Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komp + jak przekonać starych.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Usiądź z nimi pogadaj, jak masz z nimi dobry kontakt to na pewno się dogadacie, powiedz, że ci zależy, potrzebujesz nie wiem, choćby do kręcenia filmów.

U mnie argumentem była szkoła. A tak poza szkołą to powiedziałem, że chcę komputer aby pograć w nowsze gierki, mieć możliwość pokazania jak ja gram (viedo) i że ten komputer jest już stary i większość programów na nim nie działa... i w sumie to wystarczyło ;P

Opublikowano

Ja w gimnazjum po lesie drzewa rabałem, ta dzisiejsza młodziez nawet za15zł chodnika nie odsniezy..

Jak przekonac? Narzekaj na komputer, codziennie kilka dziesiat razy i to głosno..

Opublikowano

Żeby ich przekonać pierw nabierz do nich szacunku, pozdro

Skąd wiesz że nie ma? "Pozdro".

Nie ma poniewaz widzima to w nazwie tematu :) Przekonac starych? Gdyby byl szacunek to by nawet na forum napisal 'przekonac rodzicow' <_<

Jak odrabiasz lekcje to udawaj taki lekki wkurw ze ci strony nie wczytuje czy nawet zadania ktore jest ci potrzebne :D

61093c6efb.png

Opublikowano

sposób Nr1
Jeżeli jestes w 3 gim to masz na końcu egzaminy powiedz ze potrzebujesz dobry lub nowy komp byś mogł sie uczyć na nim.

Sposób Nr2
Mało przekonujący i wymagający czasu ale skuteczny
ciężko tyraj banie mów o tym co dzień ze ten co masz to lipa ze byś chciał nowy itp

Sposób Nr 3
po zakończeniu 3Gim idzie sie do zawodówki czyli można wybrać coś takiego ze sie idzie na praktyki nawet do prawdziwej pracy jako praktykant (ja tak mam )
dzieki temu możesz zarabiać miesiecznie nawet 200 zł czyli wystarczy by wybrać kompa na raty z salonu

sposób Nr4
Udaj że ten sie popsuł ale tak naprawdę bedzię działać i proś o następny Wykorzystaj ten Sposób wraz ze sposobem nr 1 może sie uda

powodzenia ;p

Opublikowano

Lolz na poczatku to szacunek dla rodzicow. Czuli nie starych tylko rodzicow.

@top

poprostu powiedz swojemu tacie jaka jest sprawa z twoim komputerem i ze nawet przegladanie neta

nie jest komfortowe... itp. Ja tak powiedzialem tacie i za miesiac mialem kompa za 3tysiaki :D

Opublikowano

Po 1 nie chce mowic ale to jak przezywasz rodzicow to zle....

Po 2 ja tez mam starego kompa i patrz wytrzymuje.

Po 3 Szacunek -_-

1362073068-U722918.png

Dzieki daronian :P

▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

Opublikowano

Najlepszym sposobem jest szczera rozmowa i wytłumaczenie im, że na gracie po prostu nie da się pracować. Dobrze będzie, gdy uzbierasz choć trochę kasy i się dorzucisz - na to zawsze rodzice patrzą przychylnie.

Hardkorowa wersja, której nie polecam, albowiem jest to już szczyt chamstwa i oszukaństwa - "zepsuj" komputer >.<

#don't care

Opublikowano

Spróbuj porozmawiać z rodzicami i przedstaw im wynikające zalety z kupna nowego komputera, powiedz, że dzięki temu będziesz mógł

się rozwijać, oraz spędzać miło czas. o.O A jak nie tak to zrób to drugie co radziła Naiko. xD

Opublikowano

Nie ma poniewaz widzima to w nazwie tematu :) Przekonac starych? Gdyby byl szacunek to by nawet na forum napisal 'przekonac rodzicow' <_<

Jak odrabiasz lekcje to udawaj taki lekki wkurw ze ci strony nie wczytuje czy nawet zadania ktore jest ci potrzebne :D

Wtedy nie spojrzałem na nazwy tematu, teraz już wiem dlaczego. :P

1351788161-U286260.png

Opublikowano

ja mam PC z morele.net słożonego i jest booshki karta 2,5gb Radeon Limitka 2 Wiatraczki 7xxxxHD 8 Gb Ramu GoodRam Intel I5 4rdzenie 3,30 zaśilacz 1,500k dysk West Digital 500gb

za 2300 coś tak

Opublikowano

Uzbieraj powiedzmy 500zł ( trudno ale sie uda) i poproś, żeby dołożyli. Lub druga opcja, chcesz pograć w fife 13? kup konsole z czujnikiem ruchu ( polecam ps3 bo move tani ) może im sie to spodoba potem wywal mova w kąt i graj w gre ( koledze sie tak udało )

@UP
Żeś sie wysilił z pisaniem parametrów.
I co to wnosi do tematu?

Opublikowano

Ja bym brał tego 2 w sumie .. ^_^
A co do przekonania, powiedź im że ten komputer jest już stary ( podaj ile ma lat na oko .. ) powiedź że się zacina ( wytłumacz o co chodzi jeśli nie wiedzą z zacinaniem ) , że co lekcji potrzebny, do pogadania w wolnym czasie z kumplami, może zarobku jak coś umiesz działać ( grafika , strony, programy, sprzedaż kont z gier etc. ) ..

ja swoich tak namówiłem + że dla siostry kupuja wszystko :D

( FORUM [ NABÓR ON ] | www.gamerecords.tk )

Metin2

Opublikowano

Jak rodzice sie nie znaja to wyciagnij ramy wez w reke lutownice i przejedz pare razy na kosci albo na pycie glownej na stykach . Albo nasciagaj wirusow tyle zeby komp sie nie wlaczyl xD a temu twojemu to kon trojanski by wystarczyl xD

BUM

Opublikowano

zal mi was ;/ rozmawialem z mama i tata (tata po wojsku a mama po szkole wojskowej ) i dali mi kare na komputeer ;/ i teraz tylko uczyć dzieki za pro rady frajerzy ;//

Dobra,przekonałem starych do wymiany kompa ;p zobaczymy póżniej

Temat do zamknięcia.

cristiano_ronaldo___signature_by_manuexp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...