Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Rozstrzygnięte][Dział] Mass Effect

Battlelet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , chciałbym stworzyć sugestię dotyczącą całego uniwersum gry Mass Effect.

Mimo tego że gra posiada bardzo dobre MultiPlayer, sugestia odnosi się do gier "Single Player".

Na wstępie chciałem powiedzieć iż "brak ruchu" byłby tutaj złym argumentem na "nie". Dlaczego? Za tydzień zostaniemy uraczeni nowym DLC do single playera i DLC do multiplayera , w dodatku w 2014 jest już zapowiedziany Mass Effect 4.

Jakby jeszcze było mało nadal są spekulacje na temat zakończenia ME3, zainteresowanie tą grą jest bardzo duże.

Czym jest Mass Effect?

Mass Effect – stworzona przez kanadyjskie studio BioWare seria bestsellerowych, wielokrotnie nagradzanych fantastycznychgier fabularnych, wydana na platformy Windows, Xbox360 i PlayStation 3. Mass Effect łączy ze sobą elementy science-fiction , gier akcji, fabularnych i third-action shooterów. Początkowo została zaplanowana jako trylogia, jednak dyrektor generalny BioWare'u, David Silverman zapewnił, że po wydaniu trzeciej części studio zamierza kontynuować serię.

Akcja serii osadzona jest w przyszłości, w której ludzie dzięki odkryciu technologii protean rozprzestrzenili się po Drodze Mlecznej i poznali inne inteligentne rasy. Bohaterem trylogii jest Komandor Shepard, który (lub która, ponieważ gra daje możliwość kierowania postacią męską bądź żeńską) zostaje pierwszym w historii ludzkim Widmem – elitarnym agentem Rady Cytadeli będącej galaktycznym rządem. Podczas wykonywania misji towarzyszy mu dwuosobowa drużyna postaci niezależnych kierowanych przez SI. Członków drużyny można rekrutować z różnych miejsc odwiedzonych przez głównego bohatera, w wyniku czego dołączają oni do załogi jego statku SSV Normandia. Głównym celem gracza jest uratowanie galaktyki przed mechaniczną rasą Żniwiarzy i ich popleczników, którzy chcą zniszczyć wszystkie wysoko rozwinięte cywilizacje.

Seria osiągnęła duży sukces komercyjny i otrzymała bardzo dobre oceny recenzentów. Gry są chwalone za fabułę, postaci i romanse między nimi, wybory fabularne i głębię galaktyki.

Gameplay Single Player :

Gameplay MultiPlayer:

Co o tym myślicie?

Przy okazji jeżeli działby powstał chętnie zgłosiłbym się na KidModa/Moda owego działu , jestem wielkim fanem tego uniwersum i znam je jak własną kieszeń.

Jeżeli chcecie więcej informacji, lub uzupełnienia czegoś, piszcie śmiało.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Dział już był, jestem jego byłym moderatorem :)

Niestety aktywność w nim spadała stopniowo ażw końcu dział został usunięty. Tutaj na forum ME nie ma wzięcia :(

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Był? mimo tego co możecie zobaczyć w moim profilu (date stworzenia konta i posty) to jestem tutaj kilka dobrych lat , nie zauważyłem działu ME ^^.

Cóż , może warto spróbować znowu? :) może powstanie jakaś nagonka na ME :P. Dajmy się wypowiedzieć innym.

Był, z początku w "MMORPG", potem został przeniesiony do działu Singleplayer.

Gdyby dział został reaktywowany to z chęcią bym go rozwijał a może objął nad nim opiekę :) Myślę, że Zavetti ma w tej kwestii sporo do powiedzenia :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Ile razy można wałkować ten sam temat?

Był dział, który się nie sprawdził więc nie.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Można wiedzieć kiedy był ten dział? bo jeżeli 3-4 lata temu (za czasów ME1 ) to nie ma sie co dziwić :D

spokojnie ,dział pamietał me3

­

Opublikowano

Można wiedzieć kiedy był ten dział? bo jeżeli 3-4 lata temu (za czasów ME1 ) to nie ma sie co dziwić :D

Bodajże w 2012.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Był i się nie sprawdził, nie.

Naprawdę rzadko USUWAMY cały dział, ME był na tyle słaby, że nie mógł nawet trafić do innych jako subforum.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...