Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Odinfekowywanie Zombie Villagera ! // How to turn Zombie villager ?

DawidHard

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM,

Dziś wam pokażę proces

odinfekowywania zarażonego

przez Zombie -

Zombie NPC/villagera

ZAKAZ KOPIOWANIA BEZ

ZGODY AUTORA !

Krok 1.

Szukamy Zombie NPC/villagera i go blokujemy.

20130213183926.png

Krok 2.

Rzucamy w niego Miotaną Miksturą Słabości (3:00) // Potion Of Weakness (3:00) i czekamy 3 minuty.

[PAMIETAJ !] Musisz odczekac ok. 3 minut aż mikstura przestanie oddziaływać, w przeciwnym przypadku NPC w trakcie przemiany zginie !

Robimy ją krok po kroku:

1. Do statywu wkładany na górę Netherową brodawkę, a na dół butelkę z wodą - otrzymamy Klarowaną Miksturę

2. Do Statywu wkładamy Sfermentowane Oko Pająka, a na dół Klarowaną Miksturę - otrzymamy Miksture Osłabienia (1:30)

3.Do statywu wkładamy Proch (Gunpowder),a na dół Miksturę Osłabienia (1:30) - otrzymamy Miotaną Miksturę Osłabienia (1:30)

4. Do Satywu wkładamy Redstone, a na dół Miotaną Miksturę Osłabienia (1:30) - otrzymamy Miotaną Miksturę Osłabienia (3:00)

20130213213429.png

Krok 3.

Po 3 minutach klikamy Prawym Przyciskiem Myszy (PPM) ze Złotym Jabłkiem na Zombie NPC/villagera,

będzie się trząsł i efekty mikstur koło niego będą czerwone.

20130213184043.png

Krok 4.

Odczekaj z ok. 10 - 20 max minut do przemiany

20130213184150.png

Krok 5.

Ciesz się handlem z Osadnikiem ;D // Get Fun ^^

"Jeśli pomogłem w jakimś stopniu to poproszę o Like,

nic nie kosztuje,

a daje motyw do roboty :)"

siw6.png

By Me.

Pomogłem? Łapka w górę !

Opublikowano

Nie trzeba nic czekać walisz go potka osłabienia dajesz mu aplle czekasz max 5min i masz gotowego zawsze tak robię i działa

Opublikowano

@up no może tak, ale na serwerach typu skyblock itp. on ginie jak damy mu od razu jabłko.

siw6.png

By Me.

Pomogłem? Łapka w górę !

Opublikowano

dzięki zawsze nie wiedziałem jak to zrobić :) like

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

trolek.png

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No, no dobry poradnik z pewnością się przyda.

A mam takie jedno pytanie, czy temu zombi villagerowi trzeba dac to złote jabłko z blokow złota czy z samorodków?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...