Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] WI-FI PS3 Problem

xdzikux

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,mam taki problem wczoraj kupiłem PS3 i gdy podłączyłem się pod Wifi to pisało że połączyło ale nie ustaliło IP i nie mogę grać w gry online pobieranie 26 mb pisało że będzie trwało 1h. Po restarcie konsoli wogóle już do wifi nie chce podłączyć wyskakuje że nie ustalono ip proszę o pomoc

Opublikowano

adres routera wpisujesz w przeglądarkę, następnie spyta o login i hasło i uzyskasz dostęp do opcji

adres oraz passy powinny znajdować się na routerze albo w instrukcji

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Już ustala ip ale gdy próbuje zalogowac się na PSN pisze mi jakiś kod błędu to samo w przeglądarce online też nie mogę grać

kod błędu przy losowaniu to 80028E01

taki też mi wyskakuje 80710102

A takie pytanie czy w opcjach routera w. opcjach DHCP jakie mam tam cyferki oowpisywac? bo mam kilka pól wolnych i wpisalem w nie NS1: 208.67.222.222

DNS2: 208.67.220.220

Opublikowano

Na przeglądarce to raczej w nic nie pograsz, przeglądarka jest mocno okrojona i ma mega problemy z AJAX'em nawet przeglądając strony www łapie zawiechy

W opcjach routera, będziesz musiał ręcznie wpisać adres MAC konsoli albo zadzwonić do dostawcy żeby sami dopisali bo możliwe, że w bazie widnieje tylko MAC komputera

Drugi błąd to błąd DNS czyli masz coś źle skonfigurowane

Wymaż to co wpisałeś w wole pola i sprawdź czy działa

Najlepiej będzie jak sprawdzisz czy na kablu wszystko działa, dodatkowo możesz zadzwonić do dostawcy internetu oni się na tym wszystkim lepiej znają.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Taki problem jest że chwilę internet działa później znowu nie może połączyć fify 13 pobralem 150 mb i stop znowu ip nie może ustalić

dodam że na telefonie normalnie działa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...