Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobić tzw. cofke na komputerze - Windows XP

xXxCysieKxXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od dosyć długiego czasu mam problem z pewną grą: MineCraft.

Gram na singlu - Jest OK

Gram Multi - po dosłownie 5 sec, może po 5 min, a może po 20 (Różnie) - wyłącza mi się komputer, wyskakują jakiś dziwne napisy, z których wyczytałem tyle, że jeżeli problem się powtarza to należy usunąć nowozainstalowane programy, sprzęty.

Jakoże problem ten mam już od kilku miesięcy, to nie pamiętam co tam instalowałem.

Kolega podsunął mi pomysł, aby zrobić cofke tam do kilku miesięcy w tył i może to coś pomoże, a jak nie to trudno.

Problem polega na tym, że nie wiem jak się to robi i tutaj liczę na waszą pomoc.

Dodam jeszcze, że od bardzo dawna mam problemy z internetem (Co kilka minut zerwie mi neta na 2 - 5 sec.), ale wątpię że to jest przeczyna, bo na drugim komputerze wszystko działa normalnie..

Poza tym kiedyś cały czas normalnie grałem i nie było żadnych problemów, więc to nie wina słabego komputera.

Liczę też na to, że podsuniecie mi czego to może być wina.

Pozdrawiam.

xcysiek_eune_105_3_logo.png

Opublikowano

Co do pierwszego:

1. Wszystkie programy > akcesoria > narzędzia systemowe > przywracanie systemu

2. Przywróć mój komputer do wcześniejszego stanu

3. Wybierasz kiedy i klikasz dalej

4. Dalej nie powiem bo nie chce sobie przez przypadek przywrócić.

Opublikowano

Co do pierwszego:

1. Wszystkie programy > akcesoria > narzędzia systemowe > przywracanie systemu

2. Przywróć mój komputer do wcześniejszego stanu

3. Wybierasz kiedy i klikasz dalej

4. Dalej nie powiem bo nie chce sobie przez przypadek przywrócić.

Nie działa.. To znaczy gdy wszystko już tam poklikam to komputer się wyłącza, pokauje się ramka z przywracaniem systemu, gdy się wszystko naładuje włącza się ponownie i pokazuje się komunikat, iż nie dało się przywrócić systemu do danego punktu. Próbowałem to robić 5 razy wybierając inne punkty i dalej to samo.

Jednakże teraz tak myślę, że te problemy zaczęły się jakoś we wrześniu, a przywrócić mogę max. do listopada, więc to chyba nie pomoże..

wyskoczył Ci BSOD czy inny błąd ? daj jego zdjęcie etc.

Jestem zielony w tych sprawach i nie znam się na tym, ale tu masz fotkę jak to wygląda..

( Zdjęcie robione komórką, więc sorry za jakośc ;p )

91815283685672719472.jpg

Opublikowano

@up

Powiedzcie mi, czy może to być wyna przegrzewającej się karty graficznej lub tez procesora ?

Pytam, bo zaobserwowałem, że gdy rano włączam po ra pierwszy komputer, wszystko tam zimne itd. to gram sobie spokojnie 30 - 45min, gdy zaś komputer się wyłączy i dotknę karty grafiki i jest strasznie gorąca, poza tym gdy gram pierw w inne gry typu lol, metin i zaraz po tym włączę MineCraft'a to wyłącza się dosłownie po 2 sekundach..

Pozdrawiam.

Opublikowano

Pobrałem go i jak odpalam to tam różne temperatury są itp.

O to chodziło ? ;d

Dać screena jak gram - z tym mały problem, bo jak włączę MC na multi to się komputer wyłączy :DD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...