Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rada

Stelmach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż, że zaczęły się ferie, powróciłem z nudów do metina w poniedziałek. Gram na solarze Surą BM. Jak narazie mam 34 lvl i myśle, że przez ten wolny czas wbije przynajmniej 42. Jednak po feriach nie będę miał już dużo czasu na gre (za niedługo matura :D) i chciałbym skupić się na zarabianiu na eq i rozwój postaci. Chciałym oddawać zęby, księgi klątw i czytać codziennie KU. Chciałbym zrobić sobie dropa, tylko nie wiem co było by najbardziej opłacalne. Medal na Solarze kosztuje w granicach stu k, także nie wiem czy będzie to opłacalne. Myślałem nad kawałkami klejnotu jednak nigdy ich nie dropiłem i nie wiem jaki był by drop. Zastanawiam się również nad imha jednak opinie są podzielone na ten temat co do zarobków. Oczywiście kupiłbym rękawice złodzieja. Myślę, że na drop mógłbym poświęcić dwie godzinki dziennie. Także proszę o rade w tej sprawie bo nie wiem co robić :D Z góry dzięki.

18706.png

16911.png

Opublikowano

Jeszcze nie masz jakichś ciekawych skilli, dlatego proponuję zmienić profesję na Surę WP, wbić 35 lvl, zrobić bojowca i polecieć na Metiny Zazdrości w M2 lub Metiny na 40 lvl na pustyni (jednak tam będziesz miał większy problem). Potem gdy już coś zarobisz to możesz zostawić WP'ka na dłuższy czas expa/dropu, a następnie skupić się na PVP BM'em. ;-)

Opublikowano

Na początku polecam ci robić mentala wbić 10/13 lvl eq+6/7 i do imha z rekawicą jak nie polecą fms i rib może eq z hp

Jak ci sie znudzi drop w imha to zrób tak jak kolega @2UP

*Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Na pewno nie imha dropiłem tam sam na 9 lv leciały te bronie ale na 2 h dropienia miałem może 1 fms , 2 antyki , 2 jesiony , troszkę żółci i kilka pięciokątnych . Na Twoim miejscu zrobiłbym WP i do m2 na metki :)

1361024187-U70874.png

Opublikowano

Co wy pie***licie! Skille można zmieniać do 30 lvl... proponuje zrobić nową postać wbić jej 35 lvl i pójść na Metiny w M2. Najlepszą postacią do dropu moim zdaniem jest Sura Wp.

Opublikowano

prosze Cie, nawet nie mysl o imha, metki m1 m2 bo nic nie zarobisz. Sam mam postawionego bota 24/h na m1 metki. w m2 i imha tez sa tacy ludzie, takze napewno nic nie zarobisz. Proponuje wbic wiekszy lvl np 45 i wtedy cos myslec, bo na solarze teraz nic nie ogarniesz w m1,m2, imha. Jezeli nie wierzysz, luknij czy w m1 pod wieczor jest jakis metin, obojetnie na jakim ch.

szefmarcin.png

Opublikowano

jak niemasz czasu na gre to odpal se priwa jakiegos bo ebzsens jak np bedziesz 2 tygodnie eq robil zeby 1 dzien sie pobawic i skonczyc a na privie zrobisdz eq w 2 3 dni i reszta ferii ogien

Opublikowano

Tutaj masz temat odnośnie pytania o zarobek :

http://www.mpcforum.pl/topic/659563-nie-wiesz-jak-zarabiac-zapytaj-tutaj/

A ja bym Ci proponował ustawić się na FishBota lub właśnie drop z Imha.

Wydropisz co nieco i sprzedasz w hurcie a co za tym idzie wiele zarobisz.

Surą BM będzie Ci się ciężko grało później i jeżeli chcesz tą postacią bawić się w PvP proponuję zrobić Ci drugiego WP'ka do wyexpienia i zarobienia na nim na EQ na BM'a a później podexpisz BM'a WP'kiem.

Opublikowano

Możesz zrobić dropa do m3/metiny bitwy 10lvl,jeśli chcesz korzystać z nielegalnego oprogramowania skombinuj 500k-1kk zrób tygrysią+6/hełm 1lvl+6/bojowa+6/pajęczą+6 ściągnij kamer moda

http://metin2mod.tk/metin2pl.html
ustaw postać do 15 za mostkiem w m1 od 15 do 30 polanka i masz postać do fishbot'a.Drop medale/jak-to/bronie 30 lvl albo z bojowcem 35lvl m2.

Daj "Lubie To!"

Opublikowano

Zrób jakiegoś wp 35lvl z bojem i na metki 35/40/45 lataj.Z metkami 45 może być problem ale jak jakieś lepsze eq załatwisz + bufek 2xskile na m i jakoś pójdzie.A na metkach 45 jest naprawde dobry zarobek ogony+/KD od czasu do czasu no i kd+4 częściej lecą niż np. z 35

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...