Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] nowa płyta główna

gustek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich chciałem się was zapytać bo na pewno ktoś się zna na tym . Chodzi mi o wymianę płyty głównej mój obecny sprzęt :

:AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 5200+ 2.71 Ghz .

3.43 GB RAM , karta graficzna NIVIDA GeForce FX5500

Zasilacz - MODE COM FEEL- 350 W

płyta jaką chcę nabyć to : http://allegro.pl/plyta-glowna-msik9n6pgm2-v-gf6100-s-am2-pcie-sata-i2971574254.html

i chodzi mi o to czy podejdą stare części np czy procesor wejdzie itp. Będę jeszcze wymieniał kartę graficzną , części chcę wymienić gdyż słabo mi chodzą gry np: league of legends mam tam jakieś 11 fps i spada czasami do 3 fps czyli zdjęcia a nie gra xD . Dzięki z góry za odpowiedź czy mój stary sprzęt będzie pasował do tej płyty do której podałem wyżej link .

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie opłaca się inwestować w tego grata, ewentualnie trochę mocniejsza GPU, ale też szkoda kasy. Zbieraj na coś nowego

Opublikowano

Nie opłaca się inwestować w tego grata, ewentualnie trochę mocniejsza GPU, ale też szkoda kasy. Zbieraj na coś nowego

potrzebna mi płyta główna z pci express bo w starej płycie nie mam tego wejscia , dokupił bym karte graficzną pod pci express i by było tylko musze wiedzieć czy częsci podejdą . Wystarczy mi żeby gra w miarę dobrze chodziła . A jak pisałeś , żebym cos lepszego kupił to wyślij jakieś propozycję , które pasują do mojego procesora itp .

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ale po co chcesz w tego grata pakować cokolwiek lepszego, to już stary sprzęt i trzeba by wymienić wszystko w ostateczności napęd zostawić.

Coś lepszego tj. nowy zestaw

Opublikowano

Gówno ci to da, że wymienisz płytę, bo procesor i ten zasilacz lepszej grafiki nie uciągnie, a gry to nie tylko grafika.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

powiem wam tyle ,że komp był na gwarancji 2 lata po 2 latach dziwnym trafem zepsuł się , oddałem go do serwisu po czym okazało się ,że zepsuła się płyta główna i karta graficzna , poza tymi dwoma częściami nic nie wymieniano . Na starych częściach komp chodził bardzo dobrze nic się nie zacinało każda gra śmigała na full detalach , a teraz jak wymienili mi na te części to nawet sobie na żadną grę nie mogę pozwolić gdyż brakuje mi FPS . Ten model płyty głównej którą podałem : http://allegro.pl/plyta-glowna-msik9n6pgm2-v-gf6100-s-am2-pcie-sata-i2971574254.html to prawdopodobnie poprzednia płyta główna która była od nowości . Lecz nie jestem tego pewien, komputer wystarczy mi taki na którym pójdzie gra league of legends . Dzięki za jakieś propozycję i odpowiedzi .

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Tak więc, zmień płyte, ale coś na sockecie 1155, do tego zmień kartę i zasilacz. Zapłacisz pewnie jakieś 700 - 800 zł, ale będziesz miec full zestaw :D

Najtańsze tusze do HP z wysyłką 24h

Opublikowano

Nie potrzebuję dobrego sprzętu wystarczy mi taki ,aby fps w league of legends doszły do 30 :D

w mojej płycie głównej nie ma wejścia Pci-express ,a w tej co chcę kupić jest . Do tego wymienił bym kartę graficzną na Geforce 9500 . Czy na takim sprzęcie pogram w league of legends ? Procek wejdzie do tej płyty ?

kartę do płyty bym dokupił o taką : http://allegro.pl/nowa-potezna-geforce-9500gs-512mb-pci-e-dvi-hdmi-i3022406514.html

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...