Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]NosTale PL lagi

superczopekXD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie.Tak więc mam problem.Jak gram w NosTale np na ch1 albo na innym kanale to mam straszne lagi że ciągle jak chce coś napisać czy coś zrobić to mi się screeny automatycznie robią i przenoszą się do folderu tam gdzie są te screeny.Nie wiem co zrobić z tymi lagami.Komputer i tak mam stary ale nowe części.Nie wiem może to od karty graficznej albo ilości rzeczy na dysku.Więc proszę o pomoc i mi pomóżcie albo powiedzcie dlaczego je mogę mieć.Czasami wogulę mam lagi a czasem ich nie mam więc to rzecz dziwna.

@edit Co do systemu mam Windows 7 Ultimate.

Opublikowano

Może ci się screeny co chwile robią, że masz takie lagi?

Zmniejsz FPS w opcjach, wyczyść chat, graj tam gdzie mało ludu, pousuwaj niepotrzebne rzeczy w folderze NosTale.

Podaj też parametry komputera.

sygnaturk_xsnqsxw.jpg

Starasz się starasz i tak nic z tego nie wyjdzie

Opublikowano

Ok,Nie potrzebne rzeczy w folderze NosTale to te screeny to mogę usunąć?A parametry mojego komputera gdzie znajdę.Bodajże chyba Panel Sterowania i Właściwości ale nie pamiętam.A FPS to może nwm..dać na środek?Bo mam na full bo myślałem że jak mam na full to będę miał więcej FPS.A FPSy na ile ustawić?To możesz mi napisać tu albo na PW jakie ustawienia mam zrobić i dokładnie, jak wolisz.

Opublikowano

Tak, screeny możesz usunąć.

Co do FPS nie rób na full bo to może być przyczyną lagów, ja mam na 3 kropce od prawej strony (high) na moim słabym komputerze.

sygnaturk_xsnqsxw.jpg

Opublikowano

jak masz lagi to możesz wyczyścić kompa przez ccleaner

możesz również spróbować testu kompa aby sprawdzić czy gra powinna chodzić bez zarzutu na twoim kompie

Kliknij ,, Lubię to '' a postaram się odwdzięczyć ;D

dlayarkera.png

by

+

Bonus ;D

Ex Moderator NosTale x2 I Gold Member

Opublikowano

A przez CCleaner możesz mi Vertmar powiedzieć jak to mam zrobić tzn. wyczyścić komputer dzięki niemu z tych śmieci :D ? Za pomoc mogę się odwdzięczyć Like :)

Patrzyłem też gdzieś że chyba msconfig w Uruchom mam wpisać ale nie wiem czy na Windows 7 moim zadziała i mam wyłączyć nim programy które włączają się po odpaleniu kompa.A jeszcze coś.Przed zagraniem w NosTale zawsze wyłączam programy które z neta korzystają albo zabierają dużo pamięci podręcznej(oczywiście oprócz antywirusa i NosTale)

@edit Co do testu kompa to jak mogę też to sprawdzić?

Opublikowano

najprostszym testem może być nawet w panelu sterowania wydajność . inne profesionalniejsze znajdziesz na necie

co do ccleanera to pobierasz program, wybierasz obszar i klikasz czyśc

Kliknij ,, Lubię to '' a postaram się odwdzięczyć ;D

dlayarkera.png

by

+

Bonus ;D

Ex Moderator NosTale x2 I Gold Member

Opublikowano

Może jednak masz słaby internet jeżeli np. atakujesz i atakujesz wolniej, ja w takim przypadku widziałem gościa 1lvl który ledwo co zabił złośnika.

sygnaturk_xsnqsxw.jpg

Opublikowano

Ludzie ale on napisał:

Jak gram w NosTale np na ch1 albo na innym kanale to mam straszne lagi
że ciągle jak chce coś napisać czy coś zrobić to mi się screeny
automatycznie robią i przenoszą się do folderu tam gdzie są te screeny.

Nic dziwnego, że Ci laguje. Może masz jakiegoś wirusa czy coś z klawiaturą.

