Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Co myślicie - GW1 na F2P

Engineer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co wy o tym myślicie :)

Czy jest owa szansa aby fani oraz ludzie z GW1 niezapoznani mogli do niej wrócić bez zapłaty tych 20-30 złotych :)

Gw1 upadło i jedynie to może jakoś postawic na nogi ;)

sam wole gw1 od gw2 gdyz dla mnie 2 to klapa;)

Co wy o tym sadzicie?

Opublikowano

Uważam, że to dobry pomysł. Im by chyba nie zrobiło różnicy te 30-20zł, a mogłoby nawet graczy przyciągnąć. Ta gra ma małe wymagania, więc każdy mógłby zagrać. Lecz co my możemy?

Opublikowano

Jedyne co można by było to petycje przez internet podając im korzysci

nawet dodając IS ktory w Gw1 sprawial jedynie wyglad.

Na poczatek moze trzeba bylo by sie zwrocic o udostepnienie 1 wersji np Nightfall aby ludzie byli w jednym miejscu na dystrybuktach nie rozrzuceni po całej tyrii a nawet dalej

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Twórcy robią to w związku z wydaniem dwójki i malejącym zainteresowaniem jedynką. F2P na mikrotransakcjach daje twórcom lepszy przychód niż P2P (w wielu przypadkach).

Teraz będzie pół roku ponownej gry w GW1 jak wyjdzie F2P a potem tytuł zdechnie. Całkowicie :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Sam bym chętnie zagrał w GW1. Teraz jak kupiłem GW2, to widać, że jest na prawde przyjemną grą. Z tego co widziałem na yt, to GW1 wydaje się też dosyć ciekawa. Chętnie bym pograł, jakby było więcej ludzi. A na pewno by było, bo tańsza i co najważniejsze słabe wymagania.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Ja GW1 kupiłem za 5 złoty naprawdę nie żartuje w normalnym sklepie nie przez internet. A ten pomysł jest bardzo dobry,brakuje w GW1 graczy i to jest -

Opublikowano

Jestem za tym pomysłem, lecz chciałbym aby gracze, którzy w przeszłości kupili grę dostali coś w zamian, jakiś item, który nie koniecznie wpływa na rozgrywkę. W końcu płaciło się kiedyś te 90zł za grę + dodatki :P

Opublikowano

Jestem za tym pomysłem, lecz chciałbym aby gracze, którzy w przeszłości kupili grę dostali coś w zamian, jakiś item, który nie koniecznie wpływa na rozgrywkę. W końcu płaciło się kiedyś te 90zł za grę + dodatki :P

tak :) 5% do expa i dropu na stale / ciut więcej miejsca w ekwipunku mi by starczyło mam wersje pudełkową <3

Nic tylko czekać na odpowiedż ArenaNet ;)

Opublikowano

Jeśli serio myślicie że będzie gw1 f2p to się grubo mylicie, po pierwsze dlaczego ta gra miała by być f2p jeśli połowa osób robiła by sobie 9 kont i farmiła title na HA lub 7 na cdx. Pomijając to że połowa graczy pvp by odeszła jeśli spadły by ceny strongboxów ponieważ takie alty farmią ich bardzo dużo i bez żadnego wysiłku.

sygnaturapodolski1.png

By WhiteBoy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...