Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor intel Core i3-550

kamil19.1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie. Chciałem się zapytać za ile mogłbym sprzedać mojego już wysłużonego procka i3 550. Nie był kręcony, był dobrze chłodzony, dodaję wentylator box-owy i z gwarancja do 2014r. Aha i admini nie traktujcie tego jako ogloszenia ''sprzedam'', proszę tylko o wycenę

Opublikowano

do 250zł

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Czyli koles z allegro dawał jednak dobra cene chyba. Sprzedaje on procka za 420 zł, jest to i5-750 i chce wziąść mojego w rozliczeniu za 200zł. Potargować się z nim czy zostawic taką cenę. I jeszcze jedno pytanko mianowicie czy ten cpu jest dobry do gier i nie bedzie ew. bottleneck dla 2x hd7770 w crossfire.

Opublikowano

Jeśli masz na myśli i3 550 to będzie wąskie gardło dla CF 7770. Jeżeli chodzi o i5 750 to po o/c do 4.0GHz ta i5 nie ma problemu z ogarnięciem SLI 670, więc nie będzie bottlenecku.

Opublikowano

Ok. dzieki wszystkim za radę. Tylko mam ostatnie troche dziwaczne pytanie mianowicie co da mi zauwazalnie wiekszy wzrost wydajnosci w grach, jak kupie nowego procka i bede mial na razie 1x hd7770 czy gdy do mojego starego procka dokupie jeszcze jedna hd 7770? Jest to bardzo ważne dla mnie. W co lepiej inwestowac dla gier cpu czy gpu

Specyfkacja pc (jakby co):

plyta glowna: gigabyte h55m-ud2h

cpu: intel core i3 550

gpu: asus hd 7770 ( na razie tylko jedna karta)

zasilacz: ocz zsseries 650W

ram kingstony 2x4gb

win 7 64-bit

Opublikowano

Na początek idzie kupno coolera i kręcenie i3 na 4.2+GHz. Potem możesz zabrać się za o/c HD7770.

i3 550 po o/c na 4.2+GHz jest wydajniejszy niż i3 2100.

Opublikowano

Dobra proca podkrecilem do 4,2 GHz i podnioslem napiecie na 1,3 ze standardowego 1,25, ramy wykrecone z 1333MHz na 1400MHz a moja karta graficzna jest juz od dawna podkrecona (mam ta edycje http://upload.hardver-teszt.hu/imgs/news/2012/2244/asus-hd-7770-dc-top-hd-7750-4-b.jpg) z: gpu clock 1000MHz i memory clock 4500MHz na 1125MHz i 5000MHz.. Coolera mam dobrego to arctic freezer 13 pro. Temperatura GPU po podkreceniu przy graniu w bf3 wynosi ok.62 C a CPU ok. 55 C. Wiec jak mi radzicie panowie co kupowac dla gier, nowy procesor i zbierac na druga karte graficzna do crossfire czy druga karte graficzna do cf i zbierac na proca. Zalezy mi na wydajnosci w grach ktore z tych dwoch dzialan zapewni wiekszy przyrost fps i wydajnosci w grach. Aha i tak wiem ze przy drugiej karcie bedzie bottleneck przez i3-550

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...