"Jeśli pięćdziesiąt milionów ludzi mówi głupstwa, nie przestają one być głupstwami." ~ Bertrand Russell

Opublikowano

Ludzie ale on napisał:

Jak gram w NosTale np na ch1 albo na innym kanale to mam straszne lagi
że ciągle jak chce coś napisać czy coś zrobić to mi się screeny
automatycznie robią i przenoszą się do folderu tam gdzie są te screeny.

Nic dziwnego, że Ci laguje. Może masz jakiegoś wirusa czy coś z klawiaturą.

Dojebałeś.

@topic

Internet za słaby lub parametry ledwo trzymają.

Jest szansa, że błąd klienta(ale to jest znikome 1% .-.). Próbowałeś reinstall lub obniżenie ustawień do najniższych?

QtiV6xY.gif

Opublikowano

1.Zmniejsz sobie parametry do najmniejszych

2.Przeczyść kompa

3.Podaj jakiego masz neta

4.Pousuwaj te screeny co zapisują ci się w folderze..

5.Zobacz czy nie masz nic z klawiatura

6.Odinstaluj i zainstaluj Nostale ;)

7.Napisz do supportu ( nie polecam gówno zrobią ) chociaż może ci pomogą

Dasz Diamenta ;P

Opublikowano

Wyłącz programy które obniżają łącze typu gg,aqq.

Kliknij start,uruchom wpisz msconfig.exe lub bez "exe".

Wejdź w uruchamianie i kliknij wyłącz wszystkie.

Net ma ile na sekunde ?

Segz

16ob.png

Opublikowano

Programy to już odrazu wyłączam jak odpalam komputer i mi się Windows pokazuje.Co do neta to mam dobry net chyba 2 czy 3 mb/s już nie pamiętam więc dobrze jest.Co do neta to może mi ktoś też powiedzieć gdzie to sprawdzić?Co do klawiatury to nic nie mam z klawiaturą.Wirusa napewno nie mam.Screeny dalej usuwam,jakieś niepotrzebne gry, programy których nie używam.Tyle.

Opublikowano

Ok.

Jak ktoś wyżej wspomniał wyczyść kompa Ccleanerem,program usunie zbędne śmieci z kompa.

Lub odkurzacz,lepszy od ccleanera.

http://www.dobreprogramy.pl/Odkurzacz,Program,Windows,12322.html

(skana nie trzeba bo z zaufanej strony)

Advenced System Care,program który skanuje rejestr,dyski, malawre itp.Znacznie przyśpieszy nam sprzęt.Ponadto program ma opcję Turbo. Polska wersja językowa,więc połapiesz się co i jak.Radzę odhaczyć opcję naprawy rejestru.

No i game booster,program usprawnia działanie gry.

Jeszcze jest taki sposób,odkręć boczne pokrywy komputera.Środek wyczyśc delikatnie odkurzaczem lub sprężonym powietrzem.Zabieg wykonuj raz na 2/3 miesiące.

Pomoże jeszcze defragmentacja, znacznie polepszy sprawność systemu,a tym samym zmniejszy lagi.Zrobimy to za pomocą programu Auslogics Disk Defrag.Aby usprawnić pracę gry pousuwaj też efekty systemu.Przed rozpoczęciem gry wyłącz przeglądarkę,skype,gg.Takim oto sposobem Nostale nie będzie tak lagowało! Skanowania programami wyżej należy robić co miesiąc.

Segz

16ob.png

Opublikowano

Po wyczyszczeniu pc dalej masz tak, ze kazda czynnosc wykonana na klawiaturze wyzwala robienie screenow? Czy to zjawisko wystepuje tylko w nostale czy np piszac cos w notatniku takze robi screeny?

Opublikowano

Po wyczyszczeniu pc dalej masz tak, ze kazda czynnosc wykonana na klawiaturze wyzwala robienie screenow? Czy to zjawisko wystepuje tylko w nostale czy np piszac cos w notatniku takze robi screeny?

Tylko w NosTale

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...