Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Akcja "Guild Wars f2p"

xtie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Ukinar i ja zostaliśmy zainspirowani tematem Engineer-a i postanowiliśmy zaczął działać.

Nie rzucamy się na głębokie wody od razu (czyt. petycję napiszemy do Arena Net później).

Pierwszy cel :

* Strona na fb dedykowana owej akcji prowadzona w minimum 3 językach

( Polski, Angielski + Niemiecki?)

Pomyśleliśmy, że nie możemy sami wyskoczyć z zapytaniem, fajnie byłoby mieć chociażby poparcie 1000 osób na fb.

Gdy ruszy strona będziemy ją reklamować (nie mylić ze spamowaniem) na innych forach w celu poparcia użytkowników, którzy byliby zainteresowani graniem w Guild Wars bez zakupu.

Drugi cel :

Tutaj nie ma problemu, trzeba przedstawić im argumenty za i przeciw.

Propozycji jest kilka :

* mikropłatności/is z kostiumami

* is (Boostery expa itp)

Reszta wyjdzie w praniu.

Trzeci cel:

Napisanie do Arena Net petycji z przedstawieniem w/w rzeczy.

Mam nadzieję, że nasz pomysł będzie brany poważnie pod uwagę.

Niczego nie obiecujemy, ale razem jesteśmy silni, dołączysz ?

Mamy fanpage :)

http://www.facebook.com/pages/Petycja-ws-darmowego-Guild-WarsFree-Guild-Wars-1-Kostenlose-Guild-Wars-1/211384902333071?fref=ts

Uwaga komunikat! Na mmorpg, pojawił się artykuł o naszej akcji! O to link

http://www.mmorpg.org.pl/news/zobacz/Bo-to-Polska-Cz%C4%99-%C4%87-naszych-rodak%C3%B3w-chce-zrobi%C4%87-Guild-Wars-gr%C4%85-Free2Play

Dziękujemy Engineerowi :)

Opublikowano

Ja na pewno :) Guild Wars F2P, jak ja bym to chciał :D Więcej osób by się zainteresowało, bo widzę, że np. taki Why nie ma w co grać, to by zagrał ;D (Pozdrawiam Go ofc :)) Zakładamy Fanpage na facebooku i udostępnimy Wam linka tutaj :)

Opublikowano

Mogę się zając niemiecka wersja jak chcecie i jest za super pomysł. Chciał bym być kawałkiem tego planu. :D

"Jeżeli coś chcesz, to powiedz, i tak tego nie dostaniesz"

Opublikowano

Chętny !

Najlepsza gra w którą przegrałem 3 lata przechodząc 2 kampanie :)

Jestem za argumenty ktore mozemy im przedstawić :

-Gra wymiera powinni coś zrobić aby odratować ja jak i zarobki z niej :)

-ja mogę pomóc w reklamie na mmorpg.org.pl Spora by była :)

Ogółem zgłaszam się :)

Opublikowano

Lepiej żałować, że się nie udało niż pluć sobie w brodę, że się nie spróbowało.

Takie moje jest zdanie co do tego projektu, który nie daje gwarancji, ale cień, a wręcz pierwiastek cienia nadziei.

Opublikowano

Pomysł jest świetny! Tylko trzeba rozprowadzić akcję po zagranicznych forach, żeby więcej osób się o tym dowiedziało. Jak znajdę chwilę czasu to "prześlę" akcję dalej, na inne zagraniczne fora :)

Mów mi KeiseN :)

Opublikowano

I po chuj wam to ? Grę w sklepie za 10zł można kupić, później kwestia dokupienia dodatków, a wy chcecie f2p ? Przecież ta gra nie będzie się miała z czego utrzymać ...

Opublikowano

Jakbyś nie był ignorantem i przeczytał pierwszy post do końca to byś wiedział z czego mogłaby się utrzymywać.

Zresztą nikt Ciebie nie zmusza do popierania tej akcji, po prostu próbujemy skoro możemy :)

Opublikowano

Mówisz o propozycji mikropłatności ? I co to da ? Zyski przez 3 miesiące, a później ? ... Spoko ja nic nie mówię, chcecie piszcie, powodzenia.

Opublikowano

Człowieku, czytaj temat i nie przeklinaj mi tu. Dla niektórych 50 zł (bo tyle kosztuje gra z wszystkimi dodatkami) to dużo. Przede wszystkim chcemy przyciągnąć graczy, aby gra w końcu stanęła na nogi. Sądzisz, że jak powiedzmy 5 osób w miesiącu ją kupi za np. 50 zł czyli 5*50 = 250zł tak? No ok, a jakby była f2p, np z jakimiś mikropłatnościami, i załóżmy, że ludzie by zaczęli w nią grać. Kostium powiedzmy kosztowałby 10 zł, kupiłoby go 300 graczy. 10*300=3000 tak? Wolałbyś miesięcznie zarabiać 250 zł czy 3000? Bo ja wybieram drugą opcję.

@Up szybsi -.-

Opublikowano

No dobra ok, przedstawiłem swoje zdanie i go nie zmienię, powodzenia. A to co przedstawiłeś to zwykłe założenia, czy się sprawdzą nie wiemy.

Sorry za wulgaryzm.

Opublikowano

Pisałem, że są małe szansę na realizację celu głównego, aczkolwiek ciekawie jest coś zrobić i spróbować niżeli stać w miejscu i grać non stop w to samo pogrążając się w rutynie.

Nawet w sumie nie do końca moim zdaniem chodzi o same Guild Wars, a o to, aby społeczność graczy się solidaryzowała i pokazała, że jednak, gdy jest potrzeba to potrafimy się wspierać.

Opublikowano

Może i się nie uda, ale próbować można - to nic nie kosztuje. Macie moje poparcie :)

Doceniamy poparcie wśród płci pięknej, nieprawdaż Ukinar ?

Ja jeszcze mogę zmienić zdanie, w Twojej aplikacji ;D

//Uki

@ENginer Twój portal zaprzyjaźniony nas hejtuje, ale robimy swoje ja już tak mam.

Gdybym patrzył na hejty te prawdziwe, życiowe problemy to bym wam dawno powiedział pa pa :D

E tam, co z tego, że hejtują. Ważne, że jesteśmy sławni :D

//Uki

@DOWN

Hejtują, zobacz komentarze. Zresztą pisałem, że mnie to nie rusza i ciesze się z lajków.

Opublikowano

Napisalem do niemieckiej strony spieletipps.de czy by zrobili artykuł czekam na odpowiedz.

"Jeżeli coś chcesz, to powiedz, i tak tego nie dostaniesz"

Opublikowano

Ja... jak by było f2p to ja gram 24/7 :D

Macie mojego like'a.

@edit

Razem z kolegami wysłaliśmy emaila. Jest nas 10 :)

@edit2

Dostalem odpowiedź, prędko się nie ruszą, ale jeśli wspomożecie, to będzie jakiś krok na przód.

Trzeba teraz śledzić guildwars.com w poszukiwaniu info :P

(wysłałem email z 15 kolegami, bo oni też chcą pograć :P)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...