Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Uruchamianie KBot'a wraz ze startem systemu

vann94pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Dzisiaj chciałem Wam przedstawić jak zrobić, żeby Wasz KBot lub IBot włączył się wraz ze startem komputera.

1. Musicie upewnić się, że w Waszym systemie jest włączona Hibernacja. ( Jeśli nie, to wchodzicie C:/Windows/system32 i tam odnajdujecie cmd.exe, włączacie go jako Administrator, wyjaśniłem jak się to robi tutaj: http://www.mpcforum.pl/topic/855402-pytanie-merkavakerkava/ )

2. Gdy już macie włączone cmd.exe ( pot. Wiersz Polecenia ) to wpisujecie w nim: "powercfg -h on"

3. Po tym poleceniu powinna Wam działać Hibernacja, jeśli opcja jest obsługiwana przez płytę główną, jeśli nie, to już nie mogę na to zaradzić :P

4. Uruchamiacie ponownie komputer i wchodzicie do BIOS-u ( wskazówka: http://www.fotoload.pl/123aa43/737f59f0a3792d1d3b3cfd3f7ab92be313439.jpg )

5. Szukacie w Biosie takiej opcji: "Wake Up Event By" - opcja pozwoli Wam na włączenie komputera danego dnia, o danej godzinie, minucie, etc.

6. Wobec tego wybieracie "Resume by RTC Alarm" ( http://motherboards-reviews.com/motherboards/MSI/G31TM-P35/images/MSI_G31TM-P35_BIOS_Wake_Up_Event_setup.jpg )

7. Tam wybieranie dzień miesiąca, miesiąc i godzinę.

8. Zapisujecie ustawienia BIOSU i uruchamiacie ponownie komputer.

9. Włączacie KBot-a tak, żeby Wam latał.

10. W tym momencie dajecie Hibernację i komputer się włączy zgodnie z harmonogramem, który ustawiliście.

11. U mnie ten sposób działa, bot się łączy :)

12. W razie wątpliwości, proszę postować.

Pozdrawiam!

Opublikowano

@up to daj mu lajka..
@top chętnie bym przetestował bo ciekawie to wygląda, ale nie zanosi się żebym się bawił w DO w najbliższym czasie ;)

7yo9.png

Opublikowano

Wraz ze startem systemu ale po hibernacji.... Więc bez mega relewacji

No, ale zawsze to coś. Normalnie to by musiał być już jakiś skrypt, który klika na zapamiętane, login i później Start po włączeniu :P
Opublikowano

Wystarczy napisać proste macro w chociażby Macro Toolworks, które by odpalało bota po uruchomieniu systemu. Nic trudnego. Mac minuta roboty + testy z wyłączaniem kompa.

Opublikowano

Wystarczy napisać proste macro w chociażby Macro Toolworks, które by odpalało bota po uruchomieniu systemu. Nic trudnego. Mac minuta roboty + testy z wyłączaniem kompa.

Ja nigdy w tym środowisku nie siedziałem. Napisz jak znajdziesz czas :)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Pobierasz Macro Toolworks i jak znasz angielski to sobie poradzisz z nagrywaniem nowego macra. Jak angielskiego nie znasz to przykro mi ale nie mam czasu na tłumaczenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...