Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor 700 zł

TetsuoGaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Samsungi maja matryce tn, ktora jest tylko szybka a ogolnie gowniana

O czym ty człowieku mówisz ? Każdy LCD, LED który nie jest IPS ma panel TN, bo niby jaki ma mieć

Moim zdaniem IPS to gruba przesada, nawet LED jest Ci zbędny, z tego co pamiętam co robem pisał LCD ma lepsze kolory, tylko przekłamuje je pod kątami

Opublikowano

Dobrze mówicie tutaj o matrycach ale akurat na monitorach się nie znam w tej chwili wgl. więc proszę o danie linka do czegoś fajnego i opinie specjalisty np.TrueFaith ( nie ciesz się ;3 )

Tak jak mówiłem - do gier bez żadnych zbędnych bajerów :P

Opublikowano

To jak chcesz monitor bez zbednych bajerow bierz tego Acera G245HQ.

Testowałem go kilka dni i jako gamingowy monitor sprawował sie idealnie.

W skrocie specyfikacja: 23,6 cala, 1920x1080 pixeli, 16:9, full hd, czas reakcji 2ms (ghosta nie zauważysz w grach), lampy ccfl czyli stary dobry lcd, jasnosc 300 cd/m2, kontrast dynamiczny 80000:1, 16,7mln kolorow wyswietlanych, oraz po 1 wejsciu dvi i hdmi (chyba). Jest lekko wychylony do tylu co jak dla mnie bylo bardzo wygodne, ma rownomiernie rozlozone lampy wiec nie ma jednych punktow ciemniejszych od drugich, latwa obsluga, obraz nie pozostawia w np. w grach efektu ghost po ruchu, ma dobra palete kolorow i sa one dobrze odwzorowane. Cóż chcieć więcej i z tą ceną ~ 550zł ( http://allegro.pl/listing.php/search?category=4317&string=acer+245) zostana zaskurniaki na np. rozbudowe swojej budy.

Przekonujące?

O czym ty człowieku mówisz ? Każdy LCD, LED który nie jest IPS ma panel TN, bo niby jaki ma mieć

Moim zdaniem IPS to gruba przesada, nawet LED jest Ci zbędny, z tego co pamiętam co robem pisał LCD ma lepsze kolory, tylko przekłamuje je pod kątami

Z pierwszym sie zgodzę bo to fakt przeciez. Matrycy ips sa dla grafikow komputerowych i edytorow zdjec, panoram z photoshopem by jak najlepiej byly odwzorowywne kolory co graczowi nie jest tak potrzebne bo poprostu nie wykorzysta ni w polowie potencjalu takiego monitorka. LED a LCD rozni sie tym ze led ma lepszy obraz pod katami, wieksza energooszczednosc od lcd ale pierwsze slysze zeby lcd mial lepsze kolorki od led

Opublikowano

No w cenie 550 zł , ale ja jednak mam te 700 zł więc jednak lepiej wydać cały budżet bo komputer w listopadzie był kupowany więc jeszcze nie zamierzam go rozbudowywać :D Czekam na inne propozycje :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...