Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Zmiana czasu przynależności dropu do właściciela.

Sensual

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziwi mnie to że tutaj piszę, no cóż, może tak ma być.. a może nie, filozofia, dobra do rzeczy.

Zmiana czasu przynależności dropu do właściciela, z 30 sekund na 5 minut, oczywiście można zmienić według swoich potrzeb.

Jeśli dobrze pamiętam to coś takiego zastosowano na Tiverii, albo gdzie indziej, nie pamiętam ;(

This difference file has been created by IDA Pro

game_2089
000F20A4: 1E 2C
000F20A5: 00 01

Zmiana czasu przynależności dropu do właściciela, gdy otworzymy szkatułkę z pełnym ekwipunkiem, itemek leci na ziemie i przypisuje nam prawa właściciela, które tym razem trwają 60 sekund, tutaj natomiast zmieniamy na 5 minut.

game_2089
0004D618: 3C 2C
0004D619: 00 01

Zmiana czasu leżenia przedmiotu na ziemi, gdy otworzymy szkatułkę z pełnym ekwipunkiem, itemek leci na ziemie, no i tutaj zmieniamy czas z 5 minut na 5 sekund.

game_2089
0004D605: 2C 05
0004D606: 01 00

Proszę o nie kopiowanie mojej pracy, no chyba że gdzieś zaznaczycie że wykonał to Sensual, Miłej zabawy.

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

Szczerze mówiąc przelotna sytuacja z tym sprzedawaniem ale tak to w życiu bywa, trzeba zarabiać na utrzymanie :(

Opublikowano

Nie powiedziałem że nie dam, tylko zapomniałem dać, za dużo na głowie.

@krzywy_

5 minut.

Opublikowano

Heyka ;]

Dziwi mnie to że tutaj piszę, no cóż, może tak ma być.. a może nie, filozofia, dobra do rzeczy.

Zmiana czasu przynależności dropu do właściciela, z 30 sekund na 5 minut, oczywiście można zmienić według swoich potrzeb.

Jeśli dobrze pamiętam to coś takiego zastosowano na Tiverii, albo gdzie indziej, nie pamiętam ;(

game_2089

Zmiana czasu przynależności dropu do właściciela, gdy otworzymy szkatułkę z pełnym ekwipunkiem, itemek leci na ziemie i przypisuje nam prawa właściciela, które tym razem trwają 60 sekund, tutaj natomiast zmieniamy na 5 minut.

game_2089

Zmiana czasu leżenia przedmiotu na ziemi, gdy otworzymy szkatułkę z pełnym ekwipunkiem, itemek leci na ziemie, no i tutaj zmieniamy czas z 5 minut na 5 sekund.

game_2089

Proszę o nie kopiowanie mojej pracy, no chyba że gdzieś zaznaczycie że wykonał to Sensual, Miłej zabawy.

Przyda się Like dla Ciebie ;P

>>>> Jakże będą chrząkać warchlaki gdy usłyszą jak cierpiał stary dzik <<<<

Opublikowano

Jedno mnie tylko ciekawi, standartowo itemy które dropną znikaja po 3 min, tak? to dlaczego dajesz diffa na 5min przynalezności :huh: jak źle mówię to sory ^_^ Niedoczytałem

Lubię to.

sygnatura2.png

Opublikowano

Na Tiverii zrobione jest, że nie znika "przynależność" dopóki item nie zniknie, więc to jak dla mnie najlepsze rozwiązanie.

@topic

dzięki.

umarł

Opublikowano

Jedno mnie tylko ciekawi, standartowo itemy które dropną znikaja po 3 min, tak? to dlaczego dajesz diffa na 5min przynalezności :huh: jak źle mówię to sory ^_^ Niedoczytałem

Lubię to.

leżą 300 sekund, błąd w kliencie.

sygna.png
Opublikowano

Chodzi o to że ktoś wpisał owy tekst w locale_string.txt podczas spolszczania, i teraz każdy sądzi że item znika po 3 minutach.

"¶łľîÁř ľĆŔĚĹŰŔş 3şĐ ČÄ »ç¶óÁý´Ď´Ů.";
"Wyrzucony przedmiot zniknie za 3 minuty ";

Opublikowano

Heyka ;]

Dziwi mnie to że tutaj piszę, no cóż, może tak ma być.. a może nie, filozofia, dobra do rzeczy.

game_2089

game_2089

game_2089

Dla potomnych =)

Administrator Serwera Pantheons

Opublikowano

Jak edytować te diffy na np. Że gdy sami wywalimy przedmiot to znika on po 3 sec. Oraz gdy wydropimy przedmiot to czas leżenia dla danego właściciela 60sec , oraz ogólny czas leżenia też 60 sec.

Dam 5x Lajk , oraz 5*

Opublikowano

@up

Zmiana czasu przynależności dropu do właściciela, z 30 sekund na 60 sekund.

game_2089
000F20A4: 1E 3C

Zmiana czasu leżenia itemu na ziemi z 5 minut na 3 sekundy.

game_2089
0004D0A4: 2C 03
0004D0A5: 01 00

Jeśli chodzi o ogólny czas to zrobię potem, bo teraz muszę już iść.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siema =)

Mógłbyś mi napisać 3 diffy ? na Game_2089

Dam ci Limit Lajków ,oraz 5*

Pierwszy Diff

Na leżenie przedmiotów które nam dropią np. z mobów/metinów . Czas dla danego właściciela 30 sec. Czas ogólny po którym przedmioty znikają 60 sec czyli 30 dla danego potem 30 bez ,i znikają

Drugi Diff

Przedmioty które wyrzucimy my na ziemię znikają po 5 sekundach .

Trzeci Diff

Na zmiane maksymalnego poziomu z 250 , na 120 .

Opublikowano

@UP

po co na punkt trzeci pisać diff, skoro można dopisać do każdego configu

MAX_LEVEL: 120

? :x

Resztę możesz znaleźć na tym forum.. ;f

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...