieć, że jest to najlepszy adc.

Opublikowano

Jak dla mnie Ashe to bezużyteczny champ ;)

no chyba nie grales nigdy asha . jak zawsze na rankedzie biore ashe to leci flame ze to nie adc to jest jeden z lepszych adc ma przewage z goldem dziaki E ulti swietne perm slow czego wiecej chciec

QQmor3_eune_92_4_logo.png

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

no chyba nie grales nigdy asha . jak zawsze na rankedzie biore ashe to leci flame ze to nie adc to jest jeden z lepszych adc ma przewage z goldem dziaki E ulti swietne perm slow czego wiecej chciec

Chyba dmg, bo na początku startuje tak jak Lissandra...

Bxop3D.png

Sygnaturę wykonał SSW Attle ( czyli ja ) :)

Opublikowano

Ashe faktycznie delikatnie ssie na lini ,ale później w tf-ach .. Ahh cud miód <3 (zagrajcie a zobaczycie ^_^ ) ... moim zdaniem adc jak adc a rzadko jest pickowana przez topke przez to ze nie ma escape (jedynie ult po 6lv)

.jpg

Opublikowano

Są lepsze postacie na adc niż Ashe. Na linii Ashe nie radzi sobie najlepiej.

Ogólnie teraz, najlepszymi setupami na bota są:

mf + nunu

cait + nunu/lulu

graves + taric/leona

mf to gunwo nie do tej mety.. a nunu to nie support chyba, że w brązie

Opublikowano

W lolu nie można określić czy postać jest dobra, czy słaba. Zależy od umijętności...
Według mnie Ashe to jedna z lepszych postaci na bota, jak na adc ma spory CC, nie jest to jednak postać moblina.

Jednkaże, trzeba pamiętać, że nie jest się samemu na lini, według mnie do ashe najlepszy będzie tresh, dzięki jego latarni nasza szaszka będzie bardziej mobilna..

Ashe + Leona, nie jest nam potrzebna ucieczka, najcześćiej walka kończy się zwycięstwem dzięki milionowi CC'kow.

Jak napisałem wyżej, liczą sie umiejętnosci, ashe nie jest grywalna ponieważ nie jest to postać z tej mety, osobiśćie lubie sobie pograć asha na adc, jeśli mam ogariętego supporta.

Opublikowano

W solo Q nie polecam, brak mechanism escape . W team rankingowych sprawdza się bardzo dobrze z tym engagem, można powiedziec ze carruje gry. Na LCS-ach Genja często gra ashe.

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...