Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam][Dif] Offset dla czasu leżenia itemów na ziemi (ogólny)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Poszukuję offsetu dla ogólnego czasu leżenia itemów na ziemi, w przypadku dropu przedmiotu z potworów.

Wiem że standardowo jest to 300 sekund - tudzież 5 minut, ale nie mogę nigdzie znaleźć ów wartości, byłby ktoś tak miły, kto go zna, podać go? :-)

Z góry dziękuję, odwdzięczam się oczywiście w miarę możliwości, lajki oraz piątka.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Chodzi o ogólny czas leżenia dropu (300 sekund = 5 minut), nie jego przynależność do właściciela :)

Ale dzięki za chęci..

Naprawdę nikt z was go nie zna? :P

Może ktoś potrafiłby odczytać pozycję tego offsetu 300 sekund, korzystając z zapisu przynależności dropu do właściciela: 4D0A4

Jest z pewnością przeprowadzone działanie matematyczne, ponieważ 300 sekund to ogólny czas leżenia przedmiotu na ziemi, i wygląda to tak:

x = 300 sekund (czas ogólnego leżenia przedmiotu na ziemi)

y = x sekund (czas przynależności dropu dla właściciela)

z = x-y = tyle ile przedmiot ma leżeć na ziemi bez przynależności

Prosiłbym o research w tym kierunku, ja niestety nie potrafię nic sensownego z pseudokodu wywnioskować :/

Opublikowano

Nie było właśnie, w tym rzecz.

Ten drugi dif w poście, jest to dif na czas leżenia przedmiotów, ale WYRZUCONYCH przez gracza.

Mnie interesuje zmiana OGÓLNEGO czasu (nie mylić z czasem przynależności do właściciela!), po jakim znika przedmiot zdobyty z potwora.

Opublikowano

Takie dropy są różne, zależne od wywołania. Wystarczy pomyśleć, że aby item zniknął, potrzebna jest funkcja StartDestroyEvent(), a co za tym idzie możemy po prostu po kolei przeszukać xrefy do tej funkcji.

olwl.jpg

Dzięki temu zobaczymy, w jakich miejscach są calle do funkcji i będziemy mogli zmienić sobie czas znikania.

have fun.

Opublikowano

Kocham Cie, dzięki serdeczne :)

Tego mi właśnie brakowało do celu.

@Temat rozwiązany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